Във Франция: Осъдиха българин за трафик на мигранти

30-годишният мъж ще лежи в затвора две години
21 яну 2019 22:15, Красимир Ангелов
8
Във Франция: Осъдиха българин за трафик на мигранти
Снимка: Pixabay

30-годишен български гражданин получи двегодишна ефективна присъда затвор във Франция, след като беше арестуван на волана на микробус, в който били скрити десет виетнамски мигранти, предаде Франс прес.

Виетнамците се намирали в тайник с размери 2 м на 60 см и височина 2,35 м, разделен от плоскост, така че да се съберат легнали под и на нея.

"Какъв позор е някои да се възползват от уязвимостта на мигранти и да се занимават с трафик на хора. Какъв срам", възкликна съдийката от прокуратурата в Шербур, преди да поиска наказание от две години затвор.

"Участвал съм в един отвратителен акт, без да знам", заяви обвиняемият, който има в досието си и присъда за кражба, съобщава БТА.

Каналджията обясни, че шофьор на такси в България му предложил 500 евро, за да закара микробуса от британския град Манчестър до Вернон в Северозападна Франция, където щял да бъде "компенсиран", а после да се върне обратно в Англия.

"Имах нужда от пари, за да платя дълговете си, 500 евро са една месечна заплата. Не можех да ги откажа", допълни българинът, чието име не се споменава.

Мъжът беше задържан на 16 януари в Шербур, откъдето трябвало да се качи на кораб за Пул в Южна Англия. Когато служителите на френската въздушна и гранична полиция махнали дървената преграда, която скривала мигрантите в камиона, видели десет души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новина номер 7 с цикламени днес или станаха 8 но всички се водят БГ граждани. Абсолютен позор за държавата.
3
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН преди 5 години
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
2
2
 
4
 
! Отговори
Фашистки-внук..... преди 5 години
Нашият-дом, е, Русия,...Така-е-рекъл, президента Владимир .....
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Славата на българите се разпространява надлъж и нашир. Заразата пълзи ли пълзи.