9 ранени в болници след мелето на "Струма", един е в тежко състояние

Пострадалите са с фрактури на крайниците и на гръдния кош
59
9 ранени в болници след мелето на "Струма", един е в тежко състояние
Снимка: Булфото

Девет души са пострадали в тежката верижна катастрофа на автомагистрала "Струма" тази сутрин, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Още по темата

Шестима от тях са настанени в болницата в Сандански, двама в частната болница в Благоевград, един е в реанимация в петричката болница.

Те са с комбинирани травми, имат фактури на крайниците и на гръдния кош.

Един от тях е с опасност за живота.

Верижната катастрофа, при която се удариха над 25 коли, бусове и един камион, стана тази сутрин заради гъста мъгла.

Видимостта на района е била под 10 метра.

Над 10 екипа от спешни медици бяха изпратени, за да окажат помощ на пострадалите.

На мястото се отзоваха и пожарникарите. Огнеборците вадиха ранените от колите.

Засега е ясно, че има един загинал.

Мъжът е слязъл от кола и се опитал да спре движението заради инцидент, но в мъглата не е бил забелязан и е бил пометен от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
9
 
! Отговори
Джигит преди 5 години
Ползвайте WAZE! Върши страшна работа, не само за камери и полицаи, но и за опасности по пътя. Колкото повече го ползваме, толкова по-актуална и пълна е информацията! Ако се надявате АПИ, шайката управляващи или КАТ да ви помогнат или защитят, спукана ви е работата!
50
1
 
4
 
! Отговори
'''&# преди 5 години
"...имат фактури на крайниците и на гръдния кош." ХАХАХАХАХАХ.. ФАКТУРИ
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То по цял свят е така с ограниченията при сняг, дъжд, мъгла и др отежняващи трафика обстоятелства. Даже няма нужда от допълнителни знаци, близко е до акъла, но вие комунистите нямате толкова мозък.Затова магистралите не са за вас, за вас селските пътища да се трепете по завоите!
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ решават просто такива проблеми - намаляват разрешената скорост и си измиват ръцете. Сега след тази катастрофа ще сложат ограничение от до 20 км/час, която да важи при мъгла и според ГЕРБ въпросът е решен. А можеше да се подбере такова трасе на магистралата, при което мълглите да са по-малко.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен На обикновен път щяха да намалят скоростите под 30 км/ч и нямаше да има жертви.
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво им е на пътищата?
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега дали разбраха, че не глобите ще помогнат а това да оправят фалшивите Бокови пътища, и не само, на Запад хората имат електронни табла с инфо за цялата магистрала, къде има мъгла, произшествие или някакъв ремонт, ама в Северна Бълкорея къде ти такива "екстри"!!?!
44
2
 
7
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Аварирате ли на магистралата и не успеете да се изнесете в аварийната лента ... започвайте да броите секундите до катастрофата , най много до 1 минута ще се блъснат в автомобила ви
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Жалко за загиналия, постъпил е много самоотвержено, геройски, но и доста безразсъдно..При гъста мъгла да се стои на платното си е чисто самоубийство !Къде изчезна чувството за самосъхранение у тия хора... ?! Едните навлизат в мъгла без да намаляват, а въпросния човек стои на платното за да ги предупреди ! Дарк-комеди стана в Бг еЙ !!!
42
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистралите не са за прости комунисти, които не умеят да карат. Ходете си по селските пътища и не се бутайте с нормалните хора на магистралата!
41
3
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Съгласен съм с това, че при тези обстоятелства трябва да се кара с 20-30км/ч. Обаче каква е гаранцията, че този зад мен ще кара по същия начин. И най-вероятно първата кола е карала точно както трябва да се кара, но тези отзад.....
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допълнителен здравен данък към винетката за магистрала, защото са опасни.
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия магистрали станаха гробници и похарчиха няколко ммилиарда от пенсиите и здравната каса и сега пак народа ще плаща за лечение. ГЕРБ съсипаха и източиха БДЖ заради магистрали за тирове на Гърция и Турция.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един бог знае с колко са шофирали по магистрала, която е трябвало да бъде затворена заради мъглата. Не знам с какъв акъл някакви тук пишат, сякаш хората са шофирали с 200 км/час, а не с 40-50 км/час или по-малко. Въпросът е, че ако някой шофира прекалено бавно, става опасен за останалите и най-вероятно точно това е станало.
37
9
 
19
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
За мое съжаление преобладаващата част от българите не ги спира дъжд, мъгла, снеговалеж, поледица. Какво да очаква човек от народ, който трети мандат си избира суджуците да го управляват.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналята, съвсем сте пропаднали.
35
2
 
4
 
! Отговори
Дзивко преди 5 години
При гъста мъгла на магистрала 40 км.ч. в лява лента са много опасни
34
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Западна Европа като срещна булг***аристанска регистрация .............и бегам бързо бате, щото не знаеш какво може да очакваш от индианците в колата.Акъла им е на нееволюирал хомоеректус.
33
3
 
46
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Колкото е необходимо, Василев. Аз съм карал на първа няколко километра заради гъста мъгла. Да не говорим, че гъстата мъгла се вижда от далече и имаш време да намалиш. Съобразената скорост изисква съобразителност, а тя изисква интелект, какъвто огромното мнозинство у нас за съжаление нямат. От простотията на този народ идват всички беди.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последния път, когато попаднах в такава мъгла колите профучаваха покрай мене, сякаш разполагаха с перфектна видимост.