Селфита с Христос... 1 милион филипинци на шествие

"Черния назарянин" събира богомолци от цялата страна
9 яну 2019 20:27,
5
Селфита с Христос... 1 милион филипинци на шествие
Снимка: Reuters

Огромно множество от поклонници взе участие в ежегодното шествие на "Черния назарянин" във филипинската столица Манила, като се опитваха да докоснат статуята, която според тях е с чудодейно въздействие, предаде Франс прес.

Още по темата

Според данни на полицията, в шествието са участвали близо 1 милион поклонници. Убедени, че статуята на Христос, който носи на рамото си голям черен кръст, може да изцери заболявания или да донесе късмет, много участници се втурнаха към и се опитаха да я докоснат.

Поклонниците се събраха при изгрев слънце, за да видят статуята, качена върху платформа, която измина 7-километров маршрут по тесните улици на столицата на страната.

"Получих инсулт и оцелях благодарение на Господ - заяви 70-годишният Хоакин Бордадо. - Ще участвам всяка година в шествието, докато навърша 100 години", казва мъжът, цитиран от БТА.

Около него поклонници се блъскаха помежду си, за да забележат статуята и да си направят селфита с нея. Босоноги мъже, жени и деца се качваха едни върху други, за да докоснат с кърпи статуята.

Тя дължи названието си на тъмния си цвят, който според легендата е свързан с пожар на кораба, с който била транспортирана от Мексико през 1606 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези акъла им е още като на Испанска колония от 18 век. Въобще всички испанско и португалски говорящи бивши колонии са все с болни глави. Цяла Латинска Америка е същата.
2
1
 
1
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Тоз получил инсулт благодарение на Господ и оздравял благодарение на Господ. :D Това са болни хора. Болест на ума.
1
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Тесна му е кратуната на тоя , улиците на Манила са нормални , просто много народ живее там. За справка виж снимката , повечето булеварди са с тая размер , поне 2 платна в посока