Политик: Сърбия избра пътя към Русия

Румен Йончев коментира визита на руския президент
Обновена: 17 яну 2019 22:44 | 17 яну 2019 22:20, Екип на Bulgaria On Air
29

Ключова визита на руския президент Владимир Путин в Сърбия. Той пристигна при изключителни мерки за сигурност.

Малко след 13 часа местно време Владимир Путин кацна на летище "Никола Тесла", където беше посрещнат от сръбския си колега Александър Вучич. След това двамата положиха венци на гробището на Освободителите на Белград, за да почетат паметта на сръбските и руски войници, загинали във Втората световна война.

След официалното посрещане в бившата палата на федерациите двамата обсъдиха на четири очи актуалната политическа ситуация в региона. Акцентът беше Косово, чиято независимост Русия не признава.

"В световната политика не може да има вакуум. Там, където едни се изтеглят, други настъпват. Отстъплението на САЩ и техните партньори от различни точки на света води до настъплението на Русия. Това неминуемо се случва - дори и в Сърбия", сигурен е лидерът на "Народен съюз" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Според него Русия може да направи много малко за решаването на проблемите между Сърбия и Косово.

"Жалко е, че Сърбия търси подкрепа за решаването на проблемите си с Косово от Русия, а не от европейските си партньори. Много проблеми бяха решени с помощта на Европа, а не на Русия. През последните 2 години ЕС е прекалено ангажиран с Brexit и с кризата в Съюза", сигурен е експертът пред Bulgaria ON AIR.

Той даде за пример Македония, която е избрала да се обърне за своите проблеми към ЕС, а Сърбия поела съвсем друга посока.

Йончев коментира и преговорите между ЕС и Великобритания за Brexit.

"Тереза Мей допусна грешка да приближи решението за Brexit прекалено много до евроизборите. Няма човек от евролидерите, които да поиска да се заеме с предоговаряне на условията на Brexit в този момент. Към 29 януари всичко ще стане ясно", допълни лидерът на "Народен съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Стига сте писали глупости и крайно време е да спрете да мътите мозъците на малкото останали Българи. Какво се правите на ощипани и не знаете, че всички партии в нашия парламент включително Герб и Патреотте са Руски ***.. Англасаксонците пък изобщо не ни мислят хубавото.. Всички *** както ни наричате от Овчия народ го знаем не нужно да го повтяряте скапани Руски и Англиски ***.. Айде марж Към Русия и Англия и Турция!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
айде преди 5 години
по живо по здраво да им е светъл и честит пътя!
16
6
 
21
 
! Отговори
Е! преди 5 години
Нашият път към тиквенистан е избран отдавна...
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя какви простотии дрънка...
14
2
 
3
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
азмразявибезплатно
13
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са сърбите . Ние като сме си свалили гащите наведени към сащ и евросъюза какво получихме безплатно освен безвизово пътуване та младите избягаха в чужбина да работят ? Налагат ни правила кото диктатура по зле и от сив
12
6
 
3
 
! Отговори
даскал преди 5 години
До 15 АнонименХайде не се прави на умен след като не ти достига капацитет за тази дейност
11
6
 
25
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Всеки има право на мнение, колкото и грешно да е то.Европейските партньори, които бомбандираха болници и мостове ....
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е когато подобни мизерни персони им ги се дава глас в медиите по жизнени за българите въпроси.
9
10
 
31
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"Много проблеми бяха решени с помощта на Европа, а не на Русия." - да, например избомбването на Югославия (включително с обеднен уран) и насилственото отнемане на Косово.
8
45
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милите сърби, по-кухи са и от нас. Русофилията сусипва държави и колкото по-скоро го разберат, толкова по-добре за тях.
7
15
 
23
 
! Отговори
До сата нато преди 5 години
Първо прочети какво се е случило в действителност и после оправдавай Фердинанд.ПЪРВО започва Балканската война и НИЕ нападаме едновременно три държави Румъния, Сърбия и Гърция. Трябва да е бил *** да си въобрази, че те няма да се обединят, за да се защитят. Естествено, че всички те се обединяват и ни нападат. Това е Първата национална катастрофа. Следва и втората - уморена и обезкървена от Съюзническата война България веднага е набутана в ПСВ. Резултатът се знае.
6
24
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
България изобщо не е имала избор към кого да се присъедини през ПСВ и ВСВ. Не става въпрос изобщо за самонадеяност и пристрастия, става въпрос за геополитически дадености. Каквито карти ти се паднат, с такива играеш. Не можеш днеска да станеш съюзник със Сърбия и Гърция, които вчера са те *** силили. България е била длъжна да използва случая и да се пробва да поправи съюзническия грабеж. Всички други обяснения са от лукавите руски под логи.
5
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както преди ПСВ, както преди ВСВ, така и днес управляващите в БГ, са изключително самонадеяни накъде и с кого да върви България. За това дали са правилни били решенията в миналото историята си каза думата. И двата пъти си счупихме главите, загубихме територии колкото една трета България и изплащахме огромни контрибуции.Всички, които са били против пътя, по който трябва да вървим са били ругани или вкарвани по затворите.Като гледам и днес се хлъзнахме по същата писта. НЕ СИ НАУЧИХМЕ УРОКА.
4
14
 
48
 
! Отговори
Джендър преди 5 години
Този вярвали си на приказките. Към кого да се обърне в ЕС? Те предлагат на Сърбия да признае Косово и да плюе на всички мъртви деца избити от същите европейци, бомбардирали без разрешение на ООН!Затова има все повече анти-европа и популисти, на които хората вярват. Защото на всички вече е ясно, че тези са само едни хрантутници.
3
17
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блазя им на сърбите. А към кои точно европейски партньори трябва да се обърнат за решаването на проблемите си? Към тези, които ги бомбардираха и ги създадоха ли?
2
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жалко е, че Сърбия търси подкрепа за решаването на проблемите си с Косово от Русия, а не от европейските си партньори".......я някой да ми обясни този човек добре ли е с главата или нас иска да ни прави на л-у-ди!!!??? Значи Сърбия трябвало да се обърне КЪМ ТЕЗИ, които я нападнаха, избиха толкова народ, разчлениха държавата Югославия и СЪЗДАДОХА бандитски анклав и база на терористите отан-ци в косово да "решат" някакви проблеми!!!!! МИЛИ БОЖЕ........ЯВНО НЯКОИ СА ОСТАНАЛИ СЪВСЕМ БЕЗ АКЪЛ!!!
1
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам в Сърбия.