Спипаха автоджамбази, крали коли в Банско

Те са собственост на чужди граждани, гости в курорта
8 яну 2019 19:20,
5
Спипаха автоджамбази, крали коли в Банско
Снимка: pixabay.com

Криминалисти от Благоевград и Главната дирекция "Национална полиция" задържаха заподозрени за кражби на автомобили в Банско.

Полицейската операция, свързани с кражби на МПС, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско, е организирана на 2 януари.

В хода на полицейските действия, в местността Стражите в землището на Банско, в лек автомобил "Фиат Брава" са установени и задържани 31-годишен от Криводол, област Враца, и 21-годишен от Симитли, област Благоевград.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското село Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите, които са били оставени от тях в откраднатите автомобили.

В Симитли, като съпричастни в извършените деяния, са задържани и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

При осъществените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на двамата в извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017 г. в Банско.

На по-младия и на 51-годишния са повдигнати обвинения за кражба на лек автомобил "Тойота Рав 4" и опит за отнемане на лек автомобил "БМВ Х6" - деяния, извършени от началото на годината.

Постановена им е мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не пишете имената на задържаните защо ги криете
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А откраднати кокошки няма ли ? За един приятел от Германия питам.
2
2
 
4
 
! Отговори
aхахахах преди 5 години
сега, ако фанат и мафиотите управляващи бг от 90-те (визирам ДС).
1
1
 
13
 
! Отговори
Това... преди 5 години
...май е първата добра новина, която чувам от полицията за последните десет години. Чета и не вярвам на ушите си! Кой знае какъв натиск е трябвало върху началник рпу-тата, за да ги накарат да си свършат работата и поне за един месец да си заслужат парите. Браво на лицето, което е успяло.