Джеф Безос: Таблоид изнудва мен, най-богатия на света...

Милиардерът започва индиректна война срещу Доналд Тръмп
8 фев 2019 10:30, Бойчо Попов
35
Джеф Безос: Таблоид изнудва мен, най-богатия на света...
снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос обвини изданието National Enquirer и неговия издател Дейвид Пекър в шантаж и изнудване. С този ход започна война между най-богатия човек в света и един от доверениците на американския президент Доналд Тръмп, предава Bloomberg. Hidden Field

Списанието, собственост на American Media, публикува експозе за връзката на Безос с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес, а Безос нае разследващи, които да открият дали историята е политически мотивирана. Той е собственик на Washington Post, който пише критично срещу Тръмп, който пък смята Пекър за близък.

В изненадващ ход този четвъртък, Безос заяви, че National Enquirer е заплашил да публикува повече подробности и снимки, ако директорът не спре разследването. Онлайн изявлението включва ярко описание на снимките.

"Вместо да капитулирам пред шантажа и изнудването, реших да публикувам точно какво ми изпратиха въпреки личната цена и притесненията", написа Безос в публикация в Medium. “Всяко лично неудобство, което AMI може да ми причини, остава на заден план, защото има много по-важно нещо. Ако в моята позиция не мога да се противопоставя на подобен тип изнудване, колко хора биха могли?“.

Безос също така предполага, че отразяването на Washington Post на убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги може да е мотивирало разследването на National Enquirer.

“По причини, които трябва да бъдат разбрани по-добре, саудитският въпрос изглежда удря в особено чувствителни места“, пише още милиардерът.

Говорител на AMI не е отговорил на запитването за коментар.

Списанието разследва Безос, защото неговото състояние и позицията му го правят интересен, а съдържанието в медиите му не е повлияно от политиката, твърдят копия от имейли, за които се предполага, че са на адвоката на AMI Джон Файн, и които Безос е включил в текста си.

Подробности за разследването четете в Investor.bg!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: джеф безос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
LOVE SOROS преди 5 години
До Ха-хаПоредния *** дето вярва че Ротшилд контролира света.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Аз имам пра-пра-пра дядо с подобно име. Какво? Грах ли е, или завиждаш?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Вкарай малко граматика, батка и ще стане номера.
20
0
 
1
 
! Отговори
ДТГНВТУ преди 5 години
"Списанието разследва Безос, защото неговото състояние и позицията му го правят интересен, а съдържанието в медиите му не е повлияно от политиката"Това обяснява всичко !!!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво реве тоя гущер? Нали в САЩ има върховенство на закона и пред него всички са равни. От последния *** до президента. Като не му изнася да се оплаче на арменския поп.
18
0
 
2
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До ФактИ това трябва нещо да ни притесни ли? Трябваше да е като RT ли?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чакай сега да видим дали съм разбрал правилно:-Ушан използвал медиите си за да плюе по Тръмп-Тръмп използвал медиите си за да му върне "услугата"-Ушан плюе че не му се е разминало?Това ми звучи като онея дето си правят каквото си искат, а като ги сгащтиш крещят "дискриминация". Хубава работа ама...
16
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Вашингтон пост е нещо като американско Дойче веле.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко и ще е Джеф! Я да си каже осмото име Исак ли му е
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНаправи нещо по-добро и стани по-богат, ако можеш.
13
11
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Щом Безос се е ангажирал да служи на Сорос,не е сигурно дали ще продължи да е най-богат.Ротшилдите не прощават,ако се почувстват застрашени!А именно те сложиха Тръмп на поста.Впрочем тия богатства са донякъде имагинерни-една борсова вихрушка е в състояние да ги редуцира силно.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си купи въпросната жълтевина и да приключи въпроса.
11
11
 
11
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Браво на Тръмп. Мачкай Дони самозабравилите се студенокръвни рептили. Особено такива като Безос дето не щат да инвестират дори в по-реалистични човеккоподобни костюми. Погледнете му камуфлажа на тоя - мяза на настъпена жаба, но не и на човек.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брово на Тръмп. Мачкай Дони самозабравилите се студенокръвни рептили. Особено такива като Безос дето не щат да инвестират дори в по-реалистични човeкоподобни костюми. Погледнете му камуфлажа на тоя - мяза на настъпена жаба, но не и на човек.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен Тиквата е по-богат!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До bgnНе кой не е длъжен, д а прави дарения и д допринася за проблема.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам... Тоя има достатъчно пари, да накара всяко едно изда ие да изчезне по един или друг начин. Звучи ми, като ПРка за "съчувствие".
6
1
 
15
 
! Отговори
BGN преди 5 години
Бил Гейтс е дарил по последни данни 36 млрд $ за благотворителност. Този 160 милиона !!!!!!!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРИЛИЧА НА ОБЛАДАН ОТ ИЗВЪНЗЕМНО!!ВЪВ ЕДИН ФИЛМ СЕ ПРИКРЕПЯХА ЗА ГЪРБОВЕТЕ ИМ И СЕ СВЪРЗВАХА СЪС НЕРВНАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕК!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този толко ли няма пари да плати ня някой програмист да набере и български за Kindle. Или защи да дава пари за някаква си България, какъв е този език български, те българите така и така не четат.