Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор

Българинът изпусна да реализира 15 от 18-те си точки за пробив
20 яну 2019 08:25,
232
Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор
Снимка: pixabay

Американският младок Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра.

Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.

Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.

Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача.

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир.

Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
6
 
! Отговори
Васко от дагама преди 5 години
Само на мен ли ми прави впечатление, че Григор ходи на корта със стъпка на болен от детска целебрална парализа след отиграване, при това със свалени рамене....Така ходят наркопласьори, не големите в спорта.
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Григор ако имаше психиката на Джоко или Надал щеше да е наистина в топ 3. За да е номер едно се изисква вече онова което каза един голям спортист:" Разликата между най-големите и другите е една капка гениалност". Тази Капка на Джокович и Федерер я няма обаче за съжаление Григор, както и психиката им. Всичко друго си го има.
80
1
 
7
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
Прав си.... В потвърждение. Скромността на тези велики спортисти, които цитираш не е присъща за нашенеца. В това е голямата разлика. Виждал ли си жените на тези големци в спорта?... Не са бабо..бци на жени дето и децата ги познават.
79
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И какво ни вълнуват неволите на хасковския нестетник нас, нормалните хора?
78
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 75Дришо има качества да препикава оградата на застарели лелки.Факт!!За нищо друго не става!!Набийте си го в *** прУвинциално глАви!!
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 77 Забравяш обаче малкия факт, че Федерер е велик и понякога при тях има спортно дълголетие, а великите са рядкост... като него, Меси, Братята Кличко.....
76
4
 
7
 
! Отговори
Sl преди 5 години
Безобразно заглавие, при това в българско издание
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами к'во да ви кажа...щом един Дядо Родж е номер 3 в света на 38 години, то си представете в какво окаяно положение се намира младата генерация тенисисти в момента.Обаче то тениса не е да го докараш от зоб само и да тичаш като ненормален по корта, трябва и талант.
74
2
 
10
 
! Отговори
Васко от дагама преди 5 години
Знаете ли защо не се радвам на Григор.... Много е добър. ... Обаче носи българското в себе си. В момент на израстване започва да се държи, като перничанин на заведение с хибриден голф 8....На големите им личи. Той не е сред тях. Големите работят здраво, а не ходят с тежка стъпка на игралното поле. ... Примери... Меси, Роналдо, Федерер, Джокивич и много други. Тези спортисти имат харизма и останка на победители. Не стъпват, като балерини, които са поели въздух в скромен успех. ...
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 70 Григор има физическите и игрови качества да е в топ 3 на света, само психиката му изневерява. Явно толкова разбираш от тенис и толкова си гледал Григор. А аз го гледам от 10 години.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Минчо, това грозде го ям цял живот!!!Включително когато *** спеше в хотелите с плъхоеи обядваше сандвич с кола!!!Хайде по-полека с изцепките!Не всички са аутсайдери като теб.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА,аз затова и му стискам вече палци ,така и така е ясен поне да вземе нещо за България .Смешното е че той пада всеки път като си повярва и заяви на прав път съм .Ужас е просто ,Агаси също сподели какви са проблемите на Григор .Щом когато контролираш мача се ***,а когато имаш проблеми се бетонираш то какво може да очакваш .
70
3
 
9
 
! Отговори
До 70 преди 5 години
Григор няма нищо общо с положението в страната.Освен развяване на флага. Нито тренира тук, нито яде нашия хляб, нито пие водата ни.
69
6
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Считам,че трябва да оставим Григор на мира.Нещата са такива,каквито са.Хърватите може да ругаят Чорич,когато се проваля,защото имат преди него Иванишевич и Чилич.а ние нямаме нищо преди Григор!?Може да сме недоволни от това,че е шампион на нереализираните възможности,но не можем да бъдем твърде придирчиви.А кой е казал,че мястото на Григор трябва да е в топ 10!?По-скоро той е за топ 30,това е нивото му!?За сегашното състояние на спорта в страната това не е ли доста добре!?И не само на спорта...
68
4
 
7
 
! Отговори
Васко от дагама преди 5 години
...Иначе владее пернишка походка на корта.
67
1
 
13
 
! Отговори
Васко от дагама преди 5 години
Тези дни голямо име в тениса го каза точно:Много добър, но не достатъчно.
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо е добър, но се пази . Факт е че всички големи са поне 2 пъти годишно в болнични, редовно пропускат турнири , заради контузии и операции, а нашия гледа да не се запоти, защото от малък знае че банята се пали само неделен ден .
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
72 Че то има клип с Григор и Шерцингер на яхта в Сен Тропе, бе заснет от папарак. Викаш не ходи по яхти като теб, дето няма 2 лева у джоба? Мдааа...гроздетооо...
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ники 67Селски, тениса не е само приходи а има и РАЗХОДИ!!На Агаси няма аз да му плащам заплатата.А коктейли и яхтите са само в болните ти фантазии.Толкова са ви изкривени представите ви за живота че може да си видите ушите без огледало.
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо е изумително, че тук някакви проектират собствените си очаквания върху Гришо и го ругаят, че не ги е изпълнил и всичко това на фона на жалкия им животец.