Проблемите на Apple – от търговската война до конкуренцията

Американският гигант занижи очакванията си за печалба
Обновена: 8 яну 2019 06:40 | 7 яну 2019 22:55, Екип на Bloomberg
21
Проблемите на Apple – от търговската война до конкуренцията
Снимка: Pixabay

Търговската война със сигурност има ефект върху продажбите на американската технологична компания Apple, но тя не е единственият ѝ проблем. Компанията не успява да убеди потребителите да подновяват устройствата си толкова често, колкото през последните години. Проблем за Apple е и все по-нарастващата конкуренция. Това каза Симеон Тодоров, трейдър в "Експат Асет Мениджмънт", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Тодоров направи коментара си по повод изявлението на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, в което той занижи очакванията на компанията за печалба през последното тримесечие на 2018 г. заради спад на продажбите ѝ на китайския пазар.

Според госта проблемите на Китай също далеч не се изчерпват само с търговските спорове между Вашингтон и Пекин.

Страната има своите вътрешни проблеми и е важно първо да реши тях. Пекин ще се опита да внесе нови стимули в икономиката. Напрежението това да се случи ефективно и бързо вече расте сред управляващите“.

Тодоров отбеляза, че автомобилните производители също са силно зависими от решението на спора между САЩ и Китай.

Автомобилните компании все пак бяха в основата на полемиката в търговската война. Представянето им през последната година не е добро, едва ли ще има нови съществени спадове на цените на акциите им. Положително развитие на търговските преговори е възможно, то ще се отрази положително и на автомобилните концерни“.

Именно започващите днес преговори между представители на двете най-големи икономики в света гостът определи като събитието, което ще бъде от най-голям интерес за инвеститорите през тази и идните седмици. Очакванията им за момента са положителни, каза още Тодоров. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Инж преди 5 години
А простата истна е, че в Китай влиза мрежа 5г, а на Епъл устройствата нямат - нито таблетите, нито телефониге. И с предните поколения комуникации, 3г и 4г, изостанаха с една година. Това е.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все още не съм си взел джобен телевизор от тия смартфони и не смятам да взимам,телефона с копчета е истината,издържа по 7 години и е евтин,само дето вече не правят телефони с хубави камери,до 2 мгп са и определено не правят хубави снимки
13
0
 
2
 
! Отговори
ьззь зь зь зь преди 5 години
Абе хора Т.им Кук като го направиха СЕО помните ли какъв договор му дадоха? Имаше таргет за цена на акциите за 2018 и според него ще му платят бонуса. Еми човека е финасист бива го в числата и по някакъв начин е докарал най-добрата цена за когато му е трябвало. 2018 мина той си кешира бонуса, вече го боли той е богат човек вече.
12
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 5 години
Не е от тези чани. Говоря за нещо средно между ученическа раница и куфар, където мога да прибера 17см телефон.
11
0
 
7
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
Автомобилната промишленост е зациклила. Има прикрити складове с непродадени милиони коли. Цените им не съответстват на качеството и потребителите се усещат. Apple се превърна в марка на САЩ. Телефона на *** активиста от страната на *** диктатурата. Като прибавиш недалновидната ценова политика. Скоро ще ги ползват само фризьори с грантове.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до гогоВ грешка си,моя мъж носи Iphone X,който е доста по-голям от SE и има гръб,който го прави още по-голям в джоба на дънките си.Това,че търсиш причина да носиш чантички от ония грозните дето някои мъже ги премятат през рамо е друг проблем
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам малка NOKIA с копчета.
8
1
 
17
 
! Отговори
гого преди 5 години
Преди месец в един бутик на Епъл видях Айфон Х едикво си за 1500?. Да ме извинявате, предпочитам епълския о.с. пред кибоорга, но някак си се опитвам да се убедя, че едва ли съм единствен който смята тази цена за лудост. ЕС заплатата е средно 2К ? и не мисля, че разумен човек би работил месец за телефон. Е после как искате продажби? От друга страна смятам Айфон ЕсИ за последния им смислен модел. За съжаление вече няма малки телефони които да влизат в джоба и съм принуден да ходя с чанта :)
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно ли е че макбуците не им се сменя батерията?Срам!
6
3
 
14
 
! Отговори
Az преди 5 години
Не знам, защо продължавате да го броите за слива тоя айфонер? То още от години, когато Самсунг ги заминаха стана ясно, че вече нямат никакво предимство пред другите на пазара. Да неговорим, че ако измислят нещо ново, което не се е случвало от години, другите могат да да го повторят за три месеца.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите нови модела от 2018 са пазарен провал. Акциите ще падат поне до излизането на нови модели, разбирай до октомври 2019. Продажбите са в пъти по-ниски от прогнозите. Междувременно хуауей ги изпревари. А паднат ли продажбите, падат и котировките! Пък и в тоя бранш веднъж изгубиш ли позиции, вече няма да успееш да си ги върнеш. Примери бол. Просто дойде време да тръгнат надолу. Нормално.
4
18
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз напазарувах акции точно на големия спад :) Apple са в идеална форма с 50 милярда печалба ! Отношението оборот печалба е супер яко.... вие си говорете каквото искате аз ще правя парички. А имат и други продукти освен телефони.
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айфона е смотан продукт! Пиша това от айфон 8+.
2
8
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Мдааа Вече ще е важно друго при смартфоните ;) А и вече е време за конкурент на интернет ;) Ако се направи такова нещо ще е мелница за пари ;) Нали всички се интересуват сега от политическа пропаганда ??? Аз ако съм щях да направя маса пари :))) Ама като са прости да фалират ;) Ако Китай и Русия се обединят могат да направят това ;)
1
2
 
30
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Те да вземат да сложат цена от 5 бона в долари за телефон и ще убедят всички да купуват. От години имат клиентите си за овце и донякъде са прави, ама и овцете почват да тропат, като ги дерат.