Любимият цвят издава характера – (1 част)

Всеки има различни предпочитания към дрехи и цветове
23 яну 2019 22:50, Иванка Гъркова
4
Любимият цвят издава характера – (1 част)
Pixabay

Всеки има различни предпочитания към дрехи и цветовете им. Едни обичат разнообразието и държат всеки ден да носят различни нюанси, докато други предпочитат да си купуват неща, които са в един и същи цвят - този, който им отива или им е любим от години.  

Смята се, че хората, които се обличат с по-пъстри дрехи, са с чувство за хумор и обичат живота. Но има и примери за такива, които винаги са в черно. Това може да е знак, че имат някакъв проблем, лошо настроение или пък формата им на тялото не позволява да сложат нещо по-нестандартно. 
 
Ето какво подсказва любимият ви цвят за вашата личност, според изследването на психолога Макс Люшер:
 
1. Червено
 
Това е много провокиращ въображението цвят. Той може да предизвика забързване на пулса, учестено дишане и повишаване на кръвното налягане. Ако вие сте от хората, обичащи този цвят, вероятно сте доста решителен и инициативен човек, който се справя с предизвикателствата на живота. Вие сте страстен и своенравен човек, който все пак има и някои недостатъци - борите се с комплексите си за малоценност. 
 
2. Тъмно синьо
 
Въпреки че не се усмихвате често, вие сте човек, който обича хармонията в отношенията. Може би някои хора трудно биха ви се доверили, ако не ви познават, но след един разговор вече са на друго мнение. Тъмно синият цвят може да понижи кръвното налягане, успокоява сърдечната честота и дишането. Ако го носите, то вие сте спокоен и самоуверен човек, който се разбира добре с другите. Дори и да сте под стрес, не се поддавате на паниката, което е едно от основните ви силни качества. 
 
3. Бяло
 
Белите гълъби, например, са символ на свободата и на чистотата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нося дрехи във всички цветове, защото ми стоят добре.Няколко от цветовите нюанси наистина са ми любими, но има и нещо, което се нарича мо_да. И повечето от нас се съобразяват с нея, когато подбират цветовете на облеклото си.Цветовете на интериора пък избираме съобразно особеностите на помещението, така че и в това отношение цветовите предпочитания остават на втори план.За цвета на автомобила -някои искат да се забелязват отдалеч, други правят сметка прахоляка по автомобила да не изпъква много