Високотехнологични дрегери проверяват как храносмиламе?!

Нова разработка ще помага да проверим как работи метаболизма ни
9 яну 2019 21:28,
0
Високотехнологични дрегери проверяват как храносмиламе?!
Снимка: YouTube

Различни центрове по света започнаха да предлагат така наречените вега тестове – с помощта на кръвна проба експерти могат да проверят кои храни се приемат добре от организма и кои не могат да се разграждат.

Това може да помогне за изграждане на една добре балансирана диета и впоследствие да доведе и до сваляне на килограми, тъй като организмът ще приема само онези храни, които в действителност може да храносмели.

А съвсем скоро предстои да се появи на пазара нова технология, която ще изчислява всичко това с помощта на дрегер.

Две устройства бяха представено по време на годишното търговско изложение CES 2019. Джобните високотехнологини дрегери ще измерват колко добре работи храносмилателната система и горенето на калории.

Устройствата ще се свързват с мобилно приложение, което ще показва направените изчисления и така за потребителя ще бъде ясно кои храни се отразяват добре на тялото му и кои не. Така ще стане възможно сам да изгради една добре балансирана диета.

Технологичните експерти, обаче, коментират, че тепърва новата разработка ще трябва да бъде одобрена от квалифицирани учени, които да констатират дали този мониторинг в действителност работи правилно.

Средствата за разработката на високотехнологичните дрегери са събрани чрез crowdfunding кампания в интернет. Създателите на устройствата са успели да съберат 2 млн. долара.

Освен че потребителите ще могат да проверят как работи метаболизма им, от компанията обясняват, че вече по-лесно ще може да се проследят изгорените по време на тренировка калории или пък количеството захар, прието с определена храна. Дрегерите ще показват и дали организмът изгаря въглехидрати или мазнини, а приложението на мобилния телефон ще предлага и персонализирани хранителни планове.

Голямата цел на новата разработка е да подобри здравословното състояние на потребителите, които страдат от подуване, коремни болки и други стомашно-чревни симптоми.

Продуктът ще излезе на пазара това лято, а прогнозите са, че ще струва близо 300 долара. Онези, които го поръчат предварително, ще платят само 250 долара.

Първата година мобилното приложение ще е напълно безплатно, но от компанията планират в бъдеще да има платен абонамент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари