Тръмп не изключва военна сила във Венецуела

"Това беше богата страна, а сега виждате бедност и страдания"
207
Тръмп не изключва военна сила във Венецуела
Снимка: БТА, архив

Възможно е САЩ да прибегнат до военна сила във Венецуела, заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю, което ще бъде излъчено днес по телевизия Си Би Ес, предаде Ройтерс.

Тръмп отказа да отговори при какви условия може да се стигне до подобен сценарий, но подчерта, че такава възможност съществува.

Още по темата
Президентът на САЩ съобщи също, че преди няколко месеца е отказал да се срещне с венецуелския президент Николас Мадуро, "защото ситуацията вече беше стигнала прекалено далеч".

"Това беше най-богатата страна в тази част на света, много важна част на света", подчерта Тръмп. "А сега виждате бедност, виждате страдания, виждате престъпност, виждате всичко, което се случва. Така че според мен процесът се развива - много, много, много големи, огромни протести", добави президентът на САЩ.

Десетки хиляди противници на Мадуро излязоха на улиците във Венецуела, за да протестират срещу неговото управление, припомня Ройтерс.

Числеността на американския военен контингент в Сирия е 2000 души, съобщи президентът на САЩ. Те започват да се изтеглят с установяването на контрол над територията на някогашния самозван халифат на Ислямска държава. Военните ще бъдат преместени в базата в Ирак, а някои ще се върнат в Америка, подчерта той, но отказа да представи график за изтеглянето им.

САЩ трябва да запазят военното си присъствие в Ирак, за да наблюдават Иран, който представлява проблем, добави Тръмп. Той подчерта, че не иска база за нанасяне на удари по иранска територия, а за наблюдение.

Президентът на САЩ посочи, че базата в Ирак е струвала много скъпо, но има перфектно разположение, за да наблюдава целия Близък изток и не трябва да се премахва.

Вашингтон няма намерение да изтегля войските си от Южна Корея като част от споразумението със Северна Корея за денуклеаризация на Корейския полуостров, добави Тръмп. САЩ имат 40 000 военнослужещи в Южна Корея, чиято издръжка струва скъпо, но "никога дори не съм обсъждал възможността за изтеглянето им", увери той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 149Но Рим не призна това платено швестерче и инициативата на ЕС се разсъхна. Да знаеш, ако не знаеш.Боливарианската революция беше срещу колонизаторите от Мадрид.Венецуела е имала страхотни търкания с Лондон заради Британска Гайана.Затова любовта на лос бенесуландос към шпаньолите и ингилизите е толкова голяма!
130
1
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
С КОИ ВОЙНИЦИ ЩЕ ИЗВЪРШИ АГРЕСИЯ САЩ ? АМЕРИКАНЦИТЕ ,ВЕЧЕ ,НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЗАГИВАТ ЗА "ПРИСВОЕНАТА ИДЕЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ - САМО ЗА МАЛИАРДЕРИ С ОТПЕЧАТАНИ ДОЛАРИ" !!! НАЕМНИЦИ В ЧАСТНИ ВОЕННИ СТРУКТУРИ МОЖЕ И ДА ИМАТ УСПЕХ -ДО МОМЕНТА НА ЯВЯВАНЕ НА 200 "КУБИНСКИ" КОМАНДОСИ /КАТО ТЕЗИ В ГРЕНАДА СРЕЩУ КОРПУС НА САЩ- ПРИ АГРЕСИЯТА НА ВЕЛИКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ВАШИНГТОН / !!! НО ВОЙНА ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ САМО НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ !
129
0
 
6
 
! Отговори
Асанчо преди 5 години
До Анонимен 149А пък аз признавам цар Киро за крал на Великобритания и на Испания.
128
0
 
