Надал прегази палача на Федерер и е на финал в Мелбърн

Рафа победи сензацията Стефанос Циципас с 3:0 сета
24 яну 2019 13:25, Красимир Ангелов
27
Надал прегази палача на Федерер и е на финал в Мелбърн
Снимка: БТА

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал се класира за пети път в кариерата си за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Испанецът, който е втори поставен в схемата, разгроми на полуфиналите номер 14 Стефанос Циципас (Гърция) с 6:2, 6:4, 6:0 за 1:46 часа.

Надал ще играе за 25-и път на финал на турнирите от Големия шлем в кариерата си. Той ще срещне в неделя победителя от мача между номер 1 света Новак Джокович (Сърбия) и Люка Пуй (Франция). Надал нямаше никакви проблеми в мача и направи шест пробива.

20-годишният Циципас спечели само 30 процента от точките си на втори сервис (6 от 20) и имаше една единствена възможност за пробив едва в последния гейм в мача.

"Надявам се, че мога да играя и по-добре от това. Беше великолепен мач, изобщо страхотен турнир за мен досега, играя много добре", каза Надал в интервюто на корта след двубоя.

"Може би след толкова дни без тенис сега тази публика тук ми дава невероятна енергия. Да започна сезона по подобен начин, след този труден момент с проблемите в Бризбейн, е невероятно. Преди две седмици дори не можех да си представя, че ще бъда на финал тук.

Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу по-младите тенисисти. Има много талантлива млада генерация - те са тук, борят се за най-важните трофеи и и аз им пожелавам много успешни кариери", добави испанецът, който търси втора титла в Мелбърн и 18-а от турнирите от Големия шлем.

Всички новини около Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
23
 
! Отговори
ПОБЕДА преди 5 години
Надал показа на младите играчи каква страст,усилие и воля трябва да влагаш,за да успееш.Рано или късно и той, Федерер,и Джокович ще слязат от сцената.Важното е на корта да има също толкова волеви и отдадени на тениса играчи.В противен случай този спорт много ще загуби. Стискам палци на Надал на финала,защото той го заслужава.Ако не бяха тежките контузии със сигурност щеше да има поне 20 титли. Важното е обаче какъв човек си и как се отнасяш към работата и си своите опоненти.
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 2 -3 години ще дойде и времето на Циципас. Дотогава ще властват старите кучета Надал и Джокович!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак Циципас има качества и ще бъде в следващите 10 години от тези, които диминарат в световния тенис.
2
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо Рафа, що така?Ти с гърчето се подигра,Момчето в облаците летеше,а ти на земята го свлече!
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе за Гришо нищо не казвате. Защо така.Напишете какво е ял, какво е .рал.Не може така, феновете трябва да са информирани.