А какво ли ще стане, ако договорът с Македония не мине?

Гръцката опозиция подготвя големи митинги в четвъртък
Обновена: 22 яну 2019 21:31 | 22 яну 2019 21:17, Камелия Цветанова
30

Нова ключова седмица за споразумението между Скопие и Атина за името на Македония. Вчера следобед започнаха дебатите по ратифицирането на договора от Преспа във Външната комисия на гръцкия парламент.
Още по темата
По-късно той бе бъде внесен и в пленарна зала, а вотът се очаква късно в четвъртък вечерта. Според социолозите сделката ще бъде одобрена с минимално мнозинство. Близо 70% от гърците са против споразумението с Македония.

"Ципрас обяви официално, че е постигнал мнозинство в парламента, което трябва да одобри споразумението от Преспа. По-скоро напрежението е около това, че гръцкото общество няма единна позиция по това, което се случи и по това, което предстои да се случва", обясни македонистът д-р Спас Ташев от БАН в "Денят ON AIR".

Според него големият въпрос сега е какво ще стане, ако договорът не мине.

"Договорът, които беше сключен, не предвиждаше етапност. Договорът предвиждаше целият път да бъде извървян в Македония, а след това в Гърция. Засега не е ясно какво ще стане, ако споразумението не бъде прието, може би в целия регион ще настъпи нестабилност", сигурен е експертът пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Ташев уточни, че гръцката опозиция подготвя големи митинги в четвъртък, които може да повлияят на мнението на депутатите от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да я закрият тази измислена Македония и разпределят територията към съседните държави, според самоопределянето на живеещите там
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната мътилка предизвикана от имперската политика на Русия.Империята на злото не желае стабилни Балкани.
10
8
 
14
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Вота ще мине никой не го интересува какво мисли народеца. Депотатите са купени всичко е разплатено НАТО е платило.
9
8
 
10
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Балканската простотия е безкраина. Страховете са основателни на Гърците. Знаеш ли утре какво ще им скимне на макетата да кажат аде и половин гърция е македония аде и западна *** и и измисления етнос току виж станал велика македония.
8
5
 
3
 
! Отговори
Меркел преди 5 години
Ще мине ще мине
7
6
 
5
 
! Отговори
Русонефил преди 5 години
Какво ще стане? Първоначално Путин ще запише точка, а по-късно, като му се спихне икономиката още, ще изтъргува съгласието си срещу кеш в омразните долари
6
22
 
22
 
! Отговори
Ох Овчи Мозък .... преди 5 години
До И така.."само смучат и присвояват суха пара от Европа"ти наистина ли си мислиш че Европа ни дава пари !?ако е така то ти си по животински глупав !!!!до 2016 ЕС струва на бедна България 29 МИЛИАРДА !!!!- 5 милиарда членски внос- 14 милиярда глоби и санкции от Европейската комисия- за 10 милиоарда в момента европейската комисия ни съди ЕС ни краде така като никой до сега не ни е крал !!!!
5
32
 
14
 
! Отговори
И така.. преди 5 години
До 4 АнонимеНГърция,България и Румъния не заслужават да са в Еврозоната.Тези три държави/държави на хартия/ само смучат и присвояват суха пара от Европа.С тези три държави Европа няма да я бъде.
4
2
 
12
 
! Отговори
Ще мине преди 5 години
Ще мине като в БЮРМ. Колкото гласа трябват, ще се намерят. И там има ..
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще мине, как няма да мине. Мачът вече е свирен и МК на практика вече е в НАТО. А в ЕС може и да влязат, ако се държат като добри българи, иначе на Мукавей. Аз предлагам да се дели на Г - източната част, където хората си се българеят най-много и по дължина - да може да се хване Охрид. С Албанците ще се разберем, уважават ни те.
2
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да се приключи радикално с тоя въпрос, а именно подялба на тая измислена "държава" и тая измислена "нация"между България, Гърция и Албания.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Требе ли да ревеме ?