Доналд Тръмп се готви за втора среща с Ким Чен Ун

Той ще се опита да убеди Пхенян да се откаже от ядрената си програма
19 яну 2019 08:53,
8
Доналд Тръмп се готви за втора среща с Ким Чен Ун
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп предвижда да проведе втора среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун към края на февруари, за да се опита да убеди Пхенян да се откаже от ядрената си програма. Това съобщи Белият дом след среща на Тръмп със севернокорейския пратеник Ким Йон-чхол, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза, че Тръмп е имал 90-минутна среща с Ким Йон-Чхол. Двамата са обсъдили денуклеаризацията и провеждането на втора среща между американския президент и севернокорейския лидер.

Сандърс заяви, че Тръмп с нетърпение очаква да се срещне с Ким Чен-ун на място, което се предвижда да бъде обявено по-нататък.

Сандърс определи срещата в Овалния кабинет като продуктивна и уточни, че на нея са присъствали още държавният секретар Майк Помпейо и още няколко души от президентския екип.

"Продължаваме да се стремим към напредък и да водим преговори. САЩ възнамеряват да продължат да оказват натиск и да запазят санкциите срещу Северна Корея", подчерта тя.

Тръмп и Ким имаха историческа първа среща през юни миналата година в Сингапур, на която постигнаха доста общо споразумение за денуклеаризация. Оттогава няма особено осезаем напредък. Досега не са оповестени подробности как може да се осъществи денуклеаризацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е страна която разполага с ядрени ракети,силна армия и не минават цветните финансирани от Сорос и синедриона революции,щатите клякат пред такива страни и щат не щат се договарят като с раве,за разлика като при нас където краварите ни имат за най обикновен безгръбначен слугинаж и си правят каквото искат с нас
6
1
 
3
 
! Отговори
Сер сем преди 5 години
А среща с наш кра тунг кога?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път ши са цИлуват!
4
1
 
3
 
! Отговори
Политолог преди 5 години
Само Доналд ли се готви? А да Ким е с една крачка напред.
3
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
а какво ще отстъпят убии=ците от сащ това е сделка ще си вдигнат ли парца-лите отдалечния изток
2
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Водене на преговори по американски-Искат всичко,но не дават нищо,ако си слаб военно,най-вече.В случая искат С.Корея да се лиши от единственото си оръжие за защита,без обаче да получи НИЩО в замяна-примерно гаранции,че няма да бъде нападната и падане на санкциите.Как да се съгласят на това,след като имат светлия пример на толкова много държави,които първо се отстъпиха и се разоръжиха,а после бяха унищожени?Явно е нужно нещо много повече.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дони за толкова ли наивен взима другаря Ким? Хммм, дали Северна Корея ще се навие да си нареже ракетите и да остане по бели гaщи по мъдрия и светъл пример на България.... на куково лято! Американците си въобразяват, че корейците са наивници и слуги като нашите които срещу потупване по рамото и мaйките си ще продадът!