Жълтите жилетки готвят протести за десета поредна събота

Демонстрантите планират прояви в няколко града във Франция
19 яну 2019 13:21,
32
Жълтите жилетки готвят протести за десета поредна събота
Снимка: Архив, Reuters

Демонстранти от протестното движение на "жълтите жилетки" планират и за днес прояви в няколко града на Франция въпреки националния дебат, започнат тази седмица от президента Еманюел Макрон с цел да потуши недоволството им, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В Париж днес се организира шествие, което ще тръгне от Дома на инвалидите, за да се привлече вниманието към стотиците ранени след създаването на движението на 17 ноември. Десет човека загинаха в пътни инциденти, свързани с протестите.

Във френската столицата са разположени 5000 полицаи, главно около правителствените сгради и булеварда "Шанз Елизе", където при предишните протести имаше прояви на насилие. За реда в страната ще следят още хиляди полицаи.

Днес е десетата събота на национални протести на "жълтите жилетки" и денят ще покаже дали инициативата на Макрон за широко обществено обсъждане на проблемите ще намали силата на движението, отбелязва АП.

Първоначално протестите започнаха заради повишените цени на горивата, но прераснаха в бунт срещу икономическите трудности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея щом там се оплакват от икономически трудности...
6
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой изобщо разбрали какво майка си искат тия?
5
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами доволни сме си, виж ако червените направят някой зулум и се докопат до властта, тогава ще видите *** как може да протестира и да бъхти червени кратуни
4
3
 
24
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Французите за пореден път доказват че са будна нация и въпреки всичко все още имат интелигенция!Едно време първи направиха революция и свалиха монархията! А сега ще свалят и еврейската банкова олигархия която е заробила не само Франция ами и половината свят.Жалко е че медиите прикриват истината и не казват ЗАЩО тези хора протестират!Още масово тиражират версията че било заради цените на горивата....а това изобщо не е вярно!По улиците скандират съвсем други неща!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само бай *** си седи вкъщи на топло... явно е доволен от живота си.
2
3
 
7
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Правилно.И дома на инвалида все пак е с историческо значение.Гледат приемствеността и представям си колко им е на кипяло щом символично тръгват оттам
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тикволандците са тихи и стабилни. Стабилни в мизерията.