Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор

Българинът изпусна да реализира 15 от 18-те си точки за пробив
20 яну 2019 08:25,
232
Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор
Снимка: pixabay

Американският младок Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра.

Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.

Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.

Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача.

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир.

Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
7
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 123. Ми не, не пиша нито от Люлин, нито от панелка. И именно защото може да живея в апартамент от 120 кв., все пак наистина не съм нито в Бевърли Хилс, нито в Барселона, не говоря глупости и не мразя хора които са успели и са станали световно известни. Особено Стоичков, *** бил, ти като си по-умен от него защо никой не те познава, а пишеш като анонимно по форумите? А?
121
3
 
5
 
! Отговори
118 за дузпите на Ст преди 5 години
Аз не си ги измислям тези неща. Аз съм цесекар, но помня как на 13 февруари 1988 Стоичков изусна дузпа при загуба за Купата на съветската армия с 0-3. Тогава бях на 10 и първите мачове се помнят сякаш са от вчера.Също така в Барселона удари страничния стълб. Дата и час ли да ти кажа? Аз съм го гледал това по ТВ. Не съм си водил записки.
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do Shark,А ти щото не пишеш от люлинската си панелна дупка, а от къща в Бевърли Хилс викаш?
119
10
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 120. Да, Григор е некадърен, Стоичков е ***, вие тук критикарите сте най умни и кадърни. Само че тях ги знае целия свят, живеят по начин който не сте и сънували, а вие се врете в миризливите си новопостроени дупки от 50 квадрата и хейтвайте.
118
2
 
7
 
! Отговори
realen преди 5 години
Когато Стоичков настъпи съдията, Кройф каза, наистина официално трябваше да му се сърдя, но ми идеше да го прегърна пред всички. Никой не би си позволил да настъпи съдия. Това беше нещо като светотатство на това ниво във футбола да се случи. Но Стоичков го направи! При други обстоятелства, той наистина щеше да е един от най-големите футболисти в историята на футбола. (ако се беше родил в друга страна, друго време). Гришо няма такъв характер. Той е посредствен.
117
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 110 ***, Федерер е тотално гроги..не знае къде се намира и пак са равностойни. Това не значи че младото гърче прави феноменална игра.
116
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сравнявайте Григор със Стоичков.Стоичков е изключително ПPOCT индивид, затова има психика!Рядко се ражда чак толкова пpocт човек, дори и в нашата мила родина...
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 109 Хайде като много знаеш кажи кога с екипа на ЦСКА срещу Левски Стоичков е изпуснал дузпа и кога с екипа на Барса срещу кой отбор е изпуснал дузпа, жалък лъжлив?
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 110 Правилно е да се пише гърка, гъркът (не грък!). Според правилото за групата ър/ръ в многосричните думи, когато след ър/ръ
113
3
 
3
 
! Отговори
? преди 5 години
На кое място в ранглистатата е тоя американец?Някой знае ли??
112
5
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 112. Ами вие сте си кавали, ама не искате да приемете истината. Затова сте злобни и цинични. Защото Гришо може и да не играе най-добрия тенис, но го знае целия свят, а вас ви знаят само У село.
111
4
 
12
 
! Отговори
Край преди 5 години
Права е Яна на Григор му липсва безпардонност. Липсва арогантност и незачитането на авторитети. Това са качества грозни но нужни на първите.
110
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златен скункс за Дришу!
109
4
 
3
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Липсва безпардонност исках да кажа
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всяко дърво *** не става .Ако ставаше, всички до един щяхме да сме кавали....
107
3
 
1
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Е именно, това казвам, че когато не си е хабил психиката за глупости, във важните моменти е точен, а Григор се е поизхабил по пътя си и въпреки качествата си, не може да бъде съвсем стабилен. На Григор му ли безпардонност.
106
5
 
6
 
! Отговори
До 105 преди 5 години
Стоичков е изпускал поне две дузпи. Веднъж в Барселона удари греда и веднъж срещу Левски би в аут. Мисля, че беше при загуба 0-3 за някаква купа. И все пак всички важни дузпи ги вкара.НО Стоичков беше роден победител! Той не признаваше друг да е по-добър от него. Рядко се раждат спортисти с такъв характер. Гришо е нещо като Бербатов - има дарба, но няма воля на победител.
105
5
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 103 ти си гледай твоята кариера, че сигурно още не е започнала. Недей се кахъри за кариерата на Гришо
104
6
 
3
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Ние, феновете искаме повече успехи,но недопустимо е да бъдем цинични, злобни и демотивиращи за нашите любимци. Подкрепете този състезател и ще докажете ,че спорта ВЪЗПИТАВА.
103
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДришУ познавате ли го, калпавият хасковски бек......