Недоволство в Унгария срещу новия "робски закон"

Хиляди протестираха срещу закона за извънредния труд
6 яну 2019 18:56,
61

Многохиляден протест в Унгария срещу новия закон, който разрешава на работодателите да изискват от персонала да работи извънредно до 400 часа годишно. Критиците наричат новото трудово законодателство "робски закон".

Протестиращите преминаха по централните улици и стигнаха до сградата на парламента. Те развяваха плакати с надписи "Да изметем режима". Други пък призоваха за национална стачка, съобщава Bulgaria ON AIR.

Промяната в трудовия кодекс, приета от парламента миналия месец, се сблъска със силна критика и предизвика най-големия уличен протест в страната от повече от година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Едно време и ние работехме извънредно в т.в. "Ленински съботници"...
48
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Считам европеец за принадлежност на хора принадлежащи към културно ценностната система на западната цивилизация. Не искам да бъда такъв
47
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абе тоо орбан май му е шумкарска работата с тоя закон "другари, дайте да дадем". и издънката с македонския престъпник...ти да видиш. а беше левент-убавец по наще медии, даже и тия дето не са закачени за кликове на яндекс
46
4
 
3
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Нали харесвахте В. ОРБАН?ЩО да не му поработите мзлко повече, пък той ще ви плати след 4-години....... /ако обича/!Напред...... "о , соц роби на труда"!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ни кажеш ли откъде взимаш данните за страхотния растеж на унгарската икономика?
44
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Унгария икономиката е в страхотен растеж. По тази причина правителството временно разреши на работниците да работят допълнителни часове, ако искат.Едни хора обаче се разквичаха и искат да внесат "работна ръка", наричайки този закон "робски" щото им се плаща за това. Ама скоро унгарците ще им спретнат такъв контра-протест че ще помнят. Знаем от историята, че Унгарците не си поплюват с комунистите-интернационалисти.
43
1
 
7
 
! Отговори
Кирчо Домуза преди 5 години
До мнениеА най-добре да се заплашва работника и да не му се дава заплащане за извънреден труд.
42
7
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
В България разрешения извънреден труд е 150 часа годишно .Всички работодатели , включително и МВР , надвишават тези часове - защото има Работа , а няма Хора за Работа .След като се надвиши нормата започват едни счетоводни измами - бедна ви е фантазията - резултата е че работниците са ощетени - не им се признава осигурителен стаж . В случая е правилно решение на Унгария да се разреши признаването на извънреден труд до 400 часа - това е в ущърб на Работодателя и в интерес на Работника .
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сещате ли се кой финансира всички писания на форумните ***, насочени към разбиване на единството на ЕС и превъзнасяне на разни олигофлени с диктаторски наклонности, които обаче са се съгласили да играят Троянския кон на Русия в ЕС?
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, кредитирал е целият унгарски народ. Докато Путин кредитира само Орбаня.
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сещате ли се кой финансира тези протести?Много е близко до акъла. Кредитора на тези цветни революции е унгарски евреин. Много е печен в тези неща...
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популизмът винаги завършва така. На бунището.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на Орбангутаня му дръпнаха килимчето.
36
6
 
12
 
! Отговори
Орбан остава преди 5 години
Отива си сорос и неговите слуги от НПО, и отвратителните му фондации.
35
18
 
8
 
! Отговори
Орбан си отива преди 5 години
Орбан е пътник. Така ще стане с всички слуги на Русия в Европа...
34
7
 
17
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Орбан,не е политик,който,ще прокара робски закон!Но Сорос е индивид,който унищожава държаваи!Така,че най-вероятно протестите са координирани от храниници на Сорос!
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб е ОПГ !
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 36 преди 5 години
Абе то и вие от НПО ми падате в очите ама все още ви търпим. По малко от сто човека на протеста не е Унгария, ама във вашите платени очи изглеждат хиляди. Краят на сорос наближава да се надяваме и вашия край също.
31
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
падна ми в очите този орбан,а беше на почетно място,задето пази страната си и нацията,с какво ли го държат олигарсите,намерили ли са нещо в личния му живот или поначало си е бил сребролюбец и им е служил,-ще чакам продължението
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете го този закон тука, тук никой няма да протестира, народа обича да е роб на робовладелците си и на държавата.