Трети замесен в отравянето на Скрипал? Кремъл се съмнява

Имало опит за отравяне в България? Защо се разбира сега?
8 фев 2019 16:02, Елка Василева
57
Трети замесен в отравянето на Скрипал? Кремъл се съмнява
Снимка: архив, Reuters

Кремъл поставя под съмнение достоверността на новите публикации, според които е имало и трети замесен в инцидента в Солсбъри. Така Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент, коментира публикации на онлайн изданията "Белингкат" и "Инсайдър", информира ТАСС.

Според източници на тези издания трети човек, уж свързан с делото за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри през 2018 г., можело да е замесен в друг опит за отравяне, извършен в България през 2015 г., посочва агенцията.

Още по темата
"Видяхме съобщенията в тази връзка. Има само един въпрос: как е могло през 2015 г. да остане незабелязано използването на някакво бойно отровно вещество в Европа, защо това се е разбрало едва сега?", попита Песков.

"Не знаем доколко отговаря това на истината, отговаря ли на истината изобщо, не знаем на какво са се опирали съставителите на тази информация, не знаем доколко са компетентни те, кои са те и изобщо дали е истина всичко това", заяви Песков пред журналисти.

На 6 февруари "Дейли телеграф" съобщи, че по думите на негов източник британското следствие проучва версия, според която в отравянето на двамата Скрипал е участвал и трети човек - служител от руското военно разузнаване, използвал псевдонима Сергей Федотов. По данни на източника, Федотов е трябвало да излети за Москва заедно с другите двама заподозрени - Александър Петров и Руслан Боширов, но в последния момент си е прибрал багажа и е останал във Великобритания.

Вестникът пише, че той може би е променил намерението си за връщане в Русия, щом е разбрал, че Сергей и Юлия Скрипал са оцелели. Източникът не изключва, че третият замесен в случая може все още да се намира в кралството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
2
 
! Отговори
gosko преди 5 години
До БобиНе се излагай! Работата със самолета е съвсем ясна. Описано е логично и внятно на сто места.Що се отнася до Скрипал, ясно че за вас русолюбите той е ***, както каза идола ви, но не това е въпроса, Въпроса е че агенти на любимата ти държава обикалят Европа със полонии, новичок и пр и извършват убийства и химически атаки на чуждестранна територия. И ги хващат, снимат и разкриват. Както в Хага на паркинга със апаратурата си за подслушванеТова са реалностите, знам че не ти пука, но
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, абе те руснаците вече си признаха че са свалили самолета но ти като Матросов продължаваш да браниш руската амбразура с гърдите си.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Кремъл се съмнява, това означава че русофилите са твърдо убедени че трети няма. Гебрев си измисля че е бил отровен заедно със сина си заради износ на оръжие за Украйна, а ако наистина има такова отравяне през 2015 то без съмнение е дело на българските тайни служби с цел набеждаване на светата московска вода ненапита. Щом английските служби отровиха Скрипал значи е напълно резонно българските служби да са отровили семейство Гебреви със задна дата по подобие на Ми5 или Ми6, Песков знае кое Ми.
19
7
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До goskoМН-17 го свалиха УКРАИНЦИТЕ1. Холандците обнародваха сер номер на ракетата2. РФ разсерети производствената документация - Ракетата е доставена на УССР и след това на Украйна3. Къде са Диспечерите, Записите на разговори и радарните записи на Укр РВД - НЕНТЕ4. Укр армия обстрелва района с останките на самолета с артилерия седмици5. Русия предостави и радарни записи и разсекрети документацията за въпросната модификация ракета - ползваха ли тези данни и експерти - НЕ
18
14
 
3
 
! Отговори
gosko преди 5 години
Когато руснаците свалиха малайзийския самолет над окупураните от тях територии на Украйна тогава когато веднага се посочи извършителя, много добре си спомням че хор от цивилни журналисти гракна "ама как може така веднага да се разкрие и посочи, то трябва многогодишно разследване". Сега пък обратното, защо толкова се забавили. Няма угода.
17
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"А, родните ***, много добре си знаете, че КГБ отрови Скрипал...и всички вие се побъркахте от кеф, че предателя е отровен.Просто злорадствате...че няма да ви разкрият...а в момента, още повече...че английските служби ви разкриват всичко."Въпрос има ли по-лесен и по-надежден начин?ДА - провери ВАЛ и ВИНТОРЕЗ какво представляват в интернетЧовек в градска среда може да забе;ежи детайли на 200м макс Винторез е компактен и БЕЗШУМЕН СНАИПЕР и стреля на 400м с безшумни боеприпаси
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега няма нито едно доказателcтво, че Скрипал е отровен ! Знае се само, че е отвелечен от алкохолиците от Острова!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експертиза от независима швейцарска лаборатория доказа, че Скрипалови са отровени не с мистичния новичок, ами с един невропаралитичен газ BZ, който го има в армиите на всички страни - членки на НАТО!!!Ама Англичаните ни правят циркове..............да отклонят вниманието от излизането им от ЕС!!!!Типични англосаксонски номера са това !!!
14
10
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
Те англичаните си убиха принцесата Даяна, та няма да си убият двойните руско-английски агенти...............това са стари номера от английските крале , лордовете и Бъкингамския дворец!!!Не можа да се изключи личното участие на нейно кралско рептилксо величество Елизабета Втора..........тя да е дала заповедта да се пратят Скрипалови при Свети Петър.............после скалъпени доказателства и обвиняваш руснаците!!С един куршум - два заека!!!
13
7
 
7
 
! Отговори
да преди 5 години
Подозирам намесата на кралицата - рептилка Елизабет Втора в тоя пъклен план!!Англия унищожава руските агенти и обвинява Русия.............знаем ги тия номера на ингелизите!!!
12
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл е Мордор на света.От там, само злини- оръжия, диктатори, мафия, войни и заплахи...убийства.А, родните ***, много добре си знаете, че КГБ отрови Скрипал...и всички вие се побъркахте от кеф, че предателя е отровен.Просто злорадствате...че няма да ви разкрият...а в момента, още повече...че английските служби ви разкриват всичко.
11
14
 
5
 
! Отговори
До преди 5 години
До ШишиЗащото тези в Кремъл са същите като Пеевски.А, родните *** им капе мед на сърцата като чуят за алкохолизираната и мафиотизираната им матюшка.Милеят за Русия, но все на Запад ходят и гледат.
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 7Много си умен, не знаехме, че Путин е бил в Катинската гора добре, че ти си много осведомен анонимен ***, рептилите и звездите ли тъй ти говорят дрогарю или гледаш на Карти Таро ?
9
9
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
никой не ви вярва на тъпите антируски пропаганди с изключение на атлантическите ***!Амбразурата на козяк!
8
13
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
До АнонименПрав си ! Джихадистите влизат в европейския съюз с цел да убиват противниците на Путин .Това е стара истина .Както и историята с убитите полски офицери в Катинската гора.
7
17
 
9
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Българската ДС организира покушението срещу Йоан Павел в Рим на 13 май 1981 година ! Българския реприсивен апарат хранеше прасета с трупове на хора в Белене !
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За отравянето на Скрипал са виновни главите от Шенген всеки може да внесе една бъчва със Новичок или една атомна бомба във Шенген и да отрови Солсбъри, а пък колко нелегални жихадисти има един Бог знае те за Скрипал се загрижили. В ЕС всеки си влиза и излиза, както си иска стига поне малко дa прилича на тарамбука и да бръщолеви на африкански. Първо да проверят кмета на Лондон някой си Садик Хан от Пакистан дали не укрива химическите оръжия на Саддам.
5
10
 
13
 
! Отговори
Шиши преди 5 години
На Пеевски все повече лъсват връзките с кремъл.Купи предприятия(булгартабак) със заеми от ВТБ, руски агенти му тровят конкурентите и т.н.Не знам защо кремъл си избира такива противни протежета тук.
4
14
 
7
 
! Отговори
Помочь преди 5 години
Болгарский писатель-диссидент Георгий Марков был убит в 1978 году в Лондоне по требованию Тодора Живкова. Яд и орудия убийства были предоставлены КГБ, а саму операцию провели болгарские секретные службы.
3
4
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Нали 5 бяха? Другите двама, къде отидоха?