Мадуро: Може да се стигне до гражданска война!

Венецуелският президент заяви, че не приема ултиматуми
Обновена: 3 фев 2019 20:33 | 3 фев 2019 20:30, Веселина Йорданова
486
Мадуро: Може да се стигне до гражданска война!
Снимка: БТА, архив

Възможно е да се стигне до гражданска война във Венецуела, намекна президентът Николас Мадуро в интервю за телевизия "Ла Секста", цитирано от ДПА.

Още по темата
Никой не може да каже със сигурност какъв е рискът от подобен сценарий, заяви президентът в интервюто, което предстои да бъде излъчено тази вечер. "Всичко зависи от степента на лудост и агресивност на северните империалисти (САЩ) и техните западни съюзници", заяви Мадуро.

Остават само няколко часа до изтичане на осемдневния краен срок, който седем страни от ЕС дадоха на Мадуро, за да обяви нови избори. Те заявиха, че след изтичането му ще признаят за президент опозиционния лидер Хуан Гуайдо, председател на парламента.

"Не приемаме ултиматуми от никого", подчерта Мадуро в интервюто, коментирайки натиска на европейските страни.
На 23 януари Гуайдо се самообяви за временно изпълняващ длъжността президент. Той беше признат незабавно от САЩ и много други страни, припомня Ройтерс.

На 7 февруари в Монтевидео ще се състои първото заседание на контактната група за решаване на кризата във Венецуела, се казва в изявление на европейската дипломатическа служба, цитирано от ТАСС.

В него ще участват представители на осем страни от ЕС и четири латиноамерикански държави: Великобритания, Германия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Холандия, Швеция, Боливия, Еквадор, Коста Рика и Уругвай.

Решението за създаване на контактната група беше взето на срещата на външните министри на ЕС на 31 януари в Букурещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така както разбирам. В Венецуела сега всички са равни , както иска Мадуро. Всички гладуват и не работат. Богатите експлоататори са изгонени.
275
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилното решение за Мадуро е да си тегли кредит и да си купи камион. Да си работи със собствения камион Като шофьор ще е по полезен за хората отколкото да се бута в политиката.
274
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Зозо: Във Венецуела няма комунизъм, но няма и чист капитализъм. Експериментира се социална политика, която, както изглежда не дава добри резултати. A саудитците са много малко за нефта, който притежават, и за д'ивия феодализъм, в който живеят.
273
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До ognyanzВъв Венецуела гладуват и внасят бензин, до това води комунизма!В С. Арабия да си видял гладни по улиците или да бягат в съседните държави?
272
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А междувременно Мадуро насрочи парламентарни избори. Но това не се брои. Залог както изглежда са нефтените залежи. Венецуела заема 3-то място в света по износ на нефт.Знаем що за демократична държава в Саудитска Арабия например. Но там проблемите, кой знае защо не се коментират.
271
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 307: Испания призна Хуан Гуайдо за Президент? Е, значи проблема е решен.На луди ли ни правят? Ами ако още някой се самообяви, и него ли ще признаят.
270
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испания призна Хуан Гуайдо за Президент!
269
4
 
4
 
! Отговори
И аз, и аз преди 5 години
И аз се самоназначавам за премиер на БГ.Тръмп ми се Убадии и Мъ назначи.Потурко Селтаков!Г-н ББ, МОлим да съ махнити, щот Донката мъй назначи, акУ не си одити, шви замразим ЕС субсидии, разплащателни сметки, шви блокираме Буджет, и утре изпразвам магазините за хр. стоки, няма банани и тоалетна хартия.Забраниявам и внос на ликарства!С най-добри пужилания: Потурко Щатски!!!
268
3
 
1
 
! Отговори
До БГ франсе преди 5 години
Хаха ами чакай си
267
3
 
7
 
! Отговори
Е. Е. преди 5 години
Много мъдуристи в този интернет бе.Сигурно пишат на компютри от времето на СССР-то.
266
6
 
5
 
! Отговори
БГ франсе преди 5 години
Самопровъзгласявам се за президент на Франция...Чакам подкрепата на САЩ и Европейския съюз...Както направиха с венецуелския пич...Макрон не го щем не ние угоден...Же сюи президант ду франс..
265
1
 
3
 
! Отговори
Кандидат преди 5 години
Пиша и за едните и за другите! Приемам долари, рубли, храна, напитки, бъзвезмезна помощ, дърва, въглища и ваучери. Спешно!
264
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли ги чака хамериканците във Венецуела ,,, от Близкия Изток
263
3
 
6
 
! Отговори
кандидат трол преди 5 години
Видях, че се плаща за писане срещу САЩ в полза на Раша- моля дайте цени и офери и да почвам да пиша.Имам си опера с включен ВПН и ще има много лайкове през прокси сървъри....Може да не харесвам Раша, но не харесвам и краварите, така че който плати повече за него съм.
262
6
 
6
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Венецуела е чудесен пример за държава, в която демократичните принципи са неприложими. НАселението в огромния си процент е необразовано и гласува за червени популисти. И въпреки всичко на последните избори ситуацията стана толкова нетърпима, че на мадурко му се наложи да арестува цялата опаозиция и да им забрани предизиборна кампания. Това е от тези редки случаи, в които се налага диктатура в стил Пиночет. За 5-10 години ще станат просперираща демокрация, както в Чили.
261
5
 
7
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Социалистите са много готини. Честно, искрено им се възхищавам. Чета тук някакви коментари как ситуацията във Венецуела била таказа защото от САЩ не искали да търгуват с тях и им налагали ембарго. Ами, скъпи социалисти, ако искате вие плюйте по САЩ, плюйте по ЕС, заплашвайте ги с ракети, а после те да ви хранят и да ви дават пари? Това ли искате? :)) Уникални сте, честно ...
260
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
И ТОЗИ КАТО ЯНУКОВИЧ И БАШАР АСАД ЩЕ ИЗБИВА НАСЕЛЕНИЕТО САМО И САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС СИЛА!!!САМО, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ВЕНЕЦУЕЛА НЕ Е ТОЛКОВА СТРАХЛИВО КАТО ТОВА НА СИРИЯ!
259
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под руския ботуш бяхме зле, при американското партньорство живеем добре, умбите и образованите правим пари, имаме фирми, живеем добре, само простите и некадърните са са бедни и живеят зле при америкаското партньорство.
258
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
86% от венецуелците са прости и некадърни и затова подкрепят Maдypo и не искат САЩ да им донесе демокрацията, затова са бедни, и в България 75% от българите са некадърни и прости и затова са бедни и си мечтаят за социализма когато България беше с Русия.
257
4
 
5
 
! Отговори
Един преди 5 години
Пу!тлер е забранена дума в този сайт:))) Представяте ли си колко са зле?