Мистериозно отвлякоха майката на управител на милиарди

Медиите в Австрия: Вероятно това е семейна разпра!
23 яну 2019 09:15, Елка Василева
15
Мистериозно отвлякоха майката на управител на милиарди
Снимка: архив, Reuters

Възрастна жена е била отвлечена вчера следобед към три и половина в района на Айзенщат, столица на провинция Бургенланд, съобщиха медиите в Австрия.

По непотвърдени, но и неопровергани от полицията слухове, става дума за майката на Щефан Отрубай, генерален управител на милиардите на фамилията Естерхази - много богат благороднически унгарски род, който през вековете е един от основните поддръжници на императорската династия на Хабсбургите.

Отвличането на 88-годишната жена, която е била на разходка, придружена от своята компаньонка, предизвика преследване, след като компаньонката е информирала полицията, предаде БТА.

В интервю по телевизията министърът на вътрешните работи Херберт Кикъл заяви, че все още не е изяснено дали става дума за класическо отвличане. Очаква се днес да бъдат известни повече подробности.

Щефан Отрубай, управител на милиардното състояние на фамилия Естерхази, е племенник на последната княгиня Мелинда Естерхази, чието моминско име е Отрубай. Мелинда е съпруга на последния княз Естерхази, доайен на фамилията, и тъй като семейството е без деца и тя надживява съпруга си, назначава въпреки съпротивата на фамилията Естерхази своя племенник Щефан Отрубай за управител на семейното богатство, изчислявано на милиарди евро.

В медиите се появиха спекулации, че отвличането няма криминален характер, а вероятно е предизвикано от семейна разпра. Възрастната жена се е преселила в Австрия преди няколко седмици въпреки протестите на останалите членове на фамилия Естерхази.

В интервюто вътрешният министър заяви, че се работи по различни версии. В цялата провинция се проверяват автомобилите без изключение.

Междувременно акцията е разширена и се води и в съседните на Австрия държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да беше копирала новината от сайта на БТА вчера щото е с дата 22 а днес вече сме 23 .........................копирай и кради и сайта напълни..............хаха
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Била някаква унгарска княгиня.
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата са я свършили източно-европейци.Това ви го гарантирам 100%.Кой е поръчителя е отделен въпрос.
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква е тази престъпност в Австрия, мафия. Срамят Европа пред останалия сват. Вземете се в ръце! Санкции!!!
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз се чудех защо е пълно с полиция вчера вечерта! Но не ме провериха. Само ме огледаха едно хубаво.
4
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шамарчев, маймунски(руски) език не разбирам. Тоест, не искам да разбирам;) verstehen?
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
2
0
 
44
 
! Отговори
Май са... преди 5 години
Наглите???
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шамарчев, Шамарчев!!! *** си като ..... комунист! Ти австрийците не ги мисли:) Гледай си мизерията в бантустана и не дрънкай глупости! Повярвай ми, че австрийската полиция ще си свърши работата! а разлика от българската.