Мечти и посоки: Парите на българи потънаха, заради екзотична дестинация

Как да не се хващаме на нагли туристически измами...
9 фев 2019 09:45, Петя Славова
20

6445 гледания   |  Още видео
Нагла туристическа измама. Група българи загубиха парите, които са платили за екскурзии до екзотични дестинации. Разбрали, че са измамени дни преди датата на заминаването.

Дни преди датата на отпътуване група българи разбират, че екскурзиите, които са платили до Южна Америка, няма да бъдат осъществени. Обявената цена за пакетна екскурзия била 2838 лв. на човек.

Същата съдба имат и друга група българи, заплатили билети до Тайланд. Измамата се свързва с управителя на туристическа агенция Николай Илиев. От няколко месеца обаче офисът му е затворен. Адресът на фирмата, вписан в Търговския регистър, е друг - "Александър Стамболийски" номер 29, апартамент 2.

Екип на Bulgaria ON AIR не откри фирма на този адрес. Фирмата не е регистрирана от асоциацията на българските туроператори.

Експертите съветват хората да не се подават на оферти за екзотични дестинации на ниски цени и винаги да търсят мнения и отзиви за туристическите агенции.


 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 месеца
ДО 4: На баба ти хвърчилото. Българина има най-ниската инвестиционна култура. Трупа в банката на 0 лихва и като остарее и стане кукумицин мята каквото е останало през балкона :) И никой не му е виновен за това !
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Парите на българите наистина потънаха, но не за екзотични дестинации. Според официалните данни на БНБ-то и Инвестор, спестените пари в банките са 74 милиарда лева, а раздадените от тях кредити са 54 милиарда. Към кредите се прибавят и взетите 16 милиарда облигационен заем. Реалните пари са около 2 милиарда евра. Да ме прощават финансовите и банкови експерти, но парите на българите потънаха при управленията на Бойко Методиев Борисов.
4
3
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 месеца
Standarta na bulgarina ne mu pozvoliava da patuva kato normalen turist po sveta.Ne stava s drebni dzobni pari da se hodi na skapi destinacij. Eftino samo v Bulgaria...
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-големите измамници са Емералд травел и Караджъ турс. И агенцията "Он травел", ама те отдавна фалираха и изчезнаха. Пътували сме с много агенции, но само тези са били некоректни. Учудващо е как разни малки гаражни агенцийки успяват да предоставят по-добра услуга от тези големите прехвалените.
2
2
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 5 месеца
Никак не е трудно човек да организира пътуване сам. Хотели колкото искаш, може и Airbnb да ползваш. Сам си определяш програмата, избираш си авиокомпанията.. Винаги сами си организираме всичко и никога не сме имали проблеми - вече над 20-30 пътувания в чужбина (без да броя околните страни - Гърция/Турция и т.н.).
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да са си организирали екскурзията самостоятелно.

След като няколко пъти бяхме прецакани от една суперизвестна агенция, която непрекъснато се рекламира и в момента, почнахме сами да си правим резервациите.

Учудващо: винаги има места, няма дублирани резервации, плащаш доста по-късно, отколкото на агенцията (агенциите ползват клиентите като безлихвен източник на средства).

Така че - български агенции? Никога вече.