Руските власти задържаха японски риболовен кораб

Япония поиска моряците да бъдат освободени възможно най-скоро
59
Руските власти задържаха японски риболовен кораб
Снимка: Reuters

Японски кораб за лов на морски раци, с 10-членен екипаж, е задържан от руските власти, които са го насочили към пристанището Находка в руския Далечен изток, съобщава Франс прес, като се позова на представител на японските власти.

Членовете на екипажа на кораба "68 Нишино-мару" ще бъдат разпитани от руските власти", каза служителят от префектура Шимане, в западна Япония.

"Поискахме от руската страна по дипломатически път те да бъдат освободени възможно най-бързо", добави той и уточни, че моряците са в добро здраве.

Според японски медии корабът отплавал от Шимане на 26 януари, за да лови раци в Японско море. Връзката с него била прекъсната в сряда.

Япония, Русия, Южна Корея и КНДР имат крайбрежия в този сектор и често спорят за правата на риболов, както и за островите и дори за скалите в морето, отбелязва АФП. Русия редовно обвинява чужди кораби, че ловят раци в нейната изключителна икономическа зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не спори за територии. Просто си не дава нейното :)
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
52, ...
48
4
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
За тези, които се оправят с руския език, ето линк, от който може да се прочете повече за случая:https://ruelect/accident/v-rossii-zaderzhali-yaponskie-rybolovnye-sudaОказва се, че инцидента наистина е край остров Сахалин, както изглежда там риба може да се лови, но раци - не. На два от корабите е наложена само глоба, но третия, който е превишил и лимита за улов на риба, е задържан.
47
3
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
За сведение на пишещите, Русия е дала право на японски кораби да правят риболов в акваторията на остров Сахалин, въпреки че той е територия на Русия след Втората световна война (а и преди Руско-Японската война от 1904). Не е ясно къде е станал този инцидент, но би трябвало да е по-близо до континенталните граници.Подобни инцитенти там не са рядкост, има случаи, когато Япония е задържала руски моряци за подобно бракониерство в техни води, напр. в август 2018г.
46
0
 
3
 
! Отговори
toa преди 5 години
Тоя с таблетите ,пак се завърна))))))))))
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За лов на раци. Трябва специални условия и техника. При руснаците такава техника имат за лов на кораби. И сега ще си имат и раци и техника.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До43. Но сега руснаците имат най права . Прибират улова и японците се прибират без раци.Така се оспорват водни територии.
43
0
 
4
 
! Отговори
защо преди 5 години
Поздрави за работодателя ти Кина. Написали ти поста на правилен български. Не се случва често.
42
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички злини на този свят започват от правото на собственост.Морето мое,земята твоя,гората на трети.Алооу ние сме гости на тази земя и всички имаме равни права да ползваме богатствата и.
41
36
 
7
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Нагли до безкрайност ! Русия бе е и за сега си остава агресор 1 в света. САЩ само демонстрират опит за баланс, но нито по алчност, нито по агресия могат да се съревновават с Русия.
40
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчността няма край . Взели са половината свят земя и още искат. Отврат. Такава лакомия света не е виждала.
39
26
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Сакън, на руснаците ще им свършат раците, империята ще се разпадне, а Джуджи ще трябва да се запише за безработен.
38
23
 
9
 
! Отговори
закъсаха московиците преди 5 години
Кузнецов го счупиха и сега нямат военен флот.Та почнаха да крадат японските риболовни корабчета.
37
40
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската измеет в действие...Няма по голяма кочиина от руската....
36
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Save the wales!(crabs)
35
6
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Правиш ли разлика между гръмнат и задържан.
34
23
 
11
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
"Meanwhile in Russia compilation" - тубата - посмейте се от сърце с простотията на русками алкашами!
33
8
 
36
 
! Отговори
Олей преди 5 години
Олей тоя откачалник ,пише от 10 таблета и 5 телефона,ей *** стига си храчил срещу Мадър Раша!!!!!!!Върви се разходи ,че се запролети!!!!!90% от българите са с положителна нагласа за руснаци и украинци,имат си трески за дялане ,но са хора като нас,брат'чеди.......А платените проститути ,като им харесва толкова да хващат кораба и през океана)))))))))0
32
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам за японците ама преди няколко години имаше случай с турски рибари на калкан в наши води. Граничарят гръмна фeсa и държавата не се застъпи за него.
31
8
 
21
 
! Отговори
dfg преди 5 години
Това е тънка провокация,както тази с украинсите кораби,руснаците са предвидими и западът ги работи системно,в случая изтока хахах.Целта е да се провали договор м/у Русия и Япония,Шиндзо Абе ,макар че не прилича на нашиот премиер, е нещо като Боки в Джапан.Те го смъкват той се връща.............