Полицията в Лондондери на крак: Опасност от атентат

Разследват кражба на микробус от трима маскирани
21 яну 2019 20:52, Красимир Ангелов
1
Полицията в Лондондери на крак: Опасност от атентат
Снимка: Reuters

Полицията в северноирландския град Лондондери обяви нова тревога за сигурността след сигнал за кражба на товарен микробус, породил опасения за нов опит за атентат. Това става два дни след взривяването на кола бомба в града, предаде Франс прес.

"Ново предупреждение за сигурността в Лондондери след сигнал за кражба около 11.30 часа по Гринуич на товарен микробус от трима маскирани мъже, които хвърлили предмет в задната му част, преди да го изоставят", съобщи в Туитър полицията.

"Молим за търпение, докато работим по обезопасяване на мястото", се казва в съобщението.

Малко по-късно полицията в северноирландския град извърши контролирано взривяване на откраднато превозно средство. Силите на реда имат подозрения, че зад експлозията от събота, когато беше взривен откраднат автомобил за доставки на пица, стоят отцепници от Ирландската републиканска армия - т.нар. "Нова ИРА". В разследването по случая до момента са задържани петима души.

В друг пост в Туитър полицията в Лондондери съобщава, че детективите са задържали днес пети заподозрян при разследването на експлозията на кола бомба до съдебна сграда в града в събота.

Петдесетгодишен мъж е задържан по обвинения в тероризъм. Той е обвинен също в участие във въоръжен грабеж миналата седмица, уточниха силите на реда.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера беше доста аматьорско изпълнение за плашене на гаргите. Няма да се учудя, ако определени служби дават материали на аматьори въздухари, за да подкопаят борбата. Ако искат ефект детски градини и начални училища са .по-подходящи от самотни и забравени коли