Макрон обмислял свикване на референдум с евровота

Френският президент търси изход от кризата с "жълтите жилетки"
45
Макрон обмислял свикване на референдум с евровота
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон, който ще продължи утре в предградие на Париж големия национален дебат за намиране на изход от кризата с "жълтите жилетки", обмисля дали да свика референдум след приключването на дебатите, съобщиха френски медии, цитирани от Франс прес.

В. "Журнал дю диманш" се позовава на приближени на президента, че държавният глава, който се опитва да си върне обществената подкрепа след два месеца и половина на протести всяка събота, може да свика референдум на 26 май заедно с европейските избори.

Въпросът или въпросите, на които ще трябва да отговорят французите, може да се отнасят до институционални промени като намаляване на броя на депутатите, признаване на гласуване с "не подкрепям никого" или ограничение за съвместяване на различни длъжности.

"Всичко е на масата, но нищо не е решено", заявяват приближени на президента пред АФП.

В четвъртък Макрон заяви пред медиите, че въпросът за свикване на референдум ще бъде една от обсъжданите теми на големия национален дебат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
5
 
! Отговори
БГ франсе преди 5 години
АЗ СЕ САМОПРОВЪЗГЛАСЯВАМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ...дали ще ме подкрепи САЩ И Европейския съюз както оня пич от Венецуела...Иначе ..РАСИЗЪМ..
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхода от кризата е един. Марионетката Макрон да се маха! Гласувалите за Лю Пен и тези които гласуваха за него, излъгани от него, че и той бил за реформоране на ЕС , няма да му простят.Изритаха лесно продажните традиционни партии, още по-лесно ще изритат и подставената в последния момент марионенка.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АБЕ 41Не Тръмп, а народа на Франция ще го отсвири. Разбира се че медиите, въпреки всеотдайните им яко финансирани напъни да бранят Макарончо, ще *** че Господаря на Вселената ***, със стотина интернет трола и шепа рубли е свършил цялата работа:)
26
1
 
6
 
! Отговори
АБЕ преди 5 години
др. тръмп кога ще отстрани макарончо от власт....
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Макарона кога ще му дадат срок от 8 дни за нови избори
24
6
 
11
 
! Отговори
Луд евреин преди 5 години
Русия трябва спешно да влезе в ЕС. Иначе той ще се разпадне.
23
2
 
7
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Абе какво ще обмисля кат му резнат зелката,класически пример за бушон.
22
14
 
5
 
! Отговори
Euroslayer29 преди 5 години
Европейския съюз не само няма да се разпадне,както им се иска на местните ррусофилистици,но ще ги надживее всичките до един!Защото това е съюз на ДОБРОВОЛНО ПРИСЪЕДИНИЛИ СЕ ДЪРЖАВИ,докато СССР-то нещастно беше изскуствено и насилствено създадено мастодонтче!А иначе най ме кефят разни ддебилчета, дето грам акъл нямат и вместо някакъв смислен коментар по темата,пишат кретенизми от рода-"***","микрон","макарон" и прочие слабоумия!Еманюел Макрон е лидер на новото поколение и ще победи славно!!!
21
7
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
До некакъв комплексар,дето се самообявил за "умен",чрез ник-нейма си,бре!Скивай ся """умния""",ЕС върви към разширяване и укрепване!Ще бъдат приети още 4 страни до 2023 година,бре!А Република Турция до 2025 година!Специално Република Турция ще бъде приета като компенсация за излизането на Великобритания!Шотландия ще бъде приета също,след като се отцепи след втори референдум-2020 година!А ти си се надай жено на пиян мъжки полов орган работа да свърши!Надай се ЕС да се разтури!Ха ха ха!Бууухаха!
20
6
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
До некакво малко човече, самопосочило се като такова с ник-нейма си "микрон",бре! Та този нищо и никакъв микрон ни съветва да свикваме,бре!С какво да свикваме?Най-много до 2029 г максимум нямало да има ЕС и НАТО,бре??!!Ами ако стане обратното и този с ник "микрон" до 10 г изчезне от белия Свят?А ЕС и НАТО си останат живи и здрави,бре?
19
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
До Анонимен 19:Дрънкаш като празно буре. По-добре да мълчиш - ще излглежаш по-умен.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не прасне и той един референдум, да видим какво ще гласува националната джамахирия?
17
1
 
5
 
! Отговори
Тарильома преди 5 години
До АнонименФранцузите опитаха другия път и избраха Макрон, озоваха се в кьорсокак.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Драги, тълпата си е тълпа, няма друга по - подходяща дума. Каквото и да си говорим тези хора дори и да имат право са си тълпа- която върви и унищожава след себе си. Обаче ще унищожи какво? Ще промени света, статуквото? Нищо подобно - просто ще дойдат новите властващи. Начинът да променяш нещата вече не е този. И лошото е че никой в този така скапал се свят не го разбира . Всичко си е по старому нищо ново под слънцето.
15
3
 
2
 
! Отговори
Микрон преди 5 години
До Анонимен 15Не се надявай САЩ да се самоизядат толкова скоро, че ти да го видиш:) Освен това, както споменах, някои страни от Европа, нямат намерение да станат храна на краварите. САЩ, сега правят друго, ще се укрепяват в Източна Европа, там ще разполагат тактическите ядрени ракети (затова онзи ден излязоха от ДРСМР). Полша, Прибалтика, Румъния, ще бъдат буфер пречещ на търговията на Западна Европа с Русия.Ние не знам къде ще бъдем, може да станем просто гореща точка.
14
2
 
7
 
! Отговори
Микрон преди 5 години
До ГРУДо сега по официални данни има десет жертви, стотици са ранени. Не знам дали са с извадени очи и без крайници, медиите не дават подробности, все пак това е Франция, не Венецуела, това е Макрон, не Кадафи и не Путин. Ако ставаше въпрос за Русия и Путин, просто не мога да си представя какъв вой щеше да бъде в "свободната преса".А за 80 годишната баба, убита от димна граната докато си затваря прозореца, свободната преса даже не споменава, че е убита от полицията.
13
1
 
3
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Тоя Макрон го дава по-глупаво от германците например. Тия дни тяхното правителство ли, президент ли, се усетил че доверието в германското управление било много ниско и това било опасно за демокрацията. Затова решили да започнат масово обучение на населението и особено на ученици и студенти. От няколко месеца активно натискат германската държаван сигурност да подслушва политици и граждани. Първия политически затворник Пучдемон още май е в Германия. Очакват се и други политически затворници.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Микрон 12Хи-хи-хи..............ти какво, въобразяваш си, че това което става в еуропката е случайност и това въобще не засяга краварията??? Откъде-накъде пък ти хрумна, че "останалите ще са колонии" на краварите????? Ти си въобразяваш, че от този обор нещо ще остане?????? Ти май леко си заболял!!! НЕ РАЗБИРАШ ЛИ, ЧЕ СИСТЕМАТА се пропуква??? Системата!!! Говедарите няма КОГО вече да грабят и ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ ПОМЕЖДУ СИ!!!! И която оглозгат еуропката ще се самоизядат!
11
6
 
7
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
Е такива "компетентни" твърдения като на един под мен ме очароват! Тоя ооткачалник твърди,че "сумати народ бил с избодени очи от гумените куршуми",а "на други им били откъснати(??!!)крайниците" И има сто плюса???Що не даде линк или посочи какъвто и да е било меродавен източник,бре?Или е ддебил или просто безотговорен лъжец,който се възползва от безнаказаната си анонимност в мрежата!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ..............назначава се временно изпълняващ длъжността "президент" Мари льо Пен и готово!!! В срок от 8 дни!!!! Нови избори и нов парламент! Какво се чудите?