Белият дом очаква избора на България за изтребителите

САЩ ще работят с правителството за определянето на параметрите
Обновена: 8 яну 2019 20:22 | 8 яну 2019 20:21,
133
Белият дом очаква избора на България за изтребителите
Снимка: Архив, Reuters

Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител, се казва в изявление на Белия дом, разпространено от посолството на САЩ в България.

Още по темата

Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности.

Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се посочва в изявлението.

F-16 блок 70 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни.

Придобиването на изтребителя F-16 блок 70 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение, завършва изявлението на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Т. Петков преди 5 години
Ами като сме *** и продажници, ще им купим самолетите.
111
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Свикнали са американците да манипулират продажници и ще ни продадат скъпите си самолети като едното нищо. Щяло това да задълбочи сътрудничеството. Мижи да те лажем. Когато им станахме съюзници във войната в Ирак Соломончо Паси разправяше, че сме щели да участваме във следвоенното възстановяване. Е, участвахме ли? Получихме еди голям х.. и нищо друго. А опростихме на Ирак милионен дълг.
110
2
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Хората са гладни едвам свързват двата края те железа ще купуват за какво са ни при една война недай си боже сме мъртви за 2 минути
109
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България УМРЯ!
108
3
 
11
 
! Отговори
Дон Вито преди 5 години
Добре де, Путин да умре, но защо трябва да купуваме говедарските допотопни оръжия на завишени цени. Това е само бизнес и нищо лично.
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 109 о недумай 1918 русия капитулита и ние и наложихме датата 3 март ((( пък за оръжието айде не бе немско Австро унгаско бе ама карай заклахме двуглавия орел и згазихме червените пентаграми Факт
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 102 За периода преди 1945 нещо не си познал!България копува немскиноръжия непосредствено преьи ПСВ и то само защото воения кредит идва от Германия!След ПСВ нямаме армия,а след 1939г.действителни вземаме немски оръжия ,но на много добра цена,а и едва ли други държави биха въоражавали немски съюзник!
105
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ както нямат така и размазаха ссср като *** ((((
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 март 1918 брест литовск говори ли ти нещо а руска мраз ((( бихмеви като тъпани можем да повторим
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постовете за Русия са малко по-горе. Тука се пише за краварника и техните трошки, не че руснаците не са ни продавали трошки москвичи например.
102
5
 
12
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
Прочети и някоя друга книжка освен герберските опор и точки или романа Винету. До ден днешен САЩ нямат спечелена война! Нямат!
101
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С немското набихме руснака? От кой диспансер си избягал?
100
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С немското набихме руснаците С ссср ското го правим по добре и продаеаме по добре от руснацитеС американското караме руснаците да се страхуват Явно кой са най жалките руснака както винаги
99
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 1900 - 1945 само немски оръжия, от 1945-1990 само руски оръжия, от 1990 - 2018 само американски оръжия. Познайте кое е най-зависимото племе. Племе без никаква свободна воля и никаква чест и достойнство.
98
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно герберите не разбират колко са опротивели на народа и с какво недоверие се ползват, че един хубав самолет ни се струва скапан само защото се лансира от Цветанов. На този мошеник никой не вярва! Не е проблем самолетът, а лобизмът! Референдум. Хората да кажат, не някакви депутати без грам обществено доверие. Не знам как още не са се самозакрили.
97
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А зелените хартийки ги печатат и дават за немски коли, които после ги бракуват и получават нови - биг бизнес.Добре че на нас ни продават само 8 самолета. Да ги взимаме и мир да е в кочинката
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За просто племе като нашето даже много напреднали оръжия ни предлагат хората.
95
2
 
9
 
! Отговори
НЕЙТО преди 5 години
Хамериканските оръжия фърст, Европа секънд.
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ни изхранва за да оцелеем някак, а ние даваме парите от ЕС на САЩ. Всъщност евреите си връткат бизнеса глобално...
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2025 от Велинград до Бургас ще бъде турска територия. Нато и ЕС няма да си мръднат пръста. Русия за да ни унижи ще ни подари половин Македония, споделена с Албания. Продажни политици. Къде ще е Америка.... както винаги - няма да си мръдне пръста.