Деветият протест на "жълтите жилетки" започна с арести

29 души са в ареста, някои са носили оръжие
12 яну 2019 14:45, Александър Попов
45
Деветият протест на "жълтите жилетки" започна с арести
Снимка: Reuters

В Париж започна деветият протест на движението на "жълтите жилетки", съобщава БТА. Шествието на протестиращите потегли от Берси.

Още преди началото на протеста бяха задържани 24 души за носене на забранено оръжие и за участие в струпване на хора с цел прибягване до насилие.

Петима души бяха арестувани на път за френския град Бурж, в който също е предвиден голям протест на "жълтите жилетки". Петимата са пътували с една и съща кола.

Водачът на колата бил в нетрезво състояние, а в багажника били открити предмети, които можело да послужат като импровизирани оръжия в схватка със силите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само питамПиташ за да провокираш.1. Ако питаш за нелегалните имигранти, тях никой не ги храни защото са нелегалнии тоест нерегстирани.2. Франция в момента има много рестриктивна имигрантска политика. Затова Салвини от Италия е в мнго лоши отношения с Макрон ката го обвинява че не приема имигранти, а ти говориш по инерция само да кажеш нещо.
13
9
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Никой не заплашва живота им, за да се борят за него. Просто приходите на Франция от колониите спада от година на година, а тези лентяи са свикнали на колониален принцип да харчат повече от колкотоАбсолютно като източно-германците от AfD!Да ама в Германия не си поплюват и по бързата процедура. Макрон много късно се усети.
12
4
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
С чии пари се издържат милионите нови французи и кой плаща тези пари - щото виждам на фотоса типични французи - не виждам арабистанци?
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До за жълтите жилеткиИзвинявай но нямаш и идея за какво протестират ж. ж. Затова си затрай и спри да пишеш пълни г-лупости.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите искат и те да имат мъдър и способен лидер държавник като генерал Борисов.
9
20
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Тези за какво протестират?Какво искат?Те не протестират, а унищожават общестествено и частно имущество. До сега щетите са за десетки милиони евро.Точно така трябва да се постъпва, в противен случай току виж са си помислили, че са над държавата.....!
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ForeverНикой не заплашва живота им, за да се борят за него. Просто приходите на Франция от колониите спада от година на година, а тези лентяи са свикнали на колониален принцип да харчат повече от колкото заработват и искат това да продължава вечно. Авантата обаче свърши. Сега за да живееш добре трябва или да го заработиш или да вземаш заеми. Те като не искат да работят искат да накарат Макрон да прави борчове с което тласкат Франция към още по-голлеми проблеми.
7
7
 
21
 
! Отговори
Не са готованци! преди 5 години
Борят се за правата си - също като нашите тираджии срещу,,пакета Макрон''..Бабиното момче е неприемливо за огромната част от французите,товари ги с мигранти и вдига данъците за издръжка на новите французи - кой още не го разбра?!
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Проблемът е че и те не знаят какво искат. Не искат и да преговарят по същата причина. Събират се само да палят, трошат и създават безредици, които на всичкото отгоре струват и много пари.
5
8
 
18
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Французите доказаха на света,че са народ с достойнство,борещ се за живота си,не са си загубили борбения нрав.
4
9
 
15
 
! Отговори
Класика! преди 5 години
Жълтите жилетки срещу Жълтите книжки - Макрото е пътник,също като Бабата от Дойчланд...
3
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция се излага с тези разглезени и недоучили готованковци, които искат по високи заплати без да работят. Макрон трябва да се поучи от Путин и да ги стегне по-здраво.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези за какво протестират?Какво искат?
1
5
 
14
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Вярвам че много от мутрите, които протестираха срещу Бойко също са носели оръжие и по-често незаконно - ако ги бяхте проверили щяхте да го откриете!