Краят на една ера: Русия казва "сбогом" на легендарния "Макаров"

Пистолетът ще бъде заменен с нов - "Удав"
Обновена: 20 яну 2019 18:41 | 20 яну 2019 18:41, Екип на Bulgaria On Air
124

Край на една епоха в оръжейния бизнес. Русия се сбогува с легендарния пистолет "Макаров". Оръжието ще бъде заменено с ново, способно да функционира при температура до минус 70 градуса и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние.

Вече близо 70 години известните съветски пистолети "Макаров" служат вярно на руската армия и полиция.

"Макаров" представлява полуавтоматичен пистолет. Той е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили и на въоръжените армии в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай.

След седем десетилетия "Макаров" ще бъде заменен с "Удав" – пистолет, който ще може да функционира при екстремни условия – пустинна суша, артически студ и висока влажност, предаде Bulgaria ON AIR.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света.

Производството на новото оръжие се очаква да започне през пролетта тази година в оръжейния завод в Ижевск. Предвижда се пистолетите да се предлагат и в цивилна и спортна версия, а също и за износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
38
 
18
 
! Отговори
До 1 и до 7 преди 5 години
Макаров е копие на немските валтер и някога е бил добър пистолет преди да измислят и по-добри в момента е от най-смотаните които можеш да си купиш да не кажа най-смотания. С Калашников е същата работа, просто е отличен като цена-качество иначе въобще не е най-добрия автомат на пазара.
7
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си кръгъл ***, че да правиш бронебоен полицейски пистолет. Той неминуемо ще попадне и в престъпни ръце, и ще пробива именно полицейски бронежилетки.
6
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макаров си отива след 70г.Калашников не може да си отиде защото е най добрия.катюша си отиде защото я замени С500
5
52
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората на Марс се канят да кацат а тези голтаци още с пистолети се хвалят.
4
63
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Макаров е копие на немския Walther. При калашника нещата са аналогични. Тази перманентно пияна нация може да създаде единствено консерва и то с дефект.
3
53
 
15
 
! Отговори
shitkata преди 5 години
На никой в БГ не му пука за жалките рашки - да правят квото искат....
2
13
 
69
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Нека плюенето по руснаците започне сега!!!!Нека плюенето започне веднага, от всички разбирачи, чиято страна даже кибрита внася от високотехнологимен Пакистан, а домати и чушки-от Турция и Македония! Нека плюенето започне веднага, под статия, която четохме преди 2 дена! Защото, ако не дадете тема, по която да се джафкат хората тук, ще започнат да коментират изказването на Бате Бойко, и ще трябва да триете , ако почнат да питат или споделят лични впечатления, като за асфалта в Долни Дъбтик ...
1
26
 
35
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Голяма грешка !! Макаров ще остане най-добрият пистолет за всички времена !!