Детство зад решетките: 700 турски деца в затвор с майките си

За държавата тези деца просто не съществуват
4 фев 2019 20:15,
51

Детство зад решетките. Така расте 2-годишният Мираз, едно от децата, което е в турски  затвор, заедно със своята майка. Гюнистан Акбаба подкрепя прокюрдска партия и заради това се озовава в затвора.

Ченгиз Акбаба, бащата на Мираз, поддържа контакт с други мъже, чиито съпруги са осъдени по политически причини. Някои от тези жени са осъдени заради терористична пропаганда само заради няколко коментара в социалните мрежи.

Заради новите антитерористични закони в Турция, Мираз и майка му са принудени да делят килия заедно с 14 други затворнички.

2-годишният Мираз не познава друго, освен малкия, бетониран двор на затвора. Още две години той ще расте така - събота на площадката с баща си, през останалото време в затвора с майка му,

"Детето не разбира, че тя е затворена. Дано само не му останат някакви травми", казва пред "Deutsche Welle" Ченгиз.

Семействата, преминали през това, не им дават големи надежди.

10-годишният Реназ е прекарла 3 години в затвора с майка си и до ден днешен носи травмите си. Неговият баща разказва, че нощем лампата в коридора трябва да свети, силните шумове също стряскат 10-годишното момче.

Такава е съдбата на над 700 деца, затворени с майките си в затворите. За държавата тези деца просто не съществуват. Служителите в затворите не са обучени да работят с малки деца, а правителството не е наясно в кои затвори има деца и колко са на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
4
 
! Отговори
no name преди 5 години
Каква е идеята децата да са в затвора?Бащи нямат ли навън?Баби, дядовци,стринки, чинки...?Някой, който да ги гледа извън затвора?Що за идиотщина?детето живее вътре, а в събота излиза с баща си? WTF??Ако няма кой да го гледа се дава на приемно семейство, докато майката излезе.Дори деца родени в затвора веднага се дават на социалните, а не ги оставят с майката, що за идиотщина е това!Като през средновековието-цялото семейство е вкарвано в затвора (примерно за дългове) деца, кучета, баби..заедно
30
3
 
3
 
! Отговори
Боже мой, преди 5 години
колко грешки в една статия! Ужас!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати държавата е това, егати света и цивилизовани дни в които живеем!Когато бях малък, съвсем по друг начин си представях далечната 2020 ... бляскаво бъдеще, научни открития, пътуване в космоса, намиране на лек за всички болести и световен мир. С изключение на смартфона от който пиша, всичко останало е почти непроменено!
28
10
 
6
 
! Отговори
горд еничар преди 5 години
Трябва да се възстановят еничерските оджаци. Няма друга такава държава да позволява на хора, осъдени за тероризъм да живеят с децата си в затвора. На тези хора, осъдени за тероризъм, децата им трябва да се отнемат и настанят в еничарски оджаци, обучат в тънкостите на военното дело, и като станат на по 18-19 години да се пращат да ловят тероростите.
27
10
 
6
 
! Отговори
Ultra Türk преди 5 години
Първо дюнера е арабски Второ ние лесно колим и бесим кюрдите Ави внимаваяте че ако Ердоган чуе това което вие казвате да не направи Балгария на турците и помаците
26
5
 
5
 
! Отговори
El Revolucionario преди 5 години
До 38 За еволюция и дума не може да става, но кюрдите ще им покажат на турските монголи що е то революция!!!Слава на сърпа и ***! Родил славни герои и легенди!!!
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хо хо хо. Демократичната държава, която иска да влиза в ЕС... вкарва по затворите майки с деца по полит причини. Верно ни делят векове еволюция.
24
14
 
8
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 5 години
Рано или късно кюрдите ще се вдигнат на 100% и туркей, ще заприлича на печена пуйка (както им е на английски превода). Сега кюрдите се борят и срещу идилските терористи и срещу турските терористи... Но както се пее в една песен - чрез тяхните кърви проляни свободата се роди! И така Кюрдистан на хоризонта в пълния му блясък!!!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моли се кюрдите да не се вдигнат на въстание, че всичко от Анкара на изток заминава!--- ami te se vdignaha ( ne kyurdi a teroristi ) predi 3 g. i vij v youtube ima videota kakvo e stanalo kato plihove gi izbihme
22
6
 
4
 
! Отговори
Yarak 4 you преди 5 години
До turkНяма нужда да ходя в Турция. Достатъчно е България да праща редовно доставките на пари и оръжия за кюрдските борци за свобода и демокрация.
21
7
 
9
 
! Отговори
Yarak 4 you преди 5 години
До 26Моли се кюрдите да не се вдигнат на въстание, че всичко от Анкара на изток заминава!
20
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко животното ердоган ще последва Садам и ония камилар.
19
10
 
12
 
! Отговори
Чауш оглу сикишкапак преди 5 години
Дано Ердоган да превземе Бургас че да сложи в затвора Бенчо Очите Деса и други видни бургаски мафеоти
18
5
 
18
 
! Отговори
ДНЕС БГ - ПOДЛOГИ преди 5 години
ДНЕС БГ, ЗАЩО НЕ СЪОБЩАВАТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ ТАЗИ ВЕЧЕР.
17
21
 
12
 
! Отговори
Erdogan Emmek Yarak преди 5 години
Дано ПКК, ФЕТО, ЦРУ и МОСАД да свалят диктатора от власт!
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Е и? 70% от тея пари остават в джобовете на разни свръхбогаташи, а останалите, ще отидат, за да може Ердоганя да си купи още самолети.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Да бе - дай да вкараме дупка в закона, която ти позволява, да си безчинстваш на воля. Само гледай, да си постоянно бременна и да имаш деца.
14
6
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
От статията на жидовата медия не става ясно защо тези деца са в затвора при майките си, а не на свобода с бащите си.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра литература
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14НЕ!!!!!!!!!!!!!