Краят на една ера: Русия казва "сбогом" на легендарния "Макаров"

Пистолетът ще бъде заменен с нов - "Удав"
Обновена: 20 яну 2019 18:41 | 20 яну 2019 18:41, Екип на Bulgaria On Air
124

32061 гледания   |  Още видео
Край на една епоха в оръжейния бизнес. Русия се сбогува с легендарния пистолет "Макаров". Оръжието ще бъде заменено с ново, способно да функционира при температура до минус 70 градуса и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние.

Вече близо 70 години известните съветски пистолети "Макаров" служат вярно на руската армия и полиция.

"Макаров" представлява полуавтоматичен пистолет. Той е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили и на въоръжените армии в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай.

След седем десетилетия "Макаров" ще бъде заменен с "Удав" – пистолет, който ще може да функционира при екстремни условия – пустинна суша, артически студ и висока влажност, предаде Bulgaria ON AIR.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света.

Производството на новото оръжие се очаква да започне през пролетта тази година в оръжейния завод в Ижевск. Предвижда се пистолетите да се предлагат и в цивилна и спортна версия, а също и за износ.
 


124
Още от За да се разбираме
7 неща, за които е добре да преговаряте на работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Бонобо преди 3 седмици
Понеже стана дума за това кой от кого е "откраднал", то всички са "откраднали" барута от китайците, колелото от индийците, ракетите - пак от китайците, пистолета - от чехите, и думата идва от чешки - пищялка, сви.рка или кокъл.
В конструкцията на най-впечатляващия пистолет на нашето време - Strike One (Стриж) е използвана старата идея на Луис Шмайсер, бащата на Хуго, на която един век никой не е обърнал внимание, за заключване на затвора с една подвижна част. При ГШ-18 има заемка от немски писто
73
2
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 3 седмици
До Бонобо
но е Walther
72
0
 
2
 
! Отговори
Бонобо преди 3 седмици
Тук едни кретита пишат, че и ТТ е копие на...Колт, а той по-скоро е роднина на Browning Hi Power, а Макаров е копие на Wahlter РР. Да, влиянието e очевидно. Тези модели се върхови достижения на инженерния гениЙ на Джон Мозес Браунинг и на конструкторите от Carl Wahlter GMbH. Копирани са десетки пъти в различни страни. Защо не споменете всички тези производители от Унгария, Турция, Латинска Америка, Китай и т.н. Лаят е единствено по Русия! Що така бе, керата? Щото ви плащат или щото не знаете?
71
2
 
2
 
! Отговори
майкъл джексън преди 3 седмици
Щатите вече използват лазерни пистолети и автомати тия Великите още с патрони с барут се хвалят за пещерите и Сибирски мечки може и да стават
70
1
 
2
 
! Отговори
Бонобо преди 3 седмици
Много голяма възбуда от един пистолет! А руснаците имат вече няколко нови пистолета, използващи патрони с повишена мощност - кал. 9х19 и 9х21, с усилени цеви и патронници . ГШ-18 (конструкция на гениалните оръжейници академиците Грязев и Шипунов!), силно модернизирания модел на Ярыгин, шедьовърът но Лебедев ПЛ-14 и ПЛ-15, Черный Стриж. Имат няколко модела картечни пистолети, някои от които работят с патрон 9х39. Но в една война ще надделеят със съвсем други оръжия! Мъка-а!
Що се стараете толкоз?
69
2
 
4
 
! Отговори
До Франц Кафка преди 3 седмици
Психарче, руските космонавти вече принтират 3D-органи в МКС.. Лекуват блести със стволови клетки и го показват по телевизията, постоянно извеждат в орбита разни спътници и то не с ракети на мошеника Мъск.
Къде си тръгнал да си вреш зурлата от скапаната си кочинка при първите във всяко отношение? Трябва да те интересува как те грабят, как те поставят на топа на устата, как те унижават, какви ги вършат Падишахът и велможите му, колко милиарда ти откраднаха, как ти неглижират мнението за всичко!
68
3
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 3 седмици
Хич не ми дреме дали ще сменяват пистолетите. Те да гледат да си сменят щанците,струговете че стърже доста в скоростните кутии(греста не е сменян от 1963г),абкантите,галванизационните вани че са пробити,да си оправят мотокарите че не са ги сменявали от 1971г. А да и да си сменят древните и тежки колонни бормашини дето шпинделите им са несменяеми и не подлежат на ремонт понеже са капсуловани и заключени с гадни зегерки толкова навътре в шпиндела подобно на ПН 161 че трябва да се реже с оксижен..
67
15
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
Като гледам колко русофили пишат тук, тези балкански ширини напълно заслужават съдбата си.
66
10
 
1
 
! Отговори
Грую преди 3 седмици
Айде, пак "ще..." Ай да видим нещо, което се прави в момента, а не "ще бъде, ще се прави, ще е без аналози..." Тотално превъртяха алкохолиците от Москва.
65
0
 
11
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
Не подценявайте Макаров, според мен това оръжие е за уважение
64
6
 
3
 
! Отговори
Удав преди 3 седмици
Хмм, може и да е прав Банцера.

Ако редовно мяташ Макаровеца по мишени, може да станеш по-добър от някой с Хеклер, който обаче не е тренирал да стреля с него.

Макар че едва ли ...
Все си мисля, че ще ти надупчи корема преди ти да си му направил цицина на главата.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми що не ходиш с няколко камичета у джоба наместо пистолет, умнико?

Това, с което се опитаваш да блеснеш, няма общо с ТТ данните на оръжията.
62
1
 
5
 
! Отговори
Чавека преди 3 седмици
Банцера е супер точен. Много верен коментар. Така че, тренирайте драги и тогава се правете на компетентни.
61
2
 
12
 
! Отговори
Митко Банцера преди 3 седмици
Всички "разбирачи" се изказват много аргументирано, явно защото са чели това-онова по въпроса. Всяко оръжие е добро, стига ползващия го да е запознат в детайли с възможностите му и да го използва според тях. Един камък да ми дадете и ако го хвърлям достатъчно дълго време на една дистанция, след това ще бъда най-точен при хвърлянето точно с този камък, не и с друг. При пистолетите е почти същото. Ползвайте си оръжията, трениярайте и ще те ще бъдат добри, когато ви потрябват.
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Бивш полицейски шеф и генерал от ДС се простреля и почина в Шумен"
---
С "Макаров" ли?
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навремето в Съветския съюз вестниците пишеха единствено за нови оръжия и кога ще настигнат Запада. Сега пишат само за нови оръжия.
58
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Севте чувам показате "Разрушителна сила"! Рашките като не могат вече почнаха термини да си измислят за да си самовнушават колко са велики
57
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой може ли да даде пример за по-ненадежден пистолет от Макаров или по-безсмислен калибър от 9,2х18 с патрон със стоманено покритие специално направен за да рекушира като луд и да не може да отдаде и смешно малката енергия която носи?
56
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 седмици
До анонимко №66/// Я вам не товарищ.Тамбовский волк вам товарищ
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първият ми пистолет беше Макаров. Постоянно му се прецакваше оксидацията. Писна ми събрах пари и си купих HK Р7. Преродих се! Препоръчвам го на всеки.