6
 
! Отговори
Тръмп слез на земята преди 5 години
Няма да има военна намеса от ваша страна. А защо няма да има военна намеса:08:08:2008 Грузия и Русия влизат във война. Американските медии предават "Русия нападна Джорджия" (така е Грузия на английски, но има и щат Джорджия в САЩ). Има много обаждания до медии и до власти "Аз съм в Джорджия, не виждам руски танкове", "Опасно ли е да излизам на улицата", "Само Джорджия ли е нападната?" Но няма нито едно обаждане подобно на: "Да ги смачкаме тия руснаци! Къде мога да се запиша доброволец?"
127
2
 
3
 
! Отговори
Близък Изток преди 5 години
Насилствено католицизираните южноамериканци ще се върнат към родните им корени, или ще приемат шиитския Ислям
126
1
 
5
 
! Отговори
Родопите преди 5 години
Хизбулла ги чака в Каракас
125
2
 
12
 
! Отговори
рускиня до 151 преди 5 години
Не е Русия прави цветни революции по света. Тя си има достатъчно нефт и газ за столетия напред. След "демократизация" на страните от САЩ виждаме смърт, разруха. Та какви хибриди те гонят? Какви роснефт? Да не би синчето на Бъйдън , както се остана без парици в Украйна търси нови методи на забогатяване?
124
6
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Реват нещо хибридите Сигурно договорите на Роснефт и Лукойл нещо са заплашени (((
123
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,що не си гледаш в собствената паница,а пак протягаш ръка към чуждата.Или скоро не сте опръсквали ръцете си с кръв и вече ви сърбят дланите?Къде ли не се намесихте?!
122
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядрен удар върху терористичния център москва ще е по на място
121
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай бай Дончо че при оня кроткия Обама комуноидите съвсем се разпищолиха
120
5
 
11
 
! Отговори
грешка преди 5 години
ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА АКО СЕ ПРОВЕДЕ ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ В ВЕНЕЦУЕЛА.ЧРЕЗ СИЛОВОТО ОТКЪСВАНЕ НА КОСОВО ОТ СЪРБИЯ СЕ РАЗВЪРЗАХА РЪЦЕТЕ НА РУСИЯ И ТЯ СИ ВЗЕМА КРИМ.НАХЛУВАНЕ НА ЧУЖДИ ВОЙСКИ В ВЕНЕЦУЕЛА ЩЕ ИМА НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ.НА РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ РАЗВЪРЗАНИ РЪЦЕТЕ ДА ОКУПИРА ГРУЗИЯ И ДОРИ И УКРАЙНА-ТЪЙ КАТО ТЕ НЕ СА В НАТО
119
1
 
14
 
! Отговори
комитата преди 5 години
един път няма се месем във Венецуела втори път може -явно цветната революция не дава големи надежди
118
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 5 години
като става дума за Корея, не е зле там пак да почнат с ракетките по посока Гуам - така ще се рестартира проблем, който да ангажира янките, и няма да мътят водата около Ю.Америка
117
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам, за да настане световен мир, Путин да изтреска една ракета в Тел Авив. Венесуела - веднага ще и спре хиперинфлацията, организирана от Тел Авив.
116
1
 
13
 
! Отговори
SS до Лавров [#140] преди 5 години
Може би е трябвало да се пише:той тръмп може и да не изключва военна намеса, но таварищ путин категорично изключва ТАКАВА
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуйте тази капиталистическа песен, от прекрасната и богата според пропагандата 1936 година. Днес е пак така, комунистическите идеали са отречени, в името на лъжата. Управници са днес тези, които най-много лъжат, като Тръмп.https://youtube/watch?v=T-qf0Pdd9EY
114
2
 
10
 
! Отговори
лавров преди 5 години
той тръмп може и да не изключва военна намеса, но таварищ путин категорично изключва
113
2
 
12
 
! Отговори
Американеца преди 5 години
Тръмп е най глупавия президент в историята на САЩ.
112
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия пишат че Мадуро се сравнил с Исус Христос. И казал че след като умрял Чавес го благословил като се появил като птичка и направила три кръга над главата му. И че Колумбия и Бразилия стягат войски по границите и че най-вероятно по местен обичай верните му войски ще го арестуват. Изглежда че руснаците са го отписали.