Затягате и отпускате обувките си със смартфона. Как?

Nike Adapt BB са специално предназначени за баскетболисти
13
Затягате и отпускате обувките си със смартфона. Как?
Снимка: Nike News

Само четири години след като "трябваше" да бъдат създадени според филмът "Завръщане в бъдещето 2", Nike разкри маратонки, които разполагат със самозавързващи се "електрически връзки" (технологията "power lace"), както и светлинни диоди встрани на подметката.

Обувките, наречени Nike Adapt BB, са специално предназначени за баскетболисти и могат да бъдат затегнати или разхлабени с приложение на смартфон.

Новите обувки ще започнат да се продават в САЩ на 17 февруари и ще струват $350, пише Nike News.

Въпреки че засега са насочени към баскетболни играчи, компанията е обещала, че технологията "power lace" ще се използва за други модели в бъдеще.

Притежателите на такива обувки ще могат да програмират различни настройки, като например колко да са стегнати обувките им или в какъв цвят да светят диодите. Също така ще могат да преминават от, например, баскетболен режим, към по-удобен за условията само и единствено с помощта на техните телефони.

За да се захранват, обувките се нуждаят от презареждане.

Nike Adapt BB работи като разполага с персонализиран мотор и зъбно колело вътре в обувката, което ще усети напрежението, необходимо на крака на ползвателя, преди да се регулира.

Смята се, че якостта на опън на подметката може да издърпа 32 паунда сила (приблизително равна на стандартен парашутен шнур), за да закрепи крака на място.

С помощта на приложението си, носещите ще могат да персонализират цветните светлини на връзките, да проверят живота на батерията, както и да превключват между предварително зададените връзки на шнур в зависимост от това каква дейност извършват по това време.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чепика от филма няма нищо общо с грозотията от статията. Едно време маратонките бяха с класа, сега се правят от няма и как.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната простотия на т.н. "пазарна икономика" без никаква потребителна стойност.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за *** кога??? Ако има и за *** държавата я оправихме ?
4
0
 
15
 
! Отговори
Powersox преди 1 месец
Освен това имат сензор за мръсни крака и след няколко дни започват да пращат ултимативни смс-и и е-мейли да си смените чорапите (най-после!!!).
3
1
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
Това са обувки за ония дето от шкембето не си виждат оная работа
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хехе, баси аматьорите, тия живеят още в каменната епоха. Та яз от 20 години вече си използвам старата Нокиа за обувалка и безотказно хехе
1
2
 
11
 
! Отговори
Пари на вятъра преди 1 месец
Ха-ха, като се повредят от малко вода, ще ходят на сервиз, за подмяна на китайските литиево-магични батерии. А светещи имат почти всички малки деца лятно време. И моите имаха като малки, даже бяха мигащи и светеха и като цветомузика. Сбъркан свят...., вместо да се правят здрави и трайни неща, дай да сложим лампи и блу-тут и да продаваме с 2000% печалба, другия модел може дистанционно за нещо да сложат?