Справедливост ли? Богатите все по-богати, данъците им все по-ниски

26-ма притежават колкото половината население на Земята
22 яну 2019 08:50, Петя Славова
86

Увеличава се икономическото неравенството между хората. Двадесет и шестимата най-богати в света притежават авоари, равняващи се на общото финансово състояние на най-бедните 3 милиарда души на планетата, предаде Bulgaria ON AIR.

Стряскащите данни бяха разпространени от организацията "Оксфам". Още по-впечатляващото е, че тези 26-ма най-богати хора разполагат с толкова, колкото половината население на Земята.

Още по темата

На фона на нарастващата бедност в редица страни през изминалата година, общото богатство на милиардерите се увеличавало с над 2 милиарда и половина долара всеки ден. Ако милиардерите плащат само с половин процент повече данък, парите биха стигнали за образованието на 262 милиона деца, изпаднали от системата, и за здравни услуги на над 3 милиона души.

Въпреки че броят на богатите расте – в глобален мащаб те плащат по-ниски данъци. Така, най-високата ставка на данъка върху доходите на физическите лица в богатите страни е спаднала от 62% през 70-те до едва 38% през 2013 година.

В Бразилия най-бедните 10% от населението всъщност плащат по-високи данъци като дял от приходите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: богат-беденBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е стимулът за прогрес на човечеството - доказано от историята. Уравниловката на момунизЪма не сработи.
11
9
 
8
 
! Отговори
sas преди 5 години
кой по-добре управлява парите. Държавата или този, който си ги е изкарал. Кой би направил по-добра инвестиция на тези пари?И длъжен ли е някой да дундурка некадърниците и мързеливците, като им дава част от парите си.
10
2
 
12
 
! Отговори
камера обскура преди 5 години
Славовото Петенце пак откри топлата вода !Петенце , ние това то знаем , а и го виждаме на всяка крачка . От тона на статията оставам с впечатлението , че се одобряваш това положение . Или , най-малкото, не го осъждаш .
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До do 5Храната не е била лукс защото много хора са си я произвеждали и затова им са оставали пари да отидат на почивка. По-мързелив народ от сега в провинцията не е имало, по-цял ден с нищо не се занимават.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бедните колкото и да им даваш, все няма да им стигат. Не се изисква да си богат, за да си пуснеш детето на училище и да му дадеш шанс да се измъкне от мизерията, но мизерията е в мозъка на някои хора.
7
4
 
11
 
! Отговори
do 5 преди 5 години
Да, но тогава храната не е била лукс и хората с минимална заплата са имали възможност да идат на почивка поне веднъж в годината. А сега се чудят как да си купят свинско веднъж в годината...
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сиромах човек - жив дявол!Затова на бедните, освен работа, друго не бива да се дава!
5
7
 
8
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 4 По време но ВОСР бедните вземат нещата в свои ръце , съсипват Русия и половината свят и стават богати.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както свят светува е имало бедни и богати и така ще бъде. Само, че сега има много придобивки , които хората искат да си купят , а не могат. Едно време щом имаш храна ти е достатъчно, но не и сега.
3
2
 
11
 
! Отговори
Apollo11 преди 5 години
Закон..за кон, не за лъв!..
2
5
 
34
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Тези богати управляват света,затова и законите са такива.Лошото е ,че не им стига половината свят,искат го целия.А най-лошото е ,че стадото не разбира това и им помога да го постигнат,приемайки идеите за глобализъм,мултикултуризъм,либерализъм.
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първото правило , за да си богат е да спреш да плащаш данъци.