На "Смокиня" - три нелегални каравани в частен парцел

От РИОСВ не могат да ги махнат, викат полиция, прокуратура
18
На "Смокиня"  - три нелегални каравани в частен парцел
Снимка: Булфото, архив

Три каравани са се настанили нелегално върху пясъчни дюни в къмпинг "Смокиня", на метри от разорания парцел на бургазлията Иван Нончев, съобщи "24 часа".

Още по темата
От РИОСВ Бургас потвърдиха, като обясниха, че са алармирани за беззаконието и от своя страна ще дадат случая на полицията и прокуратурата.

Теренет бил частен, закупен правомерно преди години, но собственикът бил в чужбина. Той разбрал от свои познати-местни хора от Созопол, че на земята му са се самонастанили неизвестни къмпингари с каравани и подал сигнал чрез пълномощник в екоинспекцията.

Трите самонастанили се каравани върху пясъчните дюни на "Смокиня", които влизат в частен парцел, са обозначени с червени правоъгълници.

"Ние можем да наложим административно наказание на собствениците на тези каравани, но не и да ги изнесем от там. Затова ще поискаме съдействие от полицията да бъдат принудително изкарани с необходимата техника, за да може площта с дюните да започне да се възстановява", коментира шефката на РИОСВ Бургас инж. Тонка Атанасова.

Тя отправи апел към гражданите да не бързат със сигналите в социалните мрежи къде какво са видели, а първо да позвънят на контролните органи.

"Ако и ние бяхме уведомени за разораването на дюните в "Смокиня" по-рано, веднага щяхме да сезираме полицията, можеше извършителят да бъде задържан на място. Или поне да ограничим това, което е като въздействие върху дюните. Унищожени са над 1,2 дка бели пясъчни дюни на над 100 години", коментира Тонка Атанасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До В Африка 14"Тук е ЕС не някаква си изостанала държавица."Ако беше ЕС, силияндурите разорали дюните щяха да са вътре за минимум от 5 години!
14
2
 
10
 
! Отговори
В Африка преди 5 години
пазят дюните от бетона пък в България пазим дюните от къмпингите и хавлийките. Кажи сега кой разбира. Тук е ЕС не някаква си изостанала държавица.
13
1
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Скоро бях на края на Африка - Иглен нос. Вървете да видите какъв прекрасен къмпинг има. Никъде няма такива мутренски бетони както у нас.
12
1
 
21
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Чакайте да повторя, че да съм сигурен, дали съ разбрал правилно. Значи вие, скъпи "журналисти" от днес.бг, пишете цяла статия за някакви каравани, които били се появили в някакъв частен имот на морето? Пишете статия за 3 каравани в някакъв частен имот? Сериозно ли бе?! Ама чакайте да ви кажа за още 1000+ случая в София по кварталите, в центъра, и т.н., където се строи на чужди имоти без разрешение, купуват се парцели за жълти стотинки в центъра, крадат се имотите на хората, и т.н. Кой ви плати?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, в младост 2 до парка има зелена/кална площ, в която редовно паркират автомобили, които после разнасят калта по улицата. На сигналите към Инспектората отговорът е. Теренът е частен и общината няма правомощия да налага санкции.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някак странно звучи дюна да е частна собственост. Има нещо много гнило там.
9
1
 
7
 
! Отговори
Империята преди 5 години
отвръща на удара...БГ
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе там р оми не минават ли?
7
0
 
23
 
! Отговори
Bob преди 5 години
Странна информация, онзи ден копаят, днес слагат каравани. Полициата ще изкарва каравани от частен имот... странна работа
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли дюните да бъдат частна собственост?
5
0
 
16
 
! Отговори
нещо полезно преди 5 години
свършете докато сте на работа.Тъй и тъй харчите пари, сложете камери за денонощен контрол и ще ги хващайте на място и съответните наблюдатели.Или не можете да се сетите.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туба бензин и клечка кибрит. Хем ще се почисти, хем повече няма на видите каравана там. И най-вече - ще се спестят сума си държавни пари на институции и институцийки, дето ще си прехвърлят топката с месеци.
3
8
 
9
 
! Отговори
Да се готвят преди 5 години
палаткаджиите и собствениците на хавлийки, дето си ги постилат по дюните. Закона е еднакъв за всички. Само ако се бетонира една дюна тя престава да е такава. До тогава всички природолюбители сте престъпници.
2
2
 
29
 
! Отговори
Как преди 5 години
само админастративно наказание? Я някой да си позиционира караваната на нерегламентирано място в Гърция или Хърватска пък стой та гледай!
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как плаж и дюни ще са частна собственост?