Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор

Българинът изпусна да реализира 15 от 18-те си точки за пробив
20 яну 2019 08:25,
232
Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор
Снимка: pixabay

Американският младок Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра.

Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.

Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.

Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача.

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир.

Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 102 ЯнаАха...а когато примерно Стоичков изпълняваше дузпи...тогава не е ли самостоятелна отговорност? Стоичков не е пропускал дузпа в кариерата си за сведение.Най-отговорната му дузпа беше срещу Испания на евро 96 където Субисарета отива при него и му вика" Ще я хвана"..психоатака искаше да му вкара, а Стоичков му вика" Ей,ся")))Бие дузпата топката се удря в герадата и повеждаме с 1-0 на Испания. А субисарета така се разтегна, че ако топката не беше ударила гредата, той щеше да я избие.
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 99 Пич, имам чувството че ако гърка бие Федерер ти ще си на 7-то небе от радост, понеже гъркът ти е идол може би?))Но ако Роджър победи, навярно си мисля че ще се хвърлиш от злоба и отчаяние от балкона си.Може ли да си толкова злобен, бе, папагал?
100
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На *** кариерата в тениса ПРИКЛЮЧИ!!!Да се ориентира към зарзавата.
99
4
 
1
 
! Отговори
Яна преди 5 години
И Рут Гулит знам кой е, но в тениса си мисля че е друго, той си е по-елитарен спорт, снобарски би казал някой. Т.е.хората които срещаш там са с по-друго мислене, социалния фактор е по силен. Футболът е по-народен спорт, там среща ш повече себеподобни, стресът от това че ще гледат на теб като на бедняк или провинциалният не е толкова силен.
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 97 Ахаааа..сега оправдаваш Григор, щото играел в индивидуален спорт? А Стоичков като настъпи злобно един испански съдия с бутоните...тогава отборно ли беше или самостоятелно? Тогава Йохан Кройф каза:" За пръв път виждам, човек да е толкова себеотдаен на клуба с такава постъпка." Григор кога ще го направи това..тоя слабохарактерен ***?
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 98Ако даваха проби за допинг *** сега щеше да е извън топ-100!!!
96
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди час написах че Ел Греко разнася Дедо Родж като пръскачка в лозе.Едва ли някой тук разбра за какво говоря.Хубаво е че сега резултата го ПОКАЗВА за кьоравите!!
95
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВСИЧКИ СПОРТИСТИ ОСОБЕНО ТЕНИСИСТИТЕ И МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТ КРЪВНИ ПРОБИ СЛЕД МАЧ :D КОЙ ЗНАЕ С КАКВО СЕ ТЪПЧАТ!!!
94
7
 
4
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Че толкова години в топ 10, 20, малко успешна кариера ли е? Може да не му стига психиката за повече, но това се е блестяща спортна кариера. А за Стойков, евала също. И без да омаловажавам Стойчков, но той все пак е играл отборен спорт, където имаш през цялото игрово време подкрепата на съотборниците си, и фраза дори можеш да си метнеш с тях, докато в тениса са абсолютно сам, това смятам че също е фактор от психическа гледна точка.
93
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оппааа..гърчето изравни на Федерер..1-1 сета. Става интересно.
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до ЯнаРууд Гулит( ако изобщо знаеш кой е) го виждат да рита топка в едно дере като малък и го привличат в холандския Хаарлем. А след това става звезда..отива в Милан и печели златната топка.
91
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РИШОР ПОБЕДИ 1005-ТИЯ , 10002-РИЯ И 10006-ТИЯ НО 10008-МИЯ МУ СЕ ОПРЯ!! ;D
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до ЯнаЧе Стоичков откъде тръгва? Не тръгва ли от калта на стадиона в Харманли и стигна до върха на света...Нещо да кажеш?
89
8
 
7
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Наскоро се озовах в Хасково, бях потресена колко грозен, сив, ромски град е. Веднага се сетих за Григор, представих си колко път е трябвало да измине от това място Монте Карло и топ 10. Ами, оправдавам го и го разбирам, с този старт никога не може да има психиката на роден победител, смятам че огромния преход много му е изхабил психиката, адаптиране непрекъснато към всяко ново място, което си е отвоювал. Без гръб, и постоянно нащрек. Да си сред хора, родени, израснали из белия свят, а ти..
88
4
 
17
 
! Отговори
тенисист преди 5 години
Григор Димитров предаде България като отказа два пъти да играе на София Оупън, унижи публиката и децата, които го чакаха.Няма човек отрекъл се от Родината си и да е успял в нещо!
87
1
 
3
 
! Отговори
Т.Петков преди 5 години
Ако иска да успее - ДА СЕ СЪСРЕДОЧИ САМО ВЪРХУ ТРЕНИРОВКИТЕ И ИГРАТА СИ! вСИЧКО ДРУГО ДА ОСТАВИ НА ЗАДЕН ПЛАН. ТОЙ Е ТЕНИСИСТ, НЕ ТРЯБВА ДА Е ЖЕНКАР, НЕ ТРЯБВА ДА Е РЕКЛАМНА ЗВЕЗДА, ОБЩЕСТВЕНИТЕ МУ ИЗЯВИ ТРЯБВА ДА СЕ СВЕДАТ ДО МИНИМУМ. СЕГА Е МОМЕНТА ДА ТРЕНИРА И ДА ИГРАЕ. ОСТАНАЛОТО ТРЯБВА ДА ГО ОСТАВИ ЗА ПОСЛЕ. АКО ИСКА ЖЕНА - ДА СЕ ОЖЕНИ, НО НЕ ЗА ШАРАПОВЯ, УЙЛЯМС И ДРУГИ ПОДОБНИ. ТЕ СИ ГЛЕДАТ ПРЕКРАСНО КАРИЕРАТА.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 87 Г-н Петков, Гениалността на спортиста включва ОБЕЗАТЕЛНО и желязна психика...иначе няма да има гениалност насреща, ако е лабилна!
85
2
 
8
 
! Отговори
Т.Петков преди 5 години
Със силна психика човек може всичко. За съжаление Григор я няма. Затова бие и пада наред. Изглежда, че най-малкото нещо го извежда от равновесие. Но подобно нещо наблюдаваме и у други наши спортисти, вкл. и в отборните спортове. Един човек признавам в това отношение - Стоичков, който е боец винаги до край. И само така се постига успех. Без психика, може да си гений, може да си мното добре подготвен физически, може всички да те боготворят, но няма да успееш. На Григор му са "слаби ангелите".
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само малко Владимир Кличко се окъка с оная хамериканка, но бързо поправи грешката си като се раздели с нея.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 82 Виждал съм ги жените и на тримата...На Федерер роди 4 деца, на Меси роди 3-*** сина, на Виталий му роди 3 деца. Това са майки и преданни съпруги.