По 1 кг лакомства за учениците за рождения ден на Ким

Денят не се чества официално, но всички го знаят
8 яну 2019 12:15, Елка Василева
52
По 1 кг лакомства за учениците за рождения ден на Ким
Снимка: архив, Reuters

На учениците в Пхенян са раздадени лакомства като подарък по случай рождения ден на държавния лидер Ким Чен Ун, предаде кореспондент на ТАСС от севернокорейската столица.

Комплектът включва сладкарски изделия, произведени в КНДР - бонбони драже, желирани резанки, вафли, бисквити, дъвки и карамелизирани бонбони. Всеки ученик в страната е получил по един килограм сладки подаръци, уточнява агенцията.

Рожденият ден на Ким Чен Ун - председател на Държавния съвет, не се отбелязва официално, пише БТА. Във всички местни календари 8 януари е обозначен като обикновен делничен ден. Нито официалната информационна агенция КЦТА (Корейска централна телеграфна агенция ), нито вестниците и телевизията споменават за рождения ден на висшия ръководител. Всички жители на страната обаче знаят с какво е свързана днешната дата. Връчвайки подаръците на своите ученици, севернокорейските учители посочват, че този жест на специално внимание се прави по повод рождения ден на Ким Чен Ун.

Рождените дати на двамата предишни държавни лидери Ким Ир Сен и Ким Чен Ир са сред най-големите празници в страната, съпроводени са с пищни тържества - 15 април, когато през 1912 г. е роден основателят на народната република Ким Ир Сен, се отбелязва като "Ден на слънцето". Ким Чен Ир е роден на 16 февруари 1942 г. и в КНДР този празник носи името "Ден на ярката звезда".

Знае се, че сегашният севернокорейски водач е роден на 8 януари, но годината не се съобщава официално. В различни източници, използвани от медиите, се споменават като възможни 1982, 1983 и 1984 г. Откакто Ким Чен Ун е поел властта през 2011 г., рожденият му ден никога не е бил честван като национален празник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До ФАКТИСтава въпрос САМО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПХЕНЯН!!!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само погледнете. Около "вожда" десетгодишни деца във военни униформи. Момчета и момичета. Това не ви ли кара да се позамислите що за тип е този и каква тирания е в страната му?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цирка на послушните кученца и на тях им дават бонбончета като слушат дресьора. Дресировката им почва докато са още много малки. Отвратителен диктатор и има хора които го харесват!
44
0
 
3
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
По 1кг. сланина от личния му запас.!.
43
1
 
5
 
! Отговори
ФАТКИ преди 5 години
До ФАКТИВсеки ученик има телефон и таблет, той за едно кило бонбони тръгнал да философства.Хах!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги уморят ли искат, та това е нездравословна храна, а може да е и с изтекъл срок на годност.
41
8
 
4
 
! Отговори
ФАКТИ преди 5 години
Мда уж беше бедна държава със санкции от цял свят ембарго и международна изолация, а по 1 кг лакомства на ученик с население над 25 млн души! А ако в България с население под 7 млн души се даде по 1 кг лакомства на всеки ученик ще изпаднем в криза и ще трябва пак да взимаме кредит от МВФ, макар че управляващите и без това го правят редовно де взимането на кредити! Такива мити работи в Европейска България!
40
3
 
9
 
! Отговори
ssss преди 5 години
велика страна, 90та година умират 3 милиона от глад - 10% от населенито....в прованса е беднотия до шия, тоя дебелак се мисли за господ
39
2
 
7
 
! Отговори
.. преди 5 години
за останалите ученици, които не са в Пхенян остава само да пеят песни за прослава на Вожда.
38
2
 
12
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Не, *** такъв, не съм бил, ама достатъчно комунизъм сме помирисали в НРБ, за да знаем какво беше гражданството. Отвори кой да е енциклопедичен източник и ще видиш, че в СК има гражданство (не може да напускаш родния си град без т.нар. "Пътен билет".). Ако го нямаш, могат да те пратят в трудов лагер. Може да прочетеш книгата "Банди - забранени истории от Сверна Корея" и ще ти стане ясно. Това е много откачена държава, а ти трябва да си малоyмен нсикочелен болшевик, за да й се възхищаваш.
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Долни лъжи!Но както знаем, Пхенян не е Корея. Там живеят само привилегированиете.Вие от къде го знаете, сигирно всеки ден сте в Пхенян и извън Пхенян?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 вафли Криско...
35
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КАКВИ ЛАКОМСТВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1ШОКОЛАДА Е ЗАБРАНЕН ВЪВ СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!!!!!!!!!!1
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво беше, ако не ревеш за вожда заминаваш в лагера.-------------------------------------------------------------Не ако не ревеш, а ако не ревеш достатъчно искрено! Информациите са верни! А ти знаеш ли, че по време на култа към личността в България са разстрелвали, ако не аплодираш достатъчно дълго след споменаването на името на другаря Червенков? Знаеш ли, че германците не са вярвали в зверствата на фашистите? Фашизмът и комунизмът са еднакво тежки умствени болести!
33
5
 
13
 
! Отговори
Долни лъжи! преди 5 години
Страна от 26 милиона, от които, ако вярваме на демографските данните 1/3 са деца, илиза, че поне 6 милиона килограма бонбони са били раздадени. Но както знаем, Пхенян не е Корея. Там живеят само привилегированиете. Силно се съмнявам по провинцията, която никой чужденец не може да види, да са раздавали лакомства. А и като ги знаем какви са комунистическите "лакомства" - поне в НРБ бяха така, твърди, гадни, *** марципани... Бляк!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честит рожден ден ти велики Ким Че Ун!---------------------------------------Знаеш ли, че грешното изписване на името му се наказва с 20 години в трудов лагер!?
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви ли омръзма с тези смешни статии за Северна Корея. Северна Корея е световен фактор с който дори САЩ се съобразяват, докато България я подритвят с презрение и я третират като васал. И децата им са облечени и нахранени, и въпреки санкциите северно-корейците се оправят сами и са си подредили страната много по-добре от България.
30
2
 
6
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Какво беше, ако не ревеш за вожда заминаваш в лагера. Не знам до колко са верни тези информации, разбира се, че нашата (западната) пропаганда ги преувеличава, но от опита на НРБ и СССР можем да кажем, че лагерите са действителни, имало е хора в тях и не всички са били реални престъпници, някои са били просто неудобни.
29
1
 
12
 
! Отговори
Баба Айше преди 5 години
Помня га се роди Симеончо Кобурга!Тогава в негова чест повишиха на всички оценките с една единица.Благодарение на него аз завърших втори клас.Иначе щях да си седя в същия клас още пет години.
28
5
 
8
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
Половината деца на снимката го гледат с неподправен ужас на лицата.