ЕП призна Гуайдо за временен президент на Венецуела

Призова страните от ЕС да направят същата стъпка
31 яну 2019 17:00, Елка Василева
211
ЕП призна Гуайдо за временен президент на Венецуела
Хуан Гуайдо. Снимка: Reuters

Европейският парламент призна Хуан Гуайдо за законен временен президент на Венецуела според действащата в страната конституция.

Резолюцията бе приета с 439 гласа "за", 104 "против" и 88 въздържали се, предаде БТА.

ЕП призовава върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността, както и държавите в Общността, да последват тази стъпка и също да признаят Гуайдо за държавен глава на Венецуела до произвеждането на нови, честни и прозрачни президентски избори.

Още по темата

ЕП определя парламента в Каракас като единствения демократичен орган, чиято власт трябва да бъде възстановена и уважавана.

Евродепутатите осъждат жестоките насилието, довело до смъртни случаи и настояват властите във Венецуела да прекратят нарушенията на правата на човека, а извършителите на нарушенията да бъдат подведени под отговорност.

ЕП подкрепя призива на генералния секретар на ООН за независимо и пълно разследване на извършените убийства. Евродепутатите осъждат задържането на журналисти, които отразяват обстановката в страната и призоват за незабавното им освобождаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака е тази демокрация - сам да се провъзгласиш за президент?
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе яяяя, да не се месят....
181
1
 
7
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 5 години
Нашите спестовни касички как са гласували?
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък понеже много ме кефи да съм президент се самообявявам за законния представител на Тексас който иска да се откъсне от САЩ и призовавам международната общност да ни признае правото на самоопределение и да ни помогне да свалим незаконно управляващия губернатор качен от Тръмп да не се допускат медии които не са на наша страна и да направим демократични избори под погледа на мой верни полицай с тежко въоръжение и който не гласува за мен такава демокрация ще му дам с калашника их досетихтесе.
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И безгръбначния днешен ЕС барабар с всички държави поотделно и неонацистите в правителствата им който чуят ли САЩ рязко стават интернационалисти заедно дружно яко ду.хаха пак на Тръмп а той им викаше нали е от Австрия *** е краварски нацист я я вундърбах.Те в България и половината тъпотия не ви казаха.Знаете ли че тук в новините в чужбина, има скандал защото хората на Гуайдо дето е многк голям демократ са експулсурали журналистите на всички чужди медии който не подкрепят публично фащ великите.
178
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да видя как този Гуайдо САЩ ще го жертват на олтара само като си свърпи работата.Предателите никой не ги обича.Жалко ***!
177
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е другарят Мадуро - в Куба или в Москва?
176
1
 
3
 
! Отговори
Американ преди 5 години
На Венециела комуноизмът и е.. м.....а, а сега ще го заместван насила с мултирастизъм, та съвсем да замре!? И никой не ги пита местните.
175
2
 
12
 
! Отговори
котопакси преди 5 години
Е как така ще признават някой който не е избран от народа .За пръв път чувам чужди администратори да избират президент на друга държава и това ако не е намеса в чужди дела на тази държава здраве му кажи . Аз пък не признавам Макарон за президент и ставам законният президент на Франция издигнат от жълтите жилетки .
174
5
 
18
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Хаха, Кабала сменя един вид комунист с друг....защото Гуайдо е обещал, че ще стимулира джендеризъм, педерaстия, разврат и т.н. похвати на НСР, а, и да не пропуснем, ще даде "лийз" на едни специални хора с *** да докарат нефтените си рафинерии да смучат нефта на Венецуала. Толкова и за Тръмпа, който уж нямаше да намесва никога вече Америка в "чужди конфликти" в името на семитски интереси. Толкова. Колкото и стената построи дефакто...!
173
11
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Следва анимация как Русия ще стовари във Венецуела двадесет самолетоносача с хиляда самальота и вертальота, стотина десантни кораба с пет хиляди бойни машини, двеста хиляди солдати и милион тона боеприпаси и оборудване с петстотин товарни самолета. Сценарист и режисьор - В.В.Путин. Ех Кузя, къде си да ни поразвеселиш......ах да, на ремонт в Китай.
172
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми хубаво, ЕП може всичко да си признава, може и Кончита Вурст за губернатор на Марс да назначи. А иначе как е ишиаса на Ванката?
171
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е ясно-никакви реаални избори..Навсякъде вече се назначават служебно "свои" хора.СССР трева да пасе..Сега с размах всичко се прави,през граници.Весело.
170
5
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Венецуела Саудитска Арабиянаселение 34 млн. 33 млн.съюзник Русия/китай САЩнефт резерви 265млрд барела 275 млрд. барелазаплата 25$ /месец 1000$/месецтрудова миграция -3млн.души +3млн. души
169
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро признава за президент на щатите председателката на конгреса от демократите, а тя признава него за президент на Венесуела
168
1
 
21
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
няма да се учудя, ако един ден излезе наяве, че редакторката, която денонощно праска минусчета в полза на манипулацията на мненията от страна на ***-диктатурата е член на идил.
167
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо евроизборите са важни, ако избирате Шайката... те и там се оа кват
166
2
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Този Гайдо има поглед на сериен убиец и насилник на деца. Сигурно прекалява с филмите за възрастни или има нужда от много пари за наркотици.
165
1
 
7
 
! Отговори
БатБулгар преди 5 години
Обикновено във военното дело, такива маневри се правят за да отклонят вниманието от друго място, къдео се случва същественото. Погледнете какво става около Израел, Йемен, Украйна.... Венесуела в момента е за параван.
164
1
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Време е да признаят Бат Сали за президент на България. Моля ви признайте го най-накрая, тук сме репресирани и нямаме права. Искам някой демократично да ми каже че той новия ни президент. Искам просто някой да дойде и да каже от днес аз ви управлявам. Искам демокрация!