Венецуелски генерал призна Гуайдо за временен президент

Готов съм да изпълнявам заповедите му, заяви Франсиско Родригес
Обновена: 2 фев 2019 17:35 | 2 фев 2019 17:30, Анисия Иванова
266
Венецуелски генерал призна Гуайдо за временен президент
Снимка: БТА

Генерал от венецуелските военновъздушни сили обяви днес, че признава опозиционния лидер Хуан Гуайдо за временен президент на страната, съобщиха световните агенции.

"Днес с гордост на патриот и демократ съобщавам, че не признавам диктаторската власт на Николас Мадуро и признавам депутата Хуан Гуайдо за изпълняващ длъжността президент на Венецуела, и съм готов да изпълнявам неговите заповеди", посочва генерал Франсиско Естебан Янес Родригес във видеозапис, разпространен в Туитър и цитиран от Франс прес и ТАСС.

Генералът, който е началник на стратегическото планиране във ВВС, призовава и други военни да последват примера му, предаде Ройтерс.

Командването на венецуелските ВВС обвини генерала в предателство, в съобщение в Туитър.
Генерал Франсиско Янес е първият генерал на активна служба, който признава Гуайдо откакто той се самопровъзгласи за временен президент на 23 януари, отбелязва агенцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
0
 
! Отговори
до 171 преди 5 години
До АнонименТо пък щото Мадуро с едни честни избори дойде на власт...
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого е признал като той е нелегитимен.Как признава един човек провъзгласил се за президент.
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите изгубиха войната в сирия и бързат за реванш
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега сащ ще му пратят оръжие и ще унищожат поредната държава...
153
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Защо на протестите на венецуелците се чуват крясъци : БСП , БСП ,БСП ?
152
4
 
2
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До 179фейковия нюз е от 2015 година. Венецуелските медии още през 2015 година обещаваха да публикуват банковите сметки. О чудо до сега Февруари 2019 година, същите тези медии не са публикували дори една сметка дори с един долар. Фейк, лъжа, само и само "демократите" да крадат. Айде у десно фейк пипъл.
151
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 5 години
в коя ли тайна дупка на момчетата от Ленгли се е заврял този "генерал". Но ако не успее да се изниже навреме от Венецуела го чака какво? - Пълни самопризнания. А после - той си знае:)
150
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 15 млрд долара са пръснали Чавес и Мадуро за руски оръжия, включително нападателни - танкове, тежки оръдия и пр. Да ги пречукат направо, тия ***. Някой може ли да обясни за какво са им 50 бр последен модел Су-30?
149
10
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Петрола - петролаааааааа им бърка в г*за на САЩ.Терористична държава са САЩ и това си е. Още със стъпването си на континента европейската из*мет е избила почти коренното население. После идват роботърговците - Хирошима - Виетнам ........КРАЙ НЯМА списъка с техните зверства.ЦЕЛ 1 са природните богатства на суверенни страни. Убийства, зверства: където е стъпил американски крак потичат реки от кръв.
148
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е много лесно да се скриеш някъде, най-вероятно в чужбина, и да казваш "признавам тоз, признавам оня"!Като е мъж да отиде на терен и да си поведе подчинените, да видим колко от тях ще тръгнат след него!Ама май не му стиска нещо
147
4
 
12
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
ама тоя генерал след месец ще е редник, ако е жив.
146
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най богатия във Венецуела 4 милиярда долара о чудо Мария Чавес дъщерята на Уго Чавес големия комунистА народа със 7 долара заплата Червените навсякъде са си бо,клуци
145
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъдуро при Путин
144
5
 
5
 
! Отговори
до 205 преди 5 години
злото си отива. с него и присмехулките.
143
7
 
19
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Башар Асад не бил провел избори и бил незаконен. Чудя се се Султана на Катар, емира на Кувейт или принца убиец на Саудитска арабия кога са провеждали демократични избори....нали са ви френдове.Еми да, имат и нефт и според вашата логика САЩ би трябвало да ги бият. Да ама не!
142
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симпатичен индианец, и жена му миловидна, нищо общо с шопарите Чавес и Мадуро.
141
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЙЙ ! НАЙ СЕТНЕ ЕДИН ГЕНЕРАЛ ! ПЛАНИРАЩ ! ДЕВЕТА ДУПКА НА КАВАЛА
140
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те тва е демокрация! Без избори без нищо хващат някакъв Обонго 2 и хоп- президент! Не че Венецуела ще стане по -добре. Това въобще не е целта и скоро ще го разберат. Важен е нефта за янките! Това е като компенсация на загубата в Сирия.
139
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така преврат се не прави. До третия ден требе да си взел властта, другото е афиф, най много да почнат братоубийствена война и да пламне Южна Америка
138
19
 
6
 
! Отговори
до 176 преди 5 години
До АнонименАко искаш и с по-големи букви го напиши, истина няма да стане. Мадуро докара венецуелците до банкрут и немотия...няма какво да ядат хората и е време да си ходи. И не ми обяснявай само как на мадуро и другите некадурни комунист все някой им пречи и саботира да посторят социалистически рай и видиш ли проблемът не е в тях. Наслуша ли сме се ние на това особено от източна европа.