Доказано! Мъжете хъркат повече от жените

Това се дължи на затлъстяване, алкохол и употреба на електронни цигари
3 фев 2019 14:35, Нели Христова
17
Доказано! Мъжете хъркат повече от жените
Снимка: Pixabay

До сега всички вярваха, че мъжете хъркат повече от жените. Но последното проучване на Националната кралска болница Уши Нос Гърло във Великобритания показва друго. Представителките на нежния пол хъркат по-често от представителите на мъжкия, пише "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Според проучване , 34 процента от дамите в млада възраст хъркат тежко най-малко три пъти седмично. Този процент при мъжете се оказа 31%.

Експерти отдават увеличеното хъркане при жените на редица фактори. Сред тях те посочват затлъстяването, повишената консумация на алкохол и употребата на електронни цигари.

Според специалиста Бик Котеча досега се считаше, че жените натрупват тлъстини благодарение на естрогена, предимно в областта на бедрата, таза и ханша. Но новите изследвания показват, че подобни запаси все по-често се оформят и в областта на врата. Това от своя страна предизвиква натиск върху въздухопроводите и затруднено дишане, водещо до хъркане.

Има тенденция жените да пият все по-големи количества алкохол през последните 30-40 години. А алкохолът е мускулен релаксант и тъканите в гърлото се отпускат, което също предизвиква хъркане. Пушенето на обикновени и електронни цигари е доста разпространено сред представителките на нежния пол и може да предизвика възпаление на горните дихателни пътища със същия ефект.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Доказано! Мъжете пият 10 пъти повече алкохол от жените и огромен процент са дебели шкембелии!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пуша електронни цигари от 10 години и много хъркам от тях.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Доказано! Мъжете хъркат повече от жените"

Аз доказах много неща като например че жените винаги пикаят седнали или клекнали, ама никой и стотинка не ми е дал за това.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените пък пъpдят повече от мъжете. Доказано.
7
1
 
14
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
Баси късмета ..Аз не хъркам,от 5 жени ,които имах 4 хъркаха!Сериозно говоря.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО! ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ! Това откритие бележи ново начало в човешката история! Не знам как можеше ние да мислим, че това е така само на базата на някакви си експериментални данни. Разбира се, че трябваше задълбочено проучване и извеждане на теоретичен апарат за установяване на този наболял проблем!
Във всеки случай за мен най-интересно е... колко парички прибраха тези велики БРИТАНСКИ учени, за да "разработят" това изследване?

Между другото оправете си заглавието на статията.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откриха топлата вода!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наложи ми се преди време да спим в едно помещение няколко човека. Болшинството от тях хъркаха и аз се оказах така да се каже в шах. Единият хъркаше по един начин, другият по друг, а третият по съвсем различен. Аз Тъкмо да се нагодя към ритъма на единият и да заспя, тогава почваше вторият, по свой уникален начин и ме събуждаше. И не можах да спя нормално.
3
2
 
9
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 1 година
Хъркането не зависи от пола, а от т.нар."Набцова сливица" и нейната склонност да променя твърдостта си. При сериозна употреба на алкохол, цигари и други вещества водещи до нейното омекване, човек почва да хъркам. Също така е много важно в какво положение спи човек. Ако спи на две възглавници като мен, вероятността да хърка е по-голяма въпреки, че аз не го правя.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжа е това.....................да, 100 % лъжа, аз знам жени, които хъркат като резачки!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Как ги осветили бе! преди 1 година
Ми това са - според мен - Кимито и Меланията!