Светът преди и сега... 100-годишно предизвикателство!?

Какво се е променило за един век?
23 яну 2019 19:30, Нели Христова
71

Лас Вегас и коренната му променя 100 години по-късно.

Стотици хора се присъединиха към десетгодишното предизвикатество в Twitter, Instagram и Facebook, за да покажат как са се променили за едно деситилетие.

Безобидното публикуване на снимки предизвика и други емоции у част от потребителите, които споделиха снимки, които показват как тези 10 години са се отразили на полярните шапки или животните, които ги обитават.

Но ако за един човешки живот, това е дълъг период от време, исторически можем да приемем, че са едва няколко секунди. За това може да погледнем 100 години назад, когато света е изглеждал доста по-различно.

От 1919 година до днес, ежедневието на хората е било друго, а градовете - доста по-семпли. Точно тогава, мастилото, с което са сложени подписите под мирните договори след Първата световна война е все още прясно, а революцията в индустрията тепърва е трябвало да формира бъдещата икономика.

Трафикът за първи път се превръща в проблем на обществото, след като все повече и повече хора можели да си позволят автомобил.

Светът ставал все по-малък, тъй като всеки можел да се свърже със свой приятел в друг град, благодарение на телефона.

Архиктектурата, модата, културните норми и дори социалните ни умения се променят, еволюират в рамките на тези 100 години.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 3

Ти печелиш цели 2 (словом ДВА) центя. Много ти е обширен кУментаря.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мога да ви предложа снимки на които да се вижда, че едно време е било много по-хубаво от сега. Както и обратното. Зависи от какви снимки искаш хората да си вадят заключенията. Елементарно Уотсън.
4
2
 
2
 
! Отговори
Ваня дуракин преди 3 месеца
Керпич моляти се ние още мажем с мечо ако
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия си бе най гладна *** 1919 и 2019 пак си е най гладната ***
Нищо ново
2
3
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 3 месеца
до скоро ние все още строяхме с керпич,а тоалетните ни са все още отвън елементарната ни инфраструктура я бие и страна от третия свят , а къде е светът...?
1
0
 
13
 
! Отговори
234 преди 3 месеца
Само снимките са различни във времето (чернобяла-цветна, нискокачествена-качествена фотография). Във времето измамно съм останал с убеждението, че животът е бил черно-бял, но не е :) Дори по-спокойно са си живяли. На 44 съм и вече им завиждам - няма го това забързване, няма я тази несигурност. Само технологиите са променили в света и са ни направили по-добри (може би).