Екстрадират в САЩ българин, търгувал с биткойни

Негов клиент е участвал в група, но не и той, твърдят близките му
27 яну 2019 22:30, Петя Славова
83
Екстрадират в САЩ българин, търгувал с биткойни
Снимка: Pixabay

Българин, търгувал с биткойни, ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Решението е на Софийския апелативен съд, предаде bTV.

Става въпрос за 51-годишния Росен Йосифов, който от 2015 г. управлява у нас фирма за търговия с виртуални валути. Той е задържан в дома си миналия декември.

По искане на САЩ – да бъде екстрадиран и след това съден за "конспирация за извършване на рекетиращо престъпление" и "пране на пари".

"Това, което ние прочетохме по документите, изпратени от САЩ, е, че един от неговите клиенти наистина е участвал в някаква група, занимавала се с измами на територията на САЩ. Баща ми никога не е бил в САЩ, никога не е бил в Румъния.  Когато тези сделки се случват в България, е пълен абсурд някой в Щатите да иска да те съди по тяхното законодателство", посочи дъщерята на Росен -  Виктория Йосифова.

Пред близките си Йосифов разказал, че не помни румънския клиент, разследван от американските служби. "Фирмата на баща ми има над 1000 клиенти през последните 4 години и половина. Тя е легална фирма, регистрирана в Търговския регистър", допълни Виктория. По думите й, решението на съда оставя семейството им не само без бизнес, но и без бъдеще.

Софийският апелативен съд е одобрил окончателно екстрадирането на Йосифов. Кога точно ще се случи – засега не е ясно. По всяко от обвиненията българинът е заплашен от 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавайте да си мислите че като сте в България може да правите магарии по интернета и ще ви се размине. Постарайте се да го направите така, че парите с които оперирате да идват или да отиват в САЩ. И после се чудете защо искат да ви съдят там. И след това се оплаквайте колкото искате.
63
2
 
13
 
! Отговори
а преди 5 години
този може и да е най-големия *** в бг, но тук имаме по-малко права от животните и е много по-вероятно нашата смешна продажна бананова република да екстадира някой роб отколкото us да се съобрази с някоя смешна спогодба и да прати някой свой гражданин на затворнически туризъм:)))
62
0
 
8
 
! Отговори
До SHEFA от ? преди 5 години
Търгуването не е проблем. Не си разбрал за какво става дума. Това са виртуални пари с които можеш да пазаруваш по разни сайтове неща като самолетни билети, да плащаш за услуг на други хора които имат "портфейл"... Това ги е направило идеално средство за разплащане в тъмния свят! Е, за това става дума - с какви клиенти им работи фирмата, а не че търгуват.
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво има да го съдят, след като тия биткойни поначало са си озаконени шашми. Тия биткойни са шменди-капели. Създателите тръгнали да съдят последователите, ми смешки.
60
7
 
10
 
! Отговори
saki преди 5 години
Нещо дъщерята е по съмнителната. Тоя чичо ,нито от компютри разбира ,нито английски знае, пък върти онлайн бизнес. А щерката много престъпно обиграна ми се видя. Явно тя е този ,който върти бизнеса, а татето е само за параван. По телевизията тази въобще не трепна,само самодоволно се хилеше и обиждаше нашата държава и институциите.
59
2
 
11
 
! Отговори
? преди 5 години
Странен аргумент. Няма нужда да ходиш в Румъния или САЩ за да прехвърляш битойн от една сметка на друга - всичко става онлайн.Това че фирмата е легално регистрирана не значи че може да се занимава с каквото си иска и да не проверява клиентите си, по-точно какви сделки обслужва. Не казвам че, са виновни, просто констатирам. Особено в биткойн пространството където са парите на трафиканти от всякакъв вид.
58
2
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До SHEFAАми щото нямах време. Вадих по 2000 - 3000 долара на ден. Стигал съм и до 11 000. Само до Италия ми е било :) А и който е бил в Перу, задължително после го чака ДАНС на прибиране. Затова и през Турция се прибирах на 2 пъти....с рейс. Лима-Мадрид-Истанбул и с рейс до София
57
4
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ЮристНикакъв юрист не си, а чукундуp. Иначе щеше да знаеш, че който държи най-голямата тояга, той диктува правилата на играта. Когато станем първа световна сила няма да се съобразяваме с никой, другарю Олиг
56
4
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"По думите й, решението на съда оставя семейството им не само без бизнес, но и без бъдеще."----Хахахахаха, тая иска да си въртят далаверките без никой да ги пипа. Когато бях в Перу, един биткойн беше 900 долара. Смятах да купя за половин милион биткойни, сега щях да съм мултимилионер, ама не ми дадоха . Искаха ми пермисо за постоянно пребиваване. Тези кой ги знае какво са правили, че чак в САЩ да ги искат. С тази криптовалута можеш всичко да си поръчаш, даже убийство, наркотици, оръжие...
55
1
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
Чрез Биткойн наркотрафиканти, трафиканти на хора, онлайн педофили, всички мафиоти общо казано си правят разплащанията - това се знае. Много хора просто търгуват с тях. Статията обаче е много неясна - обвиняват го че, е съдействал на някой престъник да си движи парите, но как? Фирмата му какво точно прави - платформа за търговия ли е или ползва други платформи и търгува? Може наистина да не знае чии пари мести - как са го нацелили точно него тогава?
54
8
 
25
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Квото искат господарите това става.Прокуратурата като чуе че САЩ искат някой веднага оставя всичко и се заема да им го доставят на тепсия .Ние сме просто една лаборатория от плъхове които чакат реда си да бъдат издърпани за опашката и отведени за екзекуция !!Гасувайте пак за оня дет се прави на мъж само и тях а на вън е един страхлив мишок!!!
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирано от гроб
52
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва САЩ и иска да екстрадират някой по подозрение - наш'то правителство веднага козирува!Идват турски военни и искат защита от Ердоган - наш'те веднага ги връщат (а в Гърция отказаха и им дадоха закрила).Турчин убива двама души с кола, пускат го под гаранция и той офейква безследно.Почва човек да се замисля тази "държава" дали изобщо се интересува от гражданите си?
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AcOrPСамо за информация - за да търгуваш с криптовалути в България се иска да имаш лиценз за чейндж бюро.Никакви борси, никакви регистрации.
50
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В една робска и марионетачна дьржава никой не може да бьде уверен,че властите и няма да ви пратят даже на луната по искане на Сащ.Това не ви е Русия само там може да бьдеш уверен ,че никьде няма да те екстрадират по измислени причини
49
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа, Ганчото да си вземе повечко вазелин.
48
8
 
14
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Правилно, само ФАЩ има право на *** от ФинТех, никой друг!Болонки на ФАЩ, ама и глЕмата Германия е в същата роля, та ние ли няма да сме...
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се прави. Скоро и екстрадиция по Магнитски и държавата може да се оправи.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е едно , а съдържанието --друго . Едно е да търгуваш на борса ,друго е да я организираш и поддържаш .
45
3
 
19
 
! Отговори
и така преди 5 години
Другите, които си афиширате сделките, време е да си спомните, че един от инструментите на биткойн е неговата анонимност - а не да тичате по лични срещи, офиси и т.н.Всичко трябва да става само онлайн - иначе може да попаднете зад решетки ей така.