Може ли да бъде преодолян конфликтът във Венецуела?

Президентът Николас Мадуро вече е склонен на отстъпки
31 яну 2019 20:17, Екип на Bloomberg
42
Може ли да бъде преодолян конфликтът във Венецуела?
Снимка: Pixabay

Във Венецуела вече има разбиране, че е необходим преход, не е ясно обаче как ще се осъществи той. Това каза д-р Анета де ла Мар-Икономова, преподавател в Университета в Богота в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Президентът Николас Мадуро вече е склонен на отстъпки, посочи Де Ла Мар-Икономова, позовавайки се на последни негови изказвания. Те са свързани с провеждането на предварителни избори за националната асамблея, но не и президентски, поясни тя.

„Мадуро има сигурност, че Русия, Китай и Турция стоят зад него и именно той трябва да остане президент на страната“.

Гостът отбеляза, че към момента вече има задържане на парите, които Венецуела получава директно от продажбата на петрол в САЩ.

„Наложено е ембарго и тези пари няма да идват към Мадуро. Те са насочени към новия президент Хуан Гуайдо. Това е една изцяло нова ситуация“. 

Де Ла Мар-Икономова изтъкна, че финансите във Венецуела идват основно от ежедневната продажба на петрол в САЩ. Тя добави, че прекъсване на тези приходи ще значи крах за страната.

Авторитарното управление е причината за настоящата ситуация във Венецуела, смята Де Ла Мар-Икономова.

„Социализмът е най-малкото нещо, което играе роля в този момент. Виждаме един диктатор на власт, който не иска да се откаже от нея“.

Според госта няма няма сценарий конфликтът да се развие извън страната.

Още по темата вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
gatevmi преди 5 години
До анонимен.Ко искаш да кажеш с тая си глупост да ги дават на тюфлека да ги изнася в Русия ли. Май си доста слодоумен.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкупват опозицията със собствените пари на Венецуела. Ментето вече са го направили мултимилионер с пари от венецуелския петрол. Със същите пари ще купят въоръжение за Венецуелските демократични сили.
34
2
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
по принцип нямам нищо против идuотите, защото смятам, че след като Бог ги е създал, значи е имал нещо предвид, но идuотите с парите да ми назначават идuоти за управляващи, чрез които да ми крадете парите. ето, както вече казах, това ми иде доста в повече "евроатлантици". тоя гуайдо е същински меркел. единственото, което може да направи е да увеличи миграцията към америка фърст, ама китай вече е фърст. и това не го казвам за да дразня трола на цензурата на габриел...
33
2
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
по принцип нямам нищо против ***, защото смятам, че след като Бог ги е създал, значи е имал нещо предвид, но *** с парите да ми назначават *** за управляващи, чрез които да ми крадете парите. ето, както вече казах, това ми иде доста в повече "евроатлантици". тоя гуайдо е същински меркел. единственото, което може да направи е да увеличи миграцията към америка фърст, ама китай вече е фърст. и това не го казвам за да дразня трола на цензурата на габриел...
32
1
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
може ли да бъде предотвратено счупването на чиния, след като тя е счупена?ето това е въпросът. малко много е философски, но пък всеки може да си отговори на него. е, окей... не всеки... за минусохвъргачката на джендърите, която се мисли за наваляла от небето не можем да очакваме чак такива чудеса... както и за европейския парламент изпълнен с лузъpи и безгpамотници такива въпроси са просто непосилни...
31
4
 
2
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Руснаците и САЩ се разбраха - в Сирия и Близкия изток в дългосрочен план владетели ще са руснаците, а в Южна Америка - САЩ. Край на мача, баста! Явно Мадуро разбира много добре, че тласне ли държавата към гражданска война, тея неща, които имат аналогия с фамилията му ще увиснат пред президентството. Другия самозванец, обаче, е нагъл и не усеща как сам се закопава. След като са го посъветвали откъдето трябва, нищо чудно Мадуро да "обърне посоката" и да погледне към САЩ.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е в това , че във Венецуела. Путлеристите са повече от Мадуристите. И затова го няма златото.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северин какво вика по въпроса ?
28
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НИКАКВИ ОТСТЪПКИ!!ЩОМ ЕС НЕ ПРИЗНАВА ИЗБОРИТЕ В ДЪРЖАВАТА ТИ ТИ СИ ПРИКЛЮЧИЛ!!!ЕС ПРИЗНА ИЗБОРИТЕ ДОРИ В СИРИЯ ПЪЛЕН ФАРС БЯХА НО ГИ ПРИЗНА ПРЕЗ 2011-ТА И ТО ПРОВЕДЕНИ ПО-ВРЕМЕ НА ВОЙНА!!!РЕЗИЛА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ЯВНО Е ГОЛЯМ ЩОМ ЕС НЕ ПРИЗНАВА ИЗБОРИТЕ ТАМ!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Сащ няма да им стигне бетона да излеят мадурите на Мадуро ;-)
26
10
 
3
 
! Отговори
Православен славянин преди 5 години
Ясно е ,че Мадуро трябва да остане на власт защото това отговаря на руските стратегически интереси.Останалото не е важно.Любовта между Путин и Мадуро заздравя международното положение и укрепва цените на петрола.Нима е случайно ,че половината от добива на венецуелски петрол е вече под руски контрол? Добре поне ,че златото на Венецуела бе спасено в Русия.Краварите се блещят и искат да отнемат венецуелският петрол от Русия и да го правят после кой знае какво.
25
0
 
1
 
! Отговори
Ради преди 5 години
До 21 Анонименхахах :Д И аз това забелязах. Добре, че някой тук в сайта му беше казал.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко руски кораба и самолета да акостират в Каракас и конфликта ще бъде преодолян със сигурност!
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 млн бежанци за последната 1 година, над 1000% инфлация, празни магазини, режим на тока, глад и мизерни и това в една от най богатите на ресурси страна, която до преди 30 години имаше БВП по висок от този на Испания, не ще гонят тоя Мадуро, ами трябва да се радва, ако не свърши като Кадафи и Чеушеско
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако утре се самообявя за президент и предизвикам безредици пред президентството дали американците ще пренасочат средствата от сметките на президентството към моите? Ще ме признаят ли за временен президент за време от 10 години?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може. Има много нефт.
20
2
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
запада трябва да бъде унищожен за благото на свободното и демократично човечество!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я-а-а! Хафенът си оправи падежа!
18
4
 
9
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Е това не е ли 'порнография' - сложил си си парите в банка (САЩ да речем) и некой казва - вече не разполагаш ти с тези пари а новото гадже на жена ти!!!Ми що са си слагали парите в американски, а не в руски или северно - корейски банки?
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не "си е сложил парите в САЩ". В исторически план рафинериите са били американски, после одържавени..... Името на страната е Боливарска република.... идва да покаже, че са се освободили от колониализма на САЩ.