Нашествие на полярни мечки на руския архипелаг Нова Земя

Местните се страхуват да излизат от домовете си
9 фев 2019 22:51,
37
Нашествие на полярни мечки на руския архипелаг Нова Земя
Снимка: pixabay.com

Руският архипелаг Нова Земя обяви днес извънредно положение заради нашествие на десетки полярни мечки, съобщиха в комюнике регионалните власти, цитирани от Франс прес.

Петдесетина бели мечки ходят често в Белушя Губа, най-голямото селище на архипелага, който има около 3000 жители.

Някои от животните се държат агресивно, съобщи заместник-началникът на администрацията на архипелага Александър Минаев. "Нападат хора и влизат в жилищни сгради", каза той.

Минаев добави, че хората ги е страх да излизат от домовете си и да пускат децата си на училище.

Белите мечки са жертва на глобалното затопляне и топенето на ледници в Арктика ги принуждава да прекарват повече време в търсене на храна, отбеляза АФП, цитирана от БТА.

Признати са за застрашен вид и ловът им е забранен в Русия. За момента властите се опитват да изгонят мечките с помощта на патрулни коли и кучета, но тези мерки не дават очакваните резултати. Ако използването на светлинни и звукови сигнали не помогне да се уреди проблемът, животните ще трябва да бъдат убити, за да се гарантира сигурността на жителите, предупреждават властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Ако белите мечки за тебе са "га,дове", добре че има такъв новинар да можеш да си пишеш глупостите ;д
18
17
 
1
 
! Отговори
Ясновидец преди 5 години
В руската кочинка всякакви га дове се въдят, хубаво че Батко Тръмпи скоро ще я довърши
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе жители колко щеш, а бели мечки вече почти няма. По-добре да ги приспиват със стрелички и да ги извозват на север.
16
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
През този период мечките се премества от едно място на друго и е нормално това те просто търсят храна след седмица ще са се преместили на север това при тях не се слуява за първи път.Друга е истината това ако го има у нас кожите на мечките да са продадени вече и няма даима нашествие но там си ги пазят.
15
10
 
7
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Мечките както и цялото творение на Бога -разстения, животни и хора страдат и погиват заради нечестивите грехове на хората, които безогнедно и хищнически използват Божиите блага ненаситно и замърсяват и разрушават алчно прирората създадена от Бога но така отряват и клона на който стоят и нашата планета. Мечките н трябва да се убиват а отведени на безопасно далечномясто с оигурени средства за оцеляване сред прирората въпреки затруднените условия о топенето на ледовете, както правят в САЩ
14
14
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
СПОКО!Путин ще отиде с плуване до острова, да пребори мечките с голи ръце.Цял кораб с репортери, оператори и журналисти пътува към Новая земля, за да запечати събитието.Очаквайте репортаж по Первий канал!
13
1
 
23
 
! Отговори
Живи и здрави преди 5 години
Новина свързана с биологическа аномалия. Животни бягат от местата, където попринцип си живеят.Но дори такава новина няма как да спре средностатстическия бай *** да се развихри в поредната дискусия на тема Русофили срещу Русофоби и кой е по-виновен за глобалното затопляне - Бойко или Нинова?!НАПРАВО МЕ СМАЙВАТЕ!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Споко! И без да се въргаляш в английска сол, пак ще докараш на горкото мече разстройство ...
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До измата на 1000етиетоНе е лесно, да си глупав. Дори и цялото глобално затопляне да е лъжа и прочие ...Това описано в сттията не влиза в противочечие с теорията, че има глобално затопляни и хабитатата на белите мечки изчезва.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13ДаИ Да
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОрдаНе, че нещо, но познавам и руски мениджърди, които изкарват значително, над работниците си. Сещаш се - кой за квот е учил ;)
8
4
 
9
 
! Отговори
HUMANN преди 5 години
Хайде Яворе, хайде Гечев! Стягай си багажа и заминавай там да опазих белите мечки да не ги пуцат! Взимай си софийските кучета и право на влака за Русия!
7
2
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Проблема с климата не е че е студено в Чикаго а че е топло на Северният полюс и там вече почти няма т.н.р много годишен лед.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Която бомба измества Земята от оста и на въртене.Толкова е била мощна.Тогава се уплашват и спират подписвайки резолюций и тем подобни
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На остров Нова Земя е взривена и най голямата атомна/водородна бомба в историята "Цар Бомба".
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То има ли хора да живеят в Нова Земя? Там едно време СССР правиха ядрените си тестове. Много атомни бомби са взривени на тоя остров! А преди 1940г и нацистите са имали бази там.
3
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Природата не търпи празни пространства...днес полярни мечки, утре китайци,...!Заграбени територии от Московската Орда, която не може да стопанисва, поради липса на човешки потенциал !
2
22
 
7
 
! Отговори
измата на 1000етието преди 5 години
е нали Глобалното Затопляне ги беше убило и бяха пред изчезване, сега пък нашествие, изберете си лъжа и се придържайте към нея.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английска сол и кой от къде е