Адът край Сандански заради мъгла, пожарникарите извадиха всички ранени

Над 10 линейки пращат от Спешното в Благоевград, искат помощ от Дупница
Обновена: 5 фев 2019 09:33 | 5 фев 2019 09:25, Камелия Цветанова
56
Адът край Сандански заради мъгла, пожарникарите извадиха всички ранени
Кадър: Нова тв

Изключително тежка е катастрофата на автомагистрала "Струма" край Сандански и все още не може да се каже точният брой на пострадалите.

Още по темата

На място са изпратени над 10 екипа от спешни медици, които оказват помощ на ранените, съобщи шефът на Спешния център в Благоевград д-р Красимир Михайлов

Поискана е помощ и от Спешното в Дупница.

Според д-р Михайлов няколко души от ранените са в тежко състояние.

Кметът на Сандански Кирил Котев съобщи, че причината за пътния ад е гъстата мъгла, заради която видимостта в района е под 10 метра.

Той допълни, че в катастрофата са участвали над 25 коли.

Пожарникарите са извадили всички пострадали от колите, ранените се транспортират в болниците в Петрич и Сандански.

Засега е ясно, че има един загинал.

Мъжът е слязъл от кола и се опитал да спре движението заради инцидент, но в мъглата не е бил забелязан и е бил пометен от автомобили.

За да помогнат на ранените, на мястото на катастрофата са отишли много хора от село Дамяница.

По думите на кмета на селото Атанас Ангелов почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е попаднал в пътния ад.

Движението по магистралата в посока София е спряно. Автомобилите се отклоняват още от пътен възел Петрич през селата и се включват отново на главен път Е-79 на пътен възел "Струмяни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, то навсякъде има мъгли, просто магистралите не са за червени *** с 20 годишни таратайки!
20
7
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
По скоро ГЕРБ пускат магистрала през местата, където има много мъгли.
19
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не в кара да се движите по магистралите, червени ***, след като не умеете!Карайте си по селските пътища на Станишев, те са за вас.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж сега, ГЕРБ пускат мъгла през асфалта от време на време, разбираш ли?
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 20Някой е правил по 30 000 годишно при заплата от 250-300, среден разход на автомобил от 10+/100 и цена на литър бензин от 1 лв?Уаууууууууууу, колко готина комунистическа легенда!
16
8
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Кажи ми сега, кога колите са повече? Когато са 2 милиона и се движат средно по 30 хиляди километра на година или когато са 4 млиона и се движат средно по 10 хиляди километра на година.
15
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че трасето на магистралата е лошо избрано и минава през райони, където често има гъсти мъгли. Пак опираме до некадърността на ГЕРБ.
14
6
 
13
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
За последните десет години, жертвите по пътищата са под 800 за година. С оглед на факта, че към 89' в България има регистрирани малко над. 2.2 млн. автомобила а днес са малко над 4 млн., излиза, че днес загиват точно три пъти по-малко хора по пътищата! Данните са от архивите на СБА, могат да бъдат проверени от всеки!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там често е мъгливо, заради реката. За жалост няма да е първата и последна катастрофа...При първото ми преминаване (ден-два след като я отвориха), някъде към 22:00 ч., се наложи да разчитам навигацията да ми показва кога започва и свършва всеки един завой, защото на 2м пред колата не се виждаше нищо. И тогава още нямаше трафик. Ясно си представям какво им се е случило на горките хора сега. Как от нищото се появяват неподвижни препятствия...
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо ГЕРБ не затвориха магистралата заради мъглата? Сега след дъжд качулка.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За червените чугунени тиквu u cnaмъpu: през 1988 година по комунистическите сигурни пътищата има 1153 жертви. И още малко данни:..."Първо - тиква е запазена марка за друг;Втаро - при тефлоновите гърбави тикви е същото, въпреки развитието на технологиите, така че патова ситуация
10
4
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
България винаги е била пълна с идьоти, но сега идьотите се са в опасна концентрация, защото неидьотите избягаха от идьотите чак в чужбина.
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За червените чугунени тиквu u cnaмъpu: през 1988 година по комунистическите сигурни пътищата има 1153 жертви. И още малко данни:1985 г.: 11131986 г.: 10701987 г.: 11531989 г.: 1280
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева да подаде веднага сигнал, че тази магистрала от време на време изпуска мъгла.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъглаааа, нищо не се вижда, но аз и друг път съм минавал от тук. Знам, че има път, няма да намалям, знам го найзуст всеки завой
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова много простота и олигофрения, като се събере на едно място, по едно и също време, води до подобни сакътлъци
5
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновна мъглата виновни са задкормилните устройства с по две гънки в кратуните си.По бай Тошово време да не би да не е имало мъгла или тази мъгла сега се появи след 89 година. Едно време като паднеше мъгла не се вдигаше със седмици. Но по онова недоносено соц време нямаше каруцари с купени книжки а всички знаеха и спазваха законите и правилника за движение. И най важното в мъгла карахме с такава скорост с която да може да спрем в зоната на видимост. За къде са се разбързали тези каруцарчета
4
4
 
31
 
! Отговори
1 преди 5 години
ама какво е това бре, гъста мъгла с ниска видимост а ти летиш като бесен. жалко за пострадалите и загиналия, но докато не се научим да спазваме правилата все така ще бъде.
3
6
 
23
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Ами що не спряхте движението преди туй бе? Как самолетите ги спират като има гъста мъгла а колите никой не ги спира и ги оставят да се блъскат на воля.Кой е тръгнал в мъглата трябва си отваря очите и да пълзи по асфалта а не да кара бърже. И пак никой не казва как са се блъснали първите двама и след тях останалите, щото туй е причината а не мъглата.Първо двама са се блъснали и останалите щото не гледат и бърже карат-айде и те в калабалъка.Дрън, дрън-мъглата виновна била.На калпавия-нали знайте?
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е работа на Тръмп и Шорош, заради "Турси поток" и превръщането на Бг в мощен фактор в газопреносната схема.