Първо папско посещение в родното място на исляма

Франциск пристигна в Абу Даби с послание за мир
39
Първо папско посещение в родното място на исляма
Снимка: БТА

Папа Франциск пристигна тази вечер в Обединените арабски емирства. Той е първият глава на Католическата църква, който стъпва на Арабския полуостров - родното място на исляма, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Самолетът на Светия отец кацна в Абу Даби малко преди 22 ч. местно време.

Папата аржентинец написа в Туитър, че отива в ОАЕ "като брат, за да напишем заедно страница от диалога и да изминем заедно пътищата на мира. Молете се за мен!".

Програмата на Светия отец утре ще започне с визита в катедралата "Свети Йосиф" в Абу Даби, а след това той ще участва в междурелигиозен диалог с мюсюлмански духовници.

Папата идва с послание за мир. "Следя с голяма тревога кризата в Йемен. Населението е изтощено от дългия конфликт, много деца страдат от глад. Виковете на тези деца и родителите им се издигат към Бог", каза папата преди да замине за емирствата.

Той призова настоятелно страните в конфликта да изпълняват споразумението за прекратяване на огъня в пристанището Ходейда, откъдето се разпределя международната хуманитарна помощ, посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
православие по бсп преди 5 години
Що е православие по български: Заменя социалистическият интернационализъм в НРБ със славянско православие в РБ.Един тавариш, Георгий Сидоров обяснява в youtube , че имало волжки българи (татари)и задунайски българи (християни), които били... руснаци! Честито "задунайски българи", руснаци!
29
1
 
1
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Отоман легаси ,вие сте сътворени от англичаните,не случайно пишеш на латиница и ф английския език няма женски род както е фъф ващи езици ,и не случайно е завладяна византия,и българия и част от някои други съседи и виждаш ли великия католически запад ва спира,вие сте техни роби както и ние.
28
1
 
4
 
! Отговори
Задник със фитил преди 5 години
Според светите книги или според форумния миндиил назовал се езекил?
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До езекил-миндилАма тъкмо ще останат много рускини за нас. Алелуя!
26
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Карнавал на смешковци-белодрешковци. Нали така бе, Андрешковци.
25
2
 
2
 
! Отговори
Езекил преди 5 години
И ще погубя княза и земята Рош и неще оставя мъжка твар на нея . В земите им ще ги горя ...и в ледени води ще ги натикам Защото противни са пред лика Божи ... Те такива мити работи за една *** на северойсток Според светите книги
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че за какво ще посещава Москва ???
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Визитата е в унисон с новото религиозно движение "икуменизъм".Тоест обединение на всички религии и поставяне на един религиозен водач и един вожд на света ,,Антихриста".От 40-50год.се работи в тази насока,и хубавото е ,че БПЦ излезе от тази организация ССЦ/световен съвет на църквите/ в която я бяха вкарали комунистите!
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,..Програмата на Светия отец утре ще започне с визита в катедралата "Свети Йосиф" в Абу Даби, а след това той ще участва в междурелигиозен диалог с мюсюлмански духовници..'' За никого не е тайна че в ОАЕ са банките на арабският свят,и там данъци не се плащат.И като такава свободна зона,никой и не те пита от къде са ти мангизите.Явно се уговаря строителството на бъдещите религиозни храмове,на новите европейци.То ще е срамота ако Ватикана започне да им строи джамии.Нали така.Инвестиции и кинти
21
2
 
3
 
! Отговори
Xx преди 5 години
до 21: Най после един коментар в косвена подкрепа.В добавка: парите нямат мирис и даже религия, но все пак "ухаят" приятно.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-богатата финансова институция в света е ,,Банка Де Ватикана'.И Спасителят ако вземе да им обръща масите в Храма,бая зор ще види,даже и Светите Апостоли да Му помагат.
19
3
 
0
 
! Отговори
Xx преди 5 години
Напротив, отлично!
18
1
 
0
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Хх:Жалко.
17
4
 
0
 
! Отговори
Xx преди 5 години
Ех, Додо, Додо,1. "Бяла раса" са и беларуси, украинци и руснаци (споменавам най-основните). Според плана "Ост" Х-р едва ли е мислил да ги "спасява": изтребване на старите и сакатите + 50% на по-слабите, остават само работоспособни роби. Бъркаш арийска с бяла раса. 2. Не вини за своя сегашен "хал" случили се исторически събития преди ~80 г, и не причислявай други към това.И последно - това относно подкрепата на "всички нормални хора по това време на планетата"- ай да не коментирам.
16
2
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
100 000 000 $ са му платили Знам от сигурен източник
15
6
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Хх: Разбира се, че го е подкрепяла, както и всички нормални хора по това време на планетата също са го подкрепяли! Както и Българската интелигенция го е подкрепяла! Защото той се е борел за оцеляването на Християнската цивилизация и Бялата раса! Но, уви, той загуби войната, и затова днес сме на този хал и ние, Българите, и християните навсякъде по света, а Бялата раса и подложена на невиждан геноцид и е на път да изчезне!
14
8
 
4
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Родината на исляма е англия.
13
5
 
3
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Някой задавал ли си е един *** въпрос - Има ли "вяра" (разбирай религия, проповядваща такава), несвързана с финансова или с каквато да е друга изгода?Относно последното - разбирайте го както искате.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тaшаци на рояци. Ислямски и други. Безсмислените тъпотии като религия трябва да се забранят със световен закон.
11
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не папата, а ВИЕ сте сатанистите! Вие, защото вие насаждате омраза! Защото Господ ви е дал мозък за да мислите и да бъдете личности, а не да папагалствате каквото ви е казал началника с рублите. Така се превръщате в слуги... в роби! Което не е богоугодно в православието!!! Смеете се на мюсюлманите, че се трепят, пък вие сте същите с жaлките си вражди между православни и католици. При този Папа бяха изобличени пeдофилите в католицизма. Православието кога ще изобличи техните педoфили? Никога!