Адът край Сандански заради мъгла, пожарникарите извадиха всички ранени

Над 10 линейки пращат от Спешното в Благоевград, искат помощ от Дупница
Обновена: 5 фев 2019 09:33 | 5 фев 2019 09:25, Камелия Цветанова
56
Адът край Сандански заради мъгла, пожарникарите извадиха всички ранени
Кадър: Нова тв

Изключително тежка е катастрофата на автомагистрала "Струма" край Сандански и все още не може да се каже точният брой на пострадалите.

Още по темата

На място са изпратени над 10 екипа от спешни медици, които оказват помощ на ранените, съобщи шефът на Спешния център в Благоевград д-р Красимир Михайлов

Поискана е помощ и от Спешното в Дупница.

Според д-р Михайлов няколко души от ранените са в тежко състояние.

Кметът на Сандански Кирил Котев съобщи, че причината за пътния ад е гъстата мъгла, заради която видимостта в района е под 10 метра.

Той допълни, че в катастрофата са участвали над 25 коли.

Пожарникарите са извадили всички пострадали от колите, ранените се транспортират в болниците в Петрич и Сандански.

Засега е ясно, че има един загинал.

Мъжът е слязъл от кола и се опитал да спре движението заради инцидент, но в мъглата не е бил забелязан и е бил пометен от автомобили.

За да помогнат на ранените, на мястото на катастрофата са отишли много хора от село Дамяница.

По думите на кмета на селото Атанас Ангелов почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е попаднал в пътния ад.

Движението по магистралата в посока София е спряно. Автомобилите се отклоняват още от пътен възел Петрич през селата и се включват отново на главен път Е-79 на пътен възел "Струмяни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата убиици на Боко
40
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Тъжен факт, написан с кръв е, че трябва съобразяване с околната обстановка и метеорологичните условия. Пътувал съм в дъждове, мъги и снеговалеж, винаги има и такива, които с над 100 км/ч карат, а има и такива, които спират в аварийното да изчакат. Има и още едни, дето на пвсеки километър са забити в мантинелата. В мъгла още докато имаш видимост гледаш пред тебе и зад теб. Намаляваш плавно, с пуснати аварийки ако има коли отзад и веднага фара за мъгла, който е като прожектор отзад и се вижда ясно
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименмалко са разумните като теб... за голямо съжаление. за къде бърза този народ??
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За шофьорски курсове може да пишат само тези, които още не са шофьори - или сега са на шофьорски курс или току-що са взели книжка. Шофьорските курсове нямат отношение към случилото се. При такава мъгла магистралата задължително трябва да се затваря за движение. Колкото и опитен шофьор да си, полза няма. Верочтността да стане верижна катастрофа е над 90%.
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Несъобразената с пътните условия,с индивидуалните възможности на водача води точно до подобни инциденти! Както сутринта каза Ивайло Караньотов,изпитът за получаване на свидетелство за правоуправление,трябва да бъде тежък,труден и почти непреодолим,в различни атмосферни,трафични и др.условия!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такава мъгла всички намаляват, би трябвало да включват фаровете за мъгла, а който се сети си пуска и аварийните светлини. Въпросът обаче е, че някои намаляват толкова много, че стават опасни за останалите, все едно са спрели насред магистралата.
35
1
 
1
 
! Отговори
ВУКИ ПИЧА преди 5 години
Бачи Вуки кат избузи ТДА-я на 5 хиляди оборота и яко шпори в мъглата.Цепим мрака, бате.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябвало е да забележат че видимоста е малка а скороста с която са се движели е висока. Имам такъв случай на магистрала тракия в посока пловдив. Тръгнах от София и някъде преди вакарел видимоста започна да намалява. Веднага отпуснах газта и намалих скороста от 120 на 80 км. Но колкото повече наближавах височината на Вакарел толкова повече видимоста намаляваше свалих скороста на 50 км и пуснах авариините след мен всички направиха същото. Разминахме се без изпотрошени ламарини.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с асфалта и тоя с мъглата са един и същи човек.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единият е карал с 10-15 км/час, другите с 40-50 км/час и са се нанизали. Изоглавени няма.
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек , че не е действал правилно, не е, ама тия пък с каква скорост са карали при такава видимост. Ако трябва се пълзи при такава "видимост". То ако е така, дай да караме като изоглавени в мъгла. Закона го пише , - скоростта се съобразява с пътната обстановка, респективно особеностите на климата.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново е виновно Кресненското дефиле , ,, зелени " рекетьори !!
29
3
 
6
 
! Отговори
Той преди 5 години
Абе не знаете ли КОЙ може да махне мъглата...?! Само треа му звъннете по телефона! Ама работата е там, че не ви е виновна мъглата....а задкормилното устройство с голямо его и компллекси за избиване!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 метрова мъгла означава че ако има нещо на разстояние 10 метра не се вижда , т.е.скоростта на колата трябва да е съобразена с спирачния път който е 5-9 метра.или скоростта на колите трябва да е между 20 -40 км .При по висока скорост си е каране на сляпо.Проблема е че само опитните шофьори могат да определят дълбочинната на мъглата и тези които са си математици по рождение, което си е високо изискване за любители шофьори .
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
миналото лято хващам за велико търново магистралата, на планинският участък - мъгла 2 не се вижда, пъпля с 60 зад един камион с добри габарити и гледам едвам едвам зад мен втори и си карам спокойно - ако тоя пред мен спре ще спра и аз.От ляво прелитаха автомобили с над 120 сигурно са били или пълни *** или със сензори против мъгла...
26
6
 
6
 
! Отговори
сс преди 5 години
Колко *** са хората. Пътя виновен, герб виновен, дедовия виновен.Ако спрат движението - що го спирате, аз трябва да мина. Ако не... що не.В мъгла при ниска видимост караш с колкото можеш да спреш бързо. Който не е спрял - много е бързал.И тоя искал да помага да спира движението... Те колите не виждат пък ка моли един льольо дето маха с ръце там.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за какъв дявол ГЕРБ не прокараха магистралата малко по-далеч от реката, за да няма толкова гъсти мъгли?
24
1
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Никой не ти е крив, че не умееш да шофираш. Затова е чудиш, как разхода ми е бил под 7 л/100 км.При това не знаеш, че акумулаторът *** Вартбурга беше доста лекичък....
23
4
 
0
 
! Отговори
ДО 30 преди 5 години
ТИ ИЗБИ РИБАТА! Мозък????
22
0
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
А какво ще кажеш за цена 40 ст./л и разход 7 л/100км.Аз имах Вартбург и разхода ми на бензин беше под 7 л/100 км и то главно градско шофиране в София. На Лада 1101 разхода на извънградско е под 7 л/100 км.Цена на бензин1969 - А98 - 10 ст./л, А93 - 9,5 ст./лОт 1979 - 20 ст./л1988 - 40 ст./л после 80 ст.л