Меркел поставя условия на Huawei

Kомпанията не трябва да събира данни за държавата
Обновена: 5 фев 2019 16:27 | 5 фев 2019 16:22, Бойчо Попов
32
Меркел поставя условия на Huawei
снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че Германия се нуждае от гаранции, че китайската компания Huawei Technologies няма да събира данни за китайската държава, преди доставчикът на телекомуникационното оборудване да се включи в изграждането на 5G мрежата на страната, предава Ройтерс.

Меркел, която е на посещение в Япония, коментира, че заради опасенията за сигурността, е важно да говори с китайското правителство, така че „компанията просто да не събира данни за държавата“.

По време на дискусия със студенти в Keio University Меркел каза, че сигурността е важна, ако фирмите искат да работят в Германия и трябва да стане ясно, че китайската държава няма достъп до всичките данни в китайските продукти. Huawei се сблъсква с проблеми в международен мащаб заради предполагаемите ѝ връзки с властите в Китай и опасенията, че Пекин може да използва нейните технологии за шпионаж. Компанията отрича всички обвинения.

Германското правителство все още не е стигнало до обща позиция дали да последва примера на други държави, които изключиха Huawei от списъка с потенциални партньори, които да изградят 5G мрежите им. Те направиха това заради опасения за националната сигурност.

Още технологични новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
17
 
! Отговори
истината боли преди 5 години
Германия вече е жалка държава от 3-тия свят, разчитаща на Китай за технологии, при положение, че кога Германия правеше мобилни телефони Сименс, у Китай не знаеха какво е телефон със жица. Вие мислите ли, че е случайно, че за 20 години Европа беше тотално деиндустрализирана, тотално затъпена чрез сваляне качеството на образование и всички техногии на Белите Хора бяха подарени на Китай?! Събудете се!!
6
7
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
До к0нсерваКитайската (хилядолетна) империя е истинска,за разлика от изкуствения Еврейски съюз.
5
1
 
21
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
те и на Фандукова постоянно й дават гаранции, а в същото време София е като Хирошима и Нагазаки през лятото на 1945 - все едно атомна бомба е паднала!!
4
5
 
13
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Гаранция-Франция, нямам търпение, Китай да завладее не само Германия, но и цял ЕС чрез данните събрани от Китайските Шпиони в Европа и ЕС! На тоя Континент забравиха какво значи национална сигурност и че режим като Китай не може да ти е приятел! И не е само Китай - нека се огледат, виждат ли приятели, защото аз вижда безкрайна опашка от врагове!
3
0
 
36
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
А баба меркел ще помоли ли Гугъл, Фейсбук и респективно Епъл да не шпионират и да не продават данни, като случая с Кеймбридж Аналитика?Или за едните може за другите не. И понеже ще бъда критикуван, наистина адмирирам твърдостта с която Меркел "брани" личните данни на хората и държавите в Европа, но когато се разбра че администрацията на Обонго и NSA в частност и слушаха личния телефон, не беше толкоз отворена. Като има правила да важат за всички, иначе сами п*каете на тази митична демокрация.
2
4
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Аби ти кво мериш Германия и Китай...
1
10
 
30
 
! Отговори
BROWN POWER GERMANY преди 5 години
Браво на Китай, светът има право да знае какво крият швабите да ги шпионират, който няма какво да крие той не се страхува.