Папата готов да е посредник за Венецуела. Ако го искат

Ще видя какво може да се направи, обеща Франциск
15
Папата готов да е посредник за Венецуела. Ако го искат
Снимка: БТА

Папа Франциск обяви, че е отворен към посредническа роля във Венецуела, но само ако и двете страни в политическата криза в тази южноамериканска страна поискат това от него, предаде ДПА.

Още по темата
Венецуелският президент Николас Мадуро каза вчера, че е писал до папата, за да го покани да улесни диалога между него и опозицията.

"Ще отворя писмото. Ще видя какво може да се направи, но първоначалните условия са и двете страни да го поискат", каза Франциск пред журналисти на борда на самолета, с който се връща от визита в Обединените арабски емирства.

Председателят на Националното събрание Хуан Гуайдо, когото САЩ и няколко европейски и южноамерикански страни признават за и.д. президент, отказва да преговаря с Мадуро и вместо това го призовава да подаде оставка.

По-рано днес националното събрание на Венецуела (еднокамарният парламент), контролирано от опозицията, прие закон за преход към демокрация и възстановяване на конституционния ред в страната.

"Националното събрание прие закон, регулиращ прехода към демокрация и възстановяване на конституционния ред в Боливарската република. Беше издадено разпореждане за незабавното му публикуване в официалния вестник на парламента", се казва в съобщението.

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо коментира в профила си в Туитър приемането на закона, изтъквайки, че "с неговата помощ ние ще положим основите за преход към демокрация и прекратяване на узурпирането на властта".


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казват, че Мадуро трябва да си ходи, защото е накарал з милиона венецуелци да емигрират.
Това са 10 % от населението на страната.
По същата логика и Борисов трябва да си ходи, защото българите - емигранти са 2,4 милиона.
Това са 30 % от населението на страната.
10
0
 
1
 
! Отговори
бай х преди 1 месец
на Мадуро не му трябва папа Газуро за посредник ...
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е постановка не се вързвайте и двете страни се държат от едни и същи хора!
8
0
 
4
 
! Отговори
История преди 1 месец
Абе кога мирно и без бой,са ставали промени?Дали без "Аврора",без Френската революция,без Гражданската война в САЩ?И всеки говори за демокрация!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хей, зНаещ....... ако чуваш гласове, но си сам.......... потърси помощ и то немедлено.
6
5
 
5
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
Toзи Папа е Сатанист, който работи за масонския Нов Световен Ред, и по-специално частта му за Единна Световна Религия. Това не е предположение, а емпиричен, материален факт. Затова от кръга Билдернерг махнаха стария Папа и назначиха тази инкарнация на Луцифер.
5
4
 
7
 
! Отговори
пак ни го пробутаха преди 1 месец
този гнусен и йалук католически поп

попе, ходи да миеш краката на "бежанците" !
4
3
 
11
 
! Отговори
Николай преди 1 месец
До Анонимен, няма как имат нефт и не ползват $ ще трябва да ги превземат.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе оставете хората във Венецуела да си живеят както искат,престане да им се месите от всички държави и да ги тормозите,дайте им малко въздух на тези хора да дишат!
2
2
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 1 месец
Ние пък ще се оплачем на арменския поп.Ще видите тогава каква демокрация и икономика ще имаме.Сигурно ще заемем първо място в света по брой на избърсал и дупета с демократична тоалетна хартия.
1
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 1 месец
Националното събрание приело закон, а президентът насрочи дата за избори за ново Национално събрание. Кой кого? Както изглежда, диалогът не се получава.