Нов удар за измамниците! Пенсионер сдаде 100 бона "в помощ на полицията"

Мъжът следват стриктно инструкциите, спял по хотели
Обновена: 6 фев 2019 15:48 | 6 фев 2019 15:30, Красимир Ангелов
73
Нов удар за измамниците! Пенсионер сдаде 100 бона "в помощ на полицията"
Снимка: Pixabay

82-годишен мъж от София е дал между 90 и 100 хиляди лева на телефонни измамници в столицата, съобщава БНР.

В продължение на 2 дни той е носил парите на различни места, посочени от мошениците, които го убеждавали, че оказва "съдействие на полицията". Измамниците дори карали възрастния мъж да спи в определени хотели в София, след като занесе парите.

Едва след като дал парите си, пенсионерът, който живее сам и няма наследници, осъзнал, че е измамен и подал сигнал в полицията. 

Случаят се разследва от полицията.

Dnes.bg припомня, че само преди седмица служители на сектор "Измами" и СДВР разкриха телефонна измама, осъществявана почти цял месец. При този случай измамниците получили рекордната сума от над 100 000 лева, в периода от 8 до 10 януари, от 71-годишен мъж.

След това те убедили мъжа да продаде недвижим имот и да им предаде сумата от продажбата, като това трябвало да стане на 30 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ПЕНСИОНЕР ИМА СТО ХИЛ.ЛЕВА ТОВА Е ПРОПАГАНДА ДА Е НЕ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИТЕ И НАРОДА БГ СЕ ХВАЩА А ТАЗИ ВЪДИЦА АМА ЧЕ СТЕ БАЛЪЦИ
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе сте големи специалисти, но и вие, ако даде Господ ще станете на 82 години и ще сте бъдете същите, ако не и по-зле.
50
0
 
0
 
! Отговори
Д. Бл. преди 5 години
Брей какъв икономист си имаме ....Чували с брашно....И да ги пазим....А мишките?
49
0
 
6
 
! Отговори
Meto преди 5 години
100 хиляди от каде и как ......
48
4
 
7
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Май ната им на парите ама това гласува,избира комунисти,умира и ни командва от гроба.Трябва както преди 18 нямаш право да гласуваш,така и над 70 също да нямаш право да гласуваш.Тия пенсионери дърпат назад държавата, като ни въртят в омагьосан кръг.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и какичките в банките не виждат по-далече от носа си. Близко е до акъла, че когато баба или дядо отидат да изтеглят такава огромна сума кеш, става въпрос за измама - веднага могат да спрат транзакцията и да сигнализират началника си и полицията.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом е на 82 и наследници няма не е кой знае каква трагедия, вместо да е хачил той, сега друг ще си ги харчи...
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден трябва да четем за измамени с хиляди лева пенсионери,случайно да не изревът че взимат по 100 евро и да им се смеят африканците
44
1
 
15
 
! Отговори
Край нямат будалите преди 5 години
Буудала на годината стана още през февруари. Браво!
43
2
 
22
 
! Отговори
а преди 5 години
Повечето от тези възрастни хора са с деменции в лека до умерена степен и няма никаква полза от агитация да внимават. Решението е да не им дават по банките да теглят големи суми и да информират полицията веднага или децата да им пазят парите.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал, дал. Толкова пари , предполага се че е интелигентен човек. От толкова време се говори за телефонни измами.
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В конкретния случай не съчуствам. Гадно е, че му се е случило, но кой нормален човек държи 100к лв в брой вкъщи. И дори да са били в банка преди това, защо ги е изтеглил. Коя е тази полиция, която ще има нужда от помощта му и защо изобщо трябва да им помага, след като ако влязат с взлом у тях, ще дойдат, ще му запишат показанията и след 3 месеца, ще получи писмо, че следствието е приключило, тъй като е към неизвестен извършител и бла бла. Който и да ви се обади да му помагате с пари, затворете.
40
0
 
15
 
! Отговори
За съжаление преди 5 години
Това са неща, които стават със хора от банки, ченгета, информационни масиви. "Измамниците" са организирани престъпни групи, които въобще не правят нещата, така както се обясняват в този пробит сайт или както ги спуска МВР. Същото е за обирите по първите етажи на къщите и блоковете - там става дума за газ - евтин за производство, с който се обгазява помещението преди да влязат крадците - крие се от обществото, за да няма паника и да се покаже, че всичко е случайно- няма случайни неща, господ
39
1
 
13
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Информацията, може би взимат от разни мними "агенции", които правят най-различни проучвания по телефона. Много често се събират данни за финансовото състояние на домакинствата, които после никой не знае за какво се използват. Изводът: Капитализмът и паричната система, са причина за този тип престъпления, както и за всички други финансови измами. Причината е, че парите са много бързо ликвидна стока, което улеснява измамниците. Как ще правят измами с чували брашно?
38
1
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
При нашето управление пенсионерите са фрашкани с пари !!!
37
1
 
32
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Преди да пишите глупости за пенсионерите като цяло, да бяхте си направили труда, да видите клипове с въпросния пенсионер, който сам разказва, че има апартаменти из София, да приюти цяла казарма...Измамниците не се спират на случайни хора а проучват жертвите си предварително, за което им помагат хора и институции, запознати с материалното им състояние.Това е като фалшивите ТЕЛКОВЕ и всеки по веригата си получава хонорара.Едни получават за информация, други за организация а трети за черната работа
36
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Хората че питат Защо си против задължителния пенсионен фонд? и не знам какво да им отговоря.
35
8
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Абе ако тия бедни БГ пенсионери ,които Курнелий ни убеждава ,че всекидневно умират от глад , мятат по 100 бона без да се замислят,какво ли кътат по-заможните....???!!!.Дали ви харесва или не ,но българина е кух ..мързелив и завистлив !!!Фактите всеки ден го потвърждават...за жалост!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% от българите са НЕеволюирали хомо-еректус!!!Вижте фейса на Митьо-зъркелите и ще разберете за какво говоря.И на дугият край на земята ганьовеца го разпознавам за секунди.Голяма глава, *** поглед и зле облечен.Няма нужда да проговаря дори.
33
0
 
18
 
! Отговори
Ставри преди 5 години
Абе, ***! Как сте написали заглавието ? "Нов удар за измамниците!" - това означава, че измамниците са пострадали. Ако искате да кажете това, което пише в статията ви, можеше да напишете: "Нов удар НА измамниците!"