Amazon представи доставчика на бъдещето – малък робот

Половин дузина роботи ще бъдат използвани при тестването
24 яну 2019 20:43, Бойчо Попов
7
Amazon представи доставчика на бъдещето – малък  робот
снимка: Ройтерс

Amazon тества робот доставчик на име Scout за клиентите си на север от Сиатъл в окръг Снохомиш, Вашингтон, обяви търговският гигант.

Около половин дузина роботи ще бъдат използвани при първоначалното тестване през дневните часове от понеделник до петък. Всички първоначални доставки ще бъдат придружавани от служител на Amazon, предава VentureBeat.

„Клиентите в Снохомиш ще поръчват както обикновено, а техните пакети от Amazon ще бъдат доставени или от един от нашите доверени партньори превозвачи или от Amazon Scout”, стана ясно от публикация в блога на Amazon.

Понастоящем не е ясно дали придружаващият Scout служител трябва да попречи на робота да удря хора или дали ще е там, за да предпази робота от удари на хората.

Изцяло електрическият робот с шест колела е с размерите на малък охладител и е създаден в изследователските центрове на Amazon в централата на компанията в Сиатъл.

Лесно е да си представим как той прави доставки от асортимента на Whole Foods – веригата магазини, която бе придобита от концерна от Сиатъл, или доставки от премиум услугата за доставки в рамките на деня Prime Now, или пък от Amazon Restaurants.

Целия материал четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Amazonробот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Сандо 1Според мен ще ги предават веднага в пунктовете за изкупуване на вторични суровини... :)
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Понастоящем не е ясно дали придружаващият Scout служител трябва да попречи на робота да удря хора или дали ще е там, за да предпази робота от удари на хората." Умник, само това ли са възможните варианти? Хахаха
2
0
 
5
 
! Отговори
Фармацевт преди 5 години
Тва е приложимо само в някоя богата държава с добре развита инфраструктура. Тука из тия дупки и кратери най - многто да му се разглобят чарковете още в движение, или някой селски *** да го отнесе на завоя, или манагалите ще си го гепят иразпродадат на части.
1
1
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
те такива ако пуснат в БГ нашите римляно ще ги опитомят и ще си ги ползват за лични цели - да дърпа каруцата примерно ...