Съдят 28 души за убийството на руския посланик в Турция

Сред тях е и живеещият в САЩ проповедник Гюлен
8 яну 2019 21:00, Елка Василева
7
Съдят 28 души за убийството на руския посланик в Турция
Снимка: архив, Reuters

Двайсет и осем заподозрени, включително живеещият в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, са обвиняеми в съдебен процес в Анкара за убийството през 2016 г. на руския посланик в Турция, предаде Анадолската агенция.
       
Четиринайсет от заподозрените, деветима от които са поставени под арест, присъстваха в съдебната зала днес на откриването на процеса. Други четирима, които също са под стража, са свързани със залата чрез телеконферентна връзка.
       
Останалите заподозрени, в т.ч. Гюлен, са съдени задочно.
       
През ноември анкарската прокуратура повдигна обвинения по случая за убийството на руския посланик Андрей Карлов. В обвинителния акт от 609 страници заподозрените са обвинени в членство в терористична организация, предумишлено убийство и други обвинения.
       
Прокуратурата твърди, че Гюлен и неговата мрежа, които са обвинявани от Анкара за опита за преврат през 2016 г., са се опитали да навредят чрез убийството на посланика на отношенията между Анкара и Москва, пише БТА.

Още по темата

Посланик Карлов бе застрелян на 19 декември 2016 г. по време на откриването на фотоизложба в Анкара. Нападателят Мевлют Мерт Алтънташ, 22-годишен полицейски служител, бе убит от турските сили за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Всичко е финансови и властови интереси. Другото няма никакво значение.
3
7
 
5
 
! Отговори
Първи приятели преди 5 години
Убиха посланик, свалиха самолет и все пак сега турция и русия са първи приятели и ердо и путeнката си пипат израстъците. Путeнката даже спря южен поток и го даде на турция щот сега много се обичат.Явно така се действа с руснакът - бой докато не му стане кеф
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърва има ли байо, от студ можеш ли да мислиш адекватно ?
1
5
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Разчистване на сметки.