Всеки трети с месечен бонус към заплатата си, за другите няма

Младите пък очакват повече пари, отколкото им предлагат
16
Всеки трети с месечен бонус към заплатата си, за другите няма
Снимка: Булфото, архив

Всеки трети българин получава месечен бонус към заплатата си. Това показва анализ на международния портал за заплати Paylab, направен в 12 държави.

Още по темата

Най-често добавка към възнаграждението взимат топ мениджърите и квалифицираният персонал във фирмите – 34% от всички. А най-рядко такъв се полага на техническия персонал – 21 на сто от хората на такава позиция, пише "Труд".

Страните, в които тази придобивка е най-често срещана, са Чехия, Словакия и Словения. Там месечен бонус получават близо половината от заетите. Добавката към заплатата е най-малко разпространена в Румъния и Финландия – между 1 и 10% от хората, заемащи съответна позиция във фирмата, показва изследването.

Според него младежите, които за първи път навлизат на пазара на труда, имат най-амбициозни очаквания по отношение на техните заплати. Те искат да получават средно с 9 на сто по-високо възнаграждение от реалното.

Колкото повече се увеличава възрастта на кандидатите за работа, толкова по-близки до реалността са очакванията им за заплата.

Хората под 35 години най-често търсят информация за заплати за позиции, на които нямат опит, тъй като възприемат кариерата си като по-динамична и желаят да опитат различни роли на работното място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Работник със зелен п преди 5 години
До сега на мене никой не ми дава никакви бонуси. Твърдо 700 и толкуз. Другото ада от часпромче
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заповядайте в крон секюрити на *** милиционер кирил радев. Фирмичката охранява Vivacom и магазините Lidl. Заплатата е 410 лв чисто обаче имате като бонус много извънредни часове. Извънредният труд не се заплаща нито се дават фишове. Чудя се къде спи Инспекцията по труда?
11
0
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Какви 30 години до пенсия. Пенсионират се хора вчера, днес, утре, ... Тях не ги ли броиш за хора?
10
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 11Явно си много млад и току-що си започнал работа или още не си. 30 години минават страшно бързо. На хората, които се пенсионират тази и следващите години им се взимат осигуровките от 2000 година досега, което прецака повечето работили заради отпадането на годините преди 2000-та. Бонусите е друг вид прецакване, който прецака пенсиониралите се след 2000-та година, както се прецакват и пенсиониращите се в следващите години. Нали се сещаш, че живота не започва от днес. Става дума за много хора.
9
0
 
0
 
! Отговори
Аз също, преди 5 години
До роб на влаЗта попадам в твоята група ,не сме от късметлиите за съжаление.....
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реалистна теория е така, на практика - не. Докато дойде време за пенсия ( да кажем след 30г), данъкоплатците ще са критично малко. Плащането на данъци се отразява единствено на джоба на управляващите, които източват бюджета - за другите остават трохи някакви обричащи ги на глад, мизерия, болести и смърт
7
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Много порочно е да се говори изобщо за бонуси. Има годишен доход и евентуално средномесечен доход (годишния делено на 12). Тази част от дохода, която се плаща не всеки месец, по принцип се отразява нагативно на осигуровките със всички последици от това - ниски обезщетения, например при болест, ниски пенсии след време и т.н. Да се говори за бонуса като нещо положително е пълна безмислица. Най-добрият вариант е да няма бонуси и всичко да е в месечната заплата.
6
1
 
9
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 5 години
Ба си и късмета аз съм от 1вата или 2рата група -тази без бонуси.Ужас...
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно става дума за частни фирми. Държавните чиновници първо са малко, второ, на тях заплатата им е по принцип разделена на две - по-ниска редовна месечна заплата и допълнителна до 4 пъти в годината, което очевидно не е бонус. Не ми се вярва частните фирми толкова често да дават бонуси на работещите за тях. По-скоро веднъж в края на годината и то не всички, при това има бонус и бонус. Едно е бонус 10 лева, друго е бонус 10000 лева или повече
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, не става дума за България! И тук има бонуси, но по друга схема, която е засекретена по обясними причини.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFAЧак пък "журналистка"! Публикатори са, сами си го пишат."Добавката към заплатата е най-малко РАЗПРОСТРАНЕНА в Румъния ..."
2
3
 
49
 
! Отговори
Инфо преди 5 години
Само висшите държавни чиновници вземат тлъсти пачки бонус, по-надолу нищо!
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоя ред на мисли:Всеки трети е държавен чиновник